lördag 6 februari 2010

Citat-No safe harbour

"There was no warning for the explosion. It happened fast, and all at once. The roar of the flames just stopped. I saw a white flash shoot up from the burning ship and felt a tremendous blast of air, a whirlwind that swept me up and hurled me around until it suddenly gave out and dropped me." sida 103

Jag valde det här citatet för att det här är liksom vad hela boken handlar om. Den handlar om den stora explosionen i Halifax som skedde år 1917. Två skepp koliderade med varandra precis intill Halifax hamn och det ena som var ett amunitions skepp exploderade. Flera tusen dog. När jag läser det här känns det som att jag står på avstånd och ser explosionen och ser alla människor som dör eller skadas svårt. Det känns obehagligt och man blir lite rädd och ledsen. Jag förstår varför boken heter "No safe harbour".

fredag 5 februari 2010

Ljudet av ditt hjärta, tre citat (!)



"En sak till sa Edward långsamt. Du ska veta att jag också kommer kämpa för henne. Jag tar ingenting för givet, och jag kommer kämpa dubbelt så hårt som du." sid. 298


Jag tog det här citatet för jag tycker det är så himla bra! Väldigt spännande och bra. Det här säger Edward till Jacob (Han är varulv) när Jacob säger att han är kär i Bella. Det första jag tänker på när jag läser det här är ilska och svartsjuka. Och jag ser framför mig hur han säger det och hur han ser ut i ansiktet när han säger det. vad kul för Bella att ha två killar som kämpar för en ;) En som är varulv och en som är vampyr. Men bella nöjer sig med vampyren. Men varulvar är envisa.. Varulv VS Vampyr!! Så håller hela boken på.


"Jag tittade upp och skulle just svara något sarkastiskt när jag upptäckte att hans ansikte var mycket närmare än jag väntat mig. Hans gyllene ögon glödde, bara några centimeter från mina, och hans andedräkt var sval mot mina läppar."


Det här citatet var så bra så jag var tvungen att ta det! Kanske dem bästa meningarna i hela boken. Författaren skriver så fint så det känns att man står brevid alla i boken och är med. Det första jag tänker på är.. det går knappt att tänka alls när man läser det här. Men jag ser framför mig hans glödande ögon. Om man har sett filmen får man en bättre blick på hur alla ser ut och rör sig i huvudet. Men som Bella och Edward ser ut i filmen, så föreställer jag mig inte dem i huudet. Nu börjar jag visst skriva om massa andra grejor än vad jag jag skulle, men.. Läs böckerna!! :D


"Bella? Edwards mjuka röst hördes bakom mig. Jag vände mig om och såg honom jaga upp för trappan, med vindrufsigt hår efter att ha sprungit. Han omfammnade mig genast, precis som på parkeringsplatsen, och kysste mig igen. Kyssen skrämde mig. Den var för laddad och hans läppar pressades allt för hårt och desperat mot mina- som om han var rädd att vår tid höll på att rinna ut." sid. 310 & baksidan på boken.


Var tvungen att ta ett extra citat, som visst var längre än maxgränsen. Sorry Martin. Men, men! Det här är så himla bra!! Så bra att den t.o.m står på baksidan! *Klapp klapp*. När jag läser det här tänker jag på blommor. Jag har ingen aning varför?! Jag tänker på en sommaräng och sen hans glödande ögon.


Förlåt för att jag skrev överdrivet mycket.. Men ;)

torsdag 4 februari 2010

Läxa 15 till 11/2-'10

Så, då var det läxa igen!! Innan det vill jag bara passa på att tala om att alla liknelser har varit sjukt kul att läsa. Bravo!

Denna vecka ska ni göra en vanlig läslogg och sedan kommentera andras inlägg. Alltså; TA ut ett citat och sedan skriv om citatet

Citatet: Ta ut ett citat från det du läst denna vecka och skriv det med citatationstecken (= "citat") runt om. Det får max vara tre meningar långt, men helst en. Skriv ut sidnumret som avslutning.

Skriv varför: Skriv under citatet varför du valde det. Det är sjukt tråkigt om du väljer ett citat bara för att du måste, så gör helst inte det. Välj ett citat som är snyggt, fult, dåligt, spännande, coolt, trött, glatt..... vad du vill. Men förklara varför du varlde just det du skrivit här.

Skriv vad du tänker på: Det här är det viktigaste! Skriv ned det första du kommer att tänka på när du läser citatet. Det kan vara vad som helst: Det kan påminna något din mamma säger ofta, det kan vara att du sett samma sak i en superbra film, du kanske tycker att det är sorgligt för att det påminner om när din katt dog för två vintrar sedan. Dela med dig en tanke. Nu säger jag det igen, alla tänker på något. Det behöver inte vara kopplat till boken. Ta bara det första du tänker på. Bara kör!

Kommentera:
Det har varit lite lamt med kommentarer här, både från er och från mig. Det ändrar vi på. Sista deluppgiften är såklart 15 rykande heta, djupa och givande kommentarer på polarnas inlägg.

Lycka till!

simon edbom läxa 14

det finns inte någon liknelse. punkt slut!

Min Likelse....

Hej alla potatisplättar!
Jag läste ut min förra bok och har börjat på en ny. Gissa tre gånger vilken. Gissar du Vargbröder? Okej , rätt. Här kommer något jag tror är en liknelse:

"Svartvattnet var inte så sömnigt som det såg ut"
sid 105

Torak, Renn och Ulv är i djupaskogen för första gången, människorna som bor där är väldigt mistänksamma och är just nu osams med varandra vilket gör att om dom skulle bli sedda skulle dom troligtvis inte gå så bra för dom. Citatet kommer från när dom skulle korsa svartvattnet.
Jag började på den här boken när vi fick reda på denna läxa, men detta var den ända liknelsen jag kunde hitta på dom 116 sidor jag har läst. Jag tycker att liknelsen är väldigt bra och ett bra sätt att beskriva svartvattnet på.
Tjadå!
//Lina Flina

Min Liknelse R0B!N:D

Hej här är min liknelse:

"Så ser livet ut, sa Muazena. Varje dag är en planta. Som ni ska vårda och vattna, rensa från ogräs och en gång skörda. Varje planta är en dag i era liv som ni ännu inte har levt."

Jag tog den här för jag hittade någon annan som var bra. Jag tror hon menar att man ska vara försiktig om sitt liv. Det finns nog massor av liknelser i den här boken. Det här var på sidan 16 i boken "Eldens hemlighet" av Henning Mankell.

Min liknelse.

Liknelse nr.1

"På denna vete åker syntes varje ax stort som en blomkruka,
varje strå som en blomkruka, varje kärve som en buske. Sädens
skylar var oräkneliga som havets böljor."
Sidan 119 kapitel 7
Karl Oskar läser i en tidning om en vete åker i Amerika.
Det här betyder att vete åkern är väldigt stor och frodig. För Karl Oskar var den här artikeln ännu ett skäl att flytta till Amerika. Hemma i Småland var åkrarna små och steniga.

Jag tycker att liknelsen är bra men lite konstig, för att ett strå kan inte se ut som en trädplanta.
Liknelsen var rolig men jag skulle inte jämföra något med en blomkruka.

Jag valde de för att det var nästan den enda bra liknelsen, alla andra var så konstiga.
Av Johanna

Min liknelse..

Shoo!! Det här är min läxa men jag förstog inte den så jätte mycket men jag ska ändå försöka göra den bra!!;)

" Jag blev ställd. Om jag sköt upp besöket till i morn och Ebba dog skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv."

Jag tog den här "liknelsen" för jag hittade inte någon annan och för att man märker att han är lite ledsen över att hon dog.(alltså Ebba)
Det där var in läxa,
Hejdå!!
/merre

80 romaner för dig som har bråttom.

hej ville bara säga att jag har bytt bok den heter 80 romaner för dig som har bråttom.
det är en lite tjockare serie bok med 80 romaner i, sen har dom förkortat romanerna. hittade ingen bra liknelse men jag tror det här är en som dom flesta känner till: bibeln gud skapade himmel jord och människor.
jesus, guds son, offrar sig för människorna ska få sina synder förlåtna. men det går åt helvete ändå. men jag tror inte att det gick åt helvetet bara att man säger så, hoppas ni förstår?!
författaren heter Henrik Lange.
hejdå

onsdag 3 februari 2010

Hedi, liknelse EVA&ADAM JUL JUL PINSAM JUL:)

HALLÅ!

Det här är en liten liknelse:
"Han ser ut som ett frågetäcken." Sid. 45

HA DET BRA IGELKOTT//HEDI!!!!!!!
tony gick strax efter frukosten . även lucia försvann ut, och eftersom jag inte hade något för mig passade ja på att gå in på tonys dator . jag vlle se om han verkligen hade jobbat med sin uppgift eller om han hade hittat på men nej. han hade inte ljugit jag hittade en mapp som han döpt till intervjun. jag öppnade och läste det var som mamma sa . han låsades att någon journalit kom till min skola för att ställ några frågor till honom men jag svär bre , killen ljög rakt upp och ner. om man skulle tro tony var han skolans i särklass största geni . bara pluggade

dylans läxa

"Sofia tänkte att hon låg i en myrstack där tusentals ilskna myror bet och slet i hennes kropp."(sid.56)

Jag tog den här liknelsen för att jag tyckte att den var bra.

Min uppfattning är Sofia har så ont i hella kroppen så att det känns att det sticker tusen nålar i hela hennes kropp.

Jag kan tyvär inte hitta någon liknelse i min bok, Martin. Jag har läst tom sida 55. Jag tycker att du ska visa mig liknelserna i mih bok.

Simon Qvint! Sune och syster vampyr

hej!

Liknelse 1:"För en vecka sedan tyckte Sune att det var döds viktigt att bli bäst i hela Europa.

Jag valde den här liknelsen för jag hittade den snabbast och för den var ganska bra.

hejråå!


//Simon

tisdag 2 februari 2010

Liknelsen...

Sid: 21
"Löven, som hade skiftat färg och börjat falla från träden, la sig som en filt på trottoaren"
det betyder inte att löven blir varma och gosiga, utan att dom täcker trottoaren.
Jag valde den här för att det inte fanns någon annan och den var lätt att förstå.
Den är ganska bra, det låter som om det var höst.

av Tyra

Läxa 14 - Flykten till järnets land

Här är två liknelser:

Liknelse 1: "De hade kunnat se bort mot gruvan och det stora järnbruket som låg som en tung drake längre bort i dalen."

Liknelse 2: "Det smälta järnet liknade en stor, glödande orm."

De här liknelserna var båda på sida 14.
//Alva

Liknelse av Dorian Grey

Oi!
Så, nu ska jag skriva lite vacker 1800-tals text xD

"Den friska morgonluften tycktes driva bort alla hans mörka känslor. Ett svagt eko av hans kärlek återvände till honom på nytt. Han upprepade hennes namn om och om igen. Fåglarna som sjöng i den daggdränkta trädgården tycktes berätta för blommorna om henne"

Det va ganska många liknelser tror jag, om ja har fattat va en likesle är... Aja, ses

måndag 1 februari 2010

liknelse Ur Boken Midnattsstjärnan

"En rysning kröp upp för ryggraden på mig och jag kände mig darrig i benen."

Jag valde den här liknelsen för att det var den ända jag kunde hitta, och för att den var ganska bra, och lite spännande. Den står på sida 41 i kapitel 3. Det är Peter Petrini, Lunds bäste detektiv, som beskrivs som "Jag". Och det är han som får rysningar, för att han för en autograf av hollywood- sjänan Sebastian Belbo, som ska vara med i skolans stora pjäs.

Liknelse av Arvid SILMARILLION

Morgoths avsky till Hadors hus var kraftig
Det betyder typ "Morgoths hat till Hadors släkt är stor" Jag tog den liknelsen för den lät bra. Den fanns på sida 222 i boken SILMARILLION. Jag fick leta ganska länge efter en bra liknelse för det finns inte så jättemånga i min bok.

Allie Finkels regler för tjejer-den nya tjejen av Meg Cabot

Jag behöver läsa 6 sidor om dagen. Mina förväntningar på boken är inte låga eller höga, jag hoppas att den är bra men inte mer än så jag vill känna igen mig i boken men det gör jag nog inte för att huvud personen i boken ät för mesig och töntig och normal för att vara jag. Författaren heter Meg Cabot och ar väldigt känd efter som att hon har en hem sida som hennes beundrare har gjort. Hon bor i new york.
Meg Cabot heter egentligen meggin patricia cabot. Hennes debut bok var"where roses grow wild"
hon har skrivit över 50 böcker

Jonathan DJUPARE liknelse

Det brände som eld i munnen och strupen drogs samman.
Den här liknelsen var på sida 436. Den betyder nog att det är väldigt starkt i munnen. Det här var den första jag hittade, därför valde jag den och jag tycker den är ganska bra. Jag tycker den är lite rolig lite konstig.
"Maten är uppe i halsen säger johan"


Citat: Jag valde den för att den låter rimligt . Det Johan menar är att han är proppmätt och verkligen inte orkar mer, många brukar använda denna mening när de har ätit sig jättemätta och om man äter lite till känns det som om man ska explodera.

söndag 31 januari 2010

liknelse av marko

tommy tittar på pappa som om han gett honom en dödlig stöt. jag valde det här inlägget som är på sida 10 i min bok för att att jag inte kunde hitta någon annan liknelse och för att det bevisar att tommy är arg på sin pappa.

No safe harbour - liknelse

"Everyone says that Dunkan and I are like night and day. Dunkan´s the day, quick with a smile and a cheery vord. He´s the sunny "Burn" of Blackburn, whereas I´m "Black" like the night. Dark and brooding." Sida 43

Jag valde den här liknelsen dels för att det nästan inte fanns några andra liknelser och dels för att den är lite fin på något sätt. Charlott är den som oroar sig och grubblar mycket, Dunkan är glad och bekymmerlös. Och trots att de är tvilingar är de så olika man kan vara, men också så lika varandra man kan vara.