lördag 21 november 2009

Bokrecention: Fotoalbumet.

Hej!
Här kommer min recention!

Min bok handlar om Gilbert och Linn som löser massa mysterium tillsammans och Gilberts pappa dog när han var.. Äh jag kommer inte i håg hur gammal han var ... (om ni vill veta hur hans pappa dog, då får ni nog läsa boken ;D )

Jag tycker boken är lite viktig för att det finns lite gammeldags språk, och det är lite svårt att förstå.. På en mening kom det lite gammaldags språk och jag förstog ingentin! Men, sen började jag tänka lite och började förestella mig hur meningen skulle vara. Än har jag inte kommit på va det är men jag har försökt lite att lista ut det.

Jag kan känna i gen mig i boken för att det finns saker som jag gillar som jag brukar göra, som att: man är snäll mot folk, hälsar på ganska ofta, jag gillar att höra på saker som andra har skrivit och så är det lite kärlek=P Tycker jag!
Alla som gillar lite kärlek, andra snälla folk osv. kan känna igen sig i boken(tror jag).
Gilbert och Linn är ju goda vänner så då tycker jag inte att dem ska bråka eller tjafsa för små saker för då blir jag lite arg och ledsen och så tänker jag" Varför ska man bråka och tjafsa om småsaker det är ju onödigt" . Det som är bra är att dem alltid blir vänner igen:)

Temat i min bok är mysterum (eller hur man ska säga). Dem gillar att lösa massa svåra mysterium tillsammans. Jag tror att det finns två teman faktis.. Kärlek och mysterium. (bara vad jag tror och tycker=P)
Jag tycker att ni ska läsa boken, ni som gillar äventyr/mysterium och kärlek ja, för att den är bra!(aa, som jag skrev i min förra recention da)

Jaa, jag har försökt att göra den här recentionen bättre men jag vet inte om den blev det.. Inte skriva samma saker, fast jag har inte gjort det(tror jag) aja , nu e jag klar med läxan och ska titta på Guds tre flickor på barnkanalen/kanal 1.
Hejdå//Meriem
;D

En jobbig bok om ett ufo

Hejsan min bok heter :ett ufo gör entré.
Ska man beskria den med ettord så är det :-D-U-M-. Varför? jo där för att man blir bara rädd och trött av den, kommer alla vara lika jobbiga som personerna i den har boken i 9:an ?
Den här boken är ganska hemsk för folk bara hatar allt hela tiden. Ska en bok vara bra ska den inehålla lite (myket) mer bra personer. Jag ger den här boken en en 1 (och en tredjedel)
Jag rekomenderar den här boken för dumma vuxna(tex lärare och saker) som vill höra att man var dummare på 90talet.
Ja boken utspelar sig på 90 talet (när dom beskriver kläder vill man inte tänka på det (fy))Det stod nåt om en kiwi som dom behandlade som en gud och en sodastreem som hade nå krafter.
Det jag gorde bättre var att skriva namnet på boken.
hejdå ät en korv //tyra

fredag 20 november 2009

Jonathan recention Tunnlar




Boken tunnlar handlar om will burrows som lever ett ganska vanligt liv i london med sina föreldrar och sin yngre syster. will och hans pappa gillar och göra utgrävningar tillsammans. En dag försvinner wills pappa i en tunnel i källaren. will och hans bästa vän chester följer efter och upptäcker en hel underjordisk stad. han får sen veta att han födes i underjorden men hans mamma förde upp han till ytan när han var liten.




Boken tunnla är en bra bok som jag kan kännaigen mig i. jag tror att temat är lite ensamhet. jag rekomenderar den här boken för de som gillar fantasy och endå lite värklighet. jag ger den här boken 5/5 i betyg

Om jag kunde drömma, recention






Om jag kunde drömma är en väldigt bra bok. Den bästa jag någonsin har läst. Jag tycker att boken är viktig. Man lär sig att kärlek har ingen betydelse vem det är man är kär i. I det här fallet är Bella kär i vampyren Edward. När jag läser boken blir jag glad, ledsen, orolig, spänd, ja ganska mycket! Det ät väldigt blandade och olika känslor i den här boken som smittar av sig på en själv.

Temat i den här boken är omöjlig kärlek, vänskap och sorg. Om man läser boken så tror jag att man håller med mig. Eller inte. Det är kanske en smaksak. Jag tycker att temat är bra valt.


Jag skulle rekomendera ALLA att läsa denna bok. Den är så bra! i min förra recention skrev jag att man skulle se filmen först (Systrar i Jeans), men inte den här! jag hade drygt 60 sidor kvar på boken och hyrde filmen. Jag fick reda på slutet! skulle jag inte ha gjort, för man vill nog läsa det spännande slutet och sen se filmen.


Jag gillar omslaget på om jag kunde drömma. Det är ett par vita händer som håller i ett rött äpple. Jag vet inte riktigt hur dem tänker där, men det passar. Ett par vita händer som fångar ett rött äpple. En vampyr som fångar en flicka. Kanske så dem tänker?


Jag tycker att den här recentionen blev lite bättre än den andra. Kanske för att den här boken var mycket bättre? Men jag försökte skriva lite mer vad jag tänker och tycker istället för att skriva så mycket om handlingen, som jag tror alla redan kan.
Betyg: 5\5

Spejarens Läling Krigarkungens Sal. Recention

Den här boken känns inte så viktig för att den utspelar sig typ år 600... Men det som ändå känns viktgt är att temat är vänskap. Will och Evanlyn, som är två av huvudpersonerna har blivit tillfånga tagna av Skandier som är galna och bor uppe i norr. Krigarlärlingen Horace och Wills mästare Halt är på väg till Skandia för att rädda dem. på vägen dit stöter de på en massa problem t.ex. blir de ofrivilligt gäster på slottet Montsombre. Halt fick egentligen inte åka, men han snackar skit om kungen och blir landsförvisad.Will och Evanlyn lyckas med hjälp av Jarl Erak fly upp i bergen, men Will har blivit utsatt för en drog som gör honom helt känslolös och jätte konstig, men det vet inte Halt och Horace... Jag tycker att den här boken är jättebra, men jag vet inte om det är den bästa i serien. Jag känner inte igen mig i någon karaktär, eftersom att de är väldigt olika mig. Jag rekomenderar den här boken till alla som orkar läsa en hel serie och gillar Fantasy. Betyg: ? ? ? ? ? (5). AV:Ludde

Läxa 9 till Tors 26/11-'09

Då var det dags att skriva recention igen. Innan du gör det, gå tillbaka till inlägg från början av oktober. Det var då du skrev recention förra gången. Det är jätteviktigt att du skriver en bättre recention än förra gången. Spana gärna in andras recentioner och inspireras/låna/sno det du tycker är bra.

En recention är inte där du berättar vad boken handlar om. Du behöver bara berätta väldigt lite om handlingen, kanske tre eller fyra meningar. Resten är vad du tyckte om boken. Din åsikt är det viktigaste. Tala om varför du tycker som du gör om boken. Tänk på följande:

  • Viktig eller inte: Känns boken viktig? Kan du känna igen dig i boken? Vem kan känna igen sig i boken?
    Blir du på något särskilt humör när du läser boken; Ledsen, Glad, Arg, det känns coolt eller något annat.
  • Tema - Vad boken vill säga: Finns det något viktigt ämne i boken; ett TEMA? Teman i en bok kan vara: Ensamhet, Slaveri, Mobbning, Kärlek, Att tycka om Hästar eller Hockey, Att kämpa för att få bra betyg. Temat i en bok är inte alltid så mycket exakt vad den handlar om utan mer ett ämne den berättar om. Man brukar kunna lära sig något av ett tema i en bok. En bok kan ha flera teman.
  • Rekommendera: Rekomenderar du dina vänner att läsa denna boken? Varför? Vem tror du skulle gilla boken?
  • Betyg: Sätt betyg på boken från 1 till 5.
  • Din recention: Du ska också skriva vad du försökt göra bättre i denna recentionen jämfört med din förra. Har du tagit inspiration från någonstans så skriv det. Är det från en kompis här på bokbloggen kan det vara bra att ge denne ett tack och lite cred.

Du måste även välja en ny bok att börja läsa tills 11/1-'09, då terminen startar.



torsdag 19 november 2009

"På gatan stog en ljusblå Mazda parkerad."
Jag valde det här citatet för det var det första jag hitta :).
När jag läste det hära meningen so tänkte jag på att Mazda har både snygga och fula bilar.

Dylans läxa

Min bok heter När ingen ser huvud personen hetter Markus. det handlar om en kille som är mobbad i skolan av ett gäng i skolan. Jag gillade inte boken så mycket för det var svårt att komma in i den. Men i slutet så fick Markus komma till en special lärrare som bode nära skolan för att Markus inte fattade någonting men det blev bra till slut. Den här boken får 3 + av mig.

citat av marko

''jag hatar lasse'' jag valde det här citatet för Lasse i min bok tror sig cool därför e han dum

onsdag 18 november 2009

Hedi, Citat Indigos stjärna:)

HALLÅ!

Citat:"Kan du spela med den där handen? frågade Indigo."Sid.110

Jag valde det citatet för jag slog bara upp en sida och läste upp ett citat och det var det citatet.
Jag tänker på personer som kan spel instrument.

HA DET GOTT IGELKOTT//HEDI!!!!!!!!

Citat av boken BILBO

"Du har fått föråldrdade upplysningar snäste draken jag är omgjordad ovantill och nedantill med järnfjäll och hårda ädelstenar"
Jag vet inte varför jag valde just det här Citatet typ för jag tyckte det lät bra.
Jag tänkte på drakar och guld när jag läste det här.
Draken heter Smaug om ni undrar.

Citat - Dårarnas ö

"Ett mentalsjukhus, sa Larissa. David, det är ju därför det här kallas för Dårarnas ö. Det är ett gammalt sjukhus för psykist sjuka!"


Jag valde det här citatet för att jag tycker det är spännande och man får veta varför det kallas dårarnas ö.

//Alva

Citat Tjuvarnas herre.

"Stopp!" Skrek Viktor. "Stopp ditt lögnaktiga lilla fanstyg!" Sida 108
Geting är ett av barnen som det handlar om. Viktor är ju detektiv och försöker ta BO och PROSPER som han har fått i uppdrag att hitta. Geting försöker få Viktor på andra tankar och hoppar på honom och skriker och slår. Det är några tjocka tanter som får se dem och slår till Viktor i huvudet och då passar Geting på att springa iväg det är då han skriker detta.

Jag valde det för att jag tycker att citatet är bra och man vill bara läsa mer och mer för att få veta vad som händer sedan.
"Fanstyg" är ett undeligt ord och jag tror att det är ett svärord.
Jag tror att jag har sätt en film då det sa det där konstiga ordet men det var länge sedan jag såg den så jag kommer inte ihåg vad den hette. Fansyg betyder"ytterst otrevliga omsändigheter ibland även nån person. Det slog jag upp i ordboken.
När jag läser detta tänker jag på sura arga gubbar som inte tycker om barn. Alla borde tycka om barn. Hahahaha!!
Jag vill bara tillägga att Viktor är igentligen snäll, men nu är han jättearg.

//JOHANNA

citat tunnlar

"klonk!yxan träffade jordvallen och slog i gnistor mot en osynlig flintskärva, sedan sjönk den djupt in i leran och fasnade plötsligt med ett stumt ljud".



jag valde det här citatet för jag bara gillar det, ja ja vet inte varför och när jag läste det så tänkte jag på att gräva.

måndag 16 november 2009

CITAT - Magikerns Hus - Dörren i trädet

"Syskonen tittade på den mörka spegeln och såg att några ord hade skrivits i dammet på glaset HUGG = KUNG O.K. William läste det högt. Han lät chockad. "Hugg!" flämtade Alice. "Det var ju så det stod på källar golvet!" sid. 120-121

Jag vet inte riktigt varför jag valde det här citatet. För att det är lite spännande kanske? När jag läser det här citatet tänker jag direkt på en dammig gammal vind och en smutsig, dammig spegel i hörnet av det dammiga, tomma rummet. Jag kan nästan riktigt se de skrivna bokstäverna på den dammiga spegeln.

Dylans läxa

Citat:"Han har bly i benen, ja han känner sig tung och trött i hela kroppen." sid. 64
När jag läste det här citatet tyckte jag synd om honom att han inte orkar ta steget framåt eftersom han blir mobbad hela tiden. Det här påminde mig om en film jag här sett nyligen.

Simon, Citat ur Tam Tiggarpojken 16/11

"-Kapten sa att vi skulle ta med honom utanför stadsmurarna. Om det är pesten vill vi inte ha honom kvar i Demar". sida 77.

Jag tog det här citatet för att det är då Tams sjukdom blir mkt värre, man vet inte vad det är för någonting. Han har varit sjuk mycket länge, och har just släpats ut från fängelsehålan. Han har bara suttit där en natt och en halv dag för att han har försökt stjäla.

simon edbom//=)

ROB!N D läxa 8 16/11-09

Hej!

Mitt citat "Det var fattigt folk i Afrika som inte orkade stå eller sitta utan bara orkade ligga i kokande solsken!". Sidan 80

Jag valde detta citat för att det låter lite konstigt och skumt. Sune säger massa konstiga saker så man har lätt att hitta citat. Det låter ganska roligt men egentligen är det hemskt. Dom hade ingen mat eller vatten och det var därför dom inte orkade ens sitta ner och bara ligga ner. T.ex vi i Sverige, vi vill åka dit där det är varmt på semestern och dom som bor i Afrika skulle helst vilja att det är kallt eller lagom varmt. Det är lite konstigt.

Jag tänkte också på ett program på tv när en svensk familj som åkte till Afrika. På det här programmet gör dom konstiga saker som är normalt för dom men inte för oss. Dom som bor där bygger deras hus av lera och bajs uuugghhhh........


Hej då.

läxa 8 Profeten

"ni vill veta i ord det som ni alltid har vetat i tanken .ni vill kunna vidröra era drömmars nakna kropp." sid 54

jag tänker mycket som jag vill veta. nu tänker jag på att jag är hungrig och jag vill äta pizza jag vill äta pizza för att jag gillara de och jag tycker att det är gott.

söndag 15 november 2009

Eldens gåta =)

hej hej!
Läxa igen.
Börjar med att säga att boken jag läser fick jag
av min kompis, den är super bra verkligen och jag
tycker den kan vara sorlig ibland. Det är en halv sann historia
som spelar i Asien, och en fattig familj som får uppleva mycket
bland sina tider.

Citat(er):
*Det var som en blå eldslåga som sträckte sig från den
mörka himeln ner mot hennes ansikte.

* Men Sofia märkte att hon skakade.

De första citatet tycker jag att man kan nästan få
en bild av en mörk himel men det finns ändå en ljus
slinga bland allt som når ner måt någon (i denna fall ansiktet)
Alla kan ju få olika bilder framför ögonen men jag
fick ungefär den tanken och synen.
Den är ganska vacker, och mystisk!

Och den andra meningen som jag har valt är läskig.
Om man läser boken eller håller på med den så vet
men mer infomation innan, alltså att i boken får man veta att det
är mörkt, hon (sofia i boken) sover. Sen vaknar hon och bla, bla, bla.
Då kanske man tänker på allt men om man inte har läst boken
så kan det vara mer olik tanke. Men man får veta ganska mycket
av den meningen.
Det första jag tänker på är en sorlig tanke. Av andra meningen
får jag en obehaglig tanke. Hon har många problem.

Skala 1-10 får den.........................................

10 sjärnor.

Jag tycker den är underbar, och det är en typ av min bok,
böcker om problem, fattigdom, ensamhet, olyckligtkär och massor
av sådanna saker. =)

//sara <3

Citat, om jag kunde drömma













"jag älskar dig", sa jag med låg, intensiv röst. "Jag kommer alltid att älska dig, vad som än händer nu." Sid. 329

Jag valde det här citatet för att jag tyckte det var vackert och fint. När jag såg att vi skulle skriva ett citat så visste jag direkt vilket jag skulle ta.

Jag tänker i huvudet hur han säger det här till henne i huvudet. Jag har ju sett filmen också, så jag kan föreställa mig hur det ser ut. Jag tänker allmänt på kärlek, sorg och så.

Fotoalbumet "citat"

Hej!
Här kommer mitt "citat"...

"De cycklar mycket försiktigt tillbaka hem till Gilbert. De har pratat och läst för mycket om bilolyckor på sistone. Så fort de hör en bil stannar dem till vid vägkanten. Någon olycka tänkte dem inte vara med om" sida 186.

Jag valde det här citatet för att det påminner mig om att man ska vara försigtig i trafiken, och för att jag inte hittade ett annat bra citat.
När jag läser detta citat tänker jag på alla olyckor som jag har hört om och mamma säger alltid att jag ska vara försiktig så att inte jag är med om någon olycka.
/Meriem

Citat ett ufo gör entré

"Var soliga Solveig blev av kommer ingen få veta" sid 72


Jag valde det här citatet för att det inte bara har en egenskap utan flera. Jag blev glad när jag läste det för att jag tänkte det här citatet ska jag ha mohahahahaha. Jag började tänka på Solveig en tjock liten tant som får sin butik förstörd och flyttar nånstans där ingen vet. Varför lever inte Solveig mer.
Eller var är den lilla glada tanten.
Solveigs butik har blivit ersatt av ett köpcenter.

SOLVEIG VAR ÄR DU!!!!!!!