onsdag 4 november 2009

jonathan karaktärsporträtt tunnlar

I min bok tunnlar är huvud personen Will. Han är 14 år och har en mindre syster och en mamma och pappa. Will har en lite udda hobby, han gillar och göra utgrävningar. Han är mycket intresserad av gamla saker, han samlar också på de. Hans pappa jobbar på ett museum. Hans bästa kompis heter Chester och hjälper till med några utgrävningar. jag vet inte hur han ser ut. Han är väldigt bra på att gräva tunnlar och han känner till många sten arter. Will är väldigt olik min förra huvud person Torak. I boken varg bröder lever de ungefär för 6000 år sen. I boken tunnlar lever de i nutid i london. Torak lever i skogen och bor i vind skydd medan Will bor i en villa i en stad. Will och Torak är väldigt olika.

Arvid karaktärsporträtt av BILBO.....

Bilbo är en Hobbit, en kort liten figur, han är ungefär lika lång som oss barn. Hobbitarna lever lite undangömt i ett ställe som heter Fylke. De är inte dumma de är väldigt snälla men gillar inte att bli störda. Oss människor kallar de för de Stora folket och tycker att vi för en massa oväsen när vi kommer klampande. Bilbo Bagger är sån som bara gör samma saker hela tiden t.ex dricker te, röker pipa, ute och går och massor av saker. Men allt har sin bestämda tid. Hobbitar ängnar sig aldrig åt äventyr, de säger att det bara gör en sen till middan och teet. Men Bilbo har två sidor, en Bagger sida som är en respekterad familj men han har också en sida som han inte riktigt har upptäckt än, den Tookska sidan den familjen har aldrig varit särkilt respekterad. Den familjen ängnade sig alltid åt äventyr och gjorde alltid något oväntat. Men den Baggerska sidan var helt tvärtom och dessutom rik. Den Tookska sidan hade blivit döpt till FRIDSTÖRARE av alla andra Hobbitar. Men en dag när Bilbo sitter och röker pipa så kommer Gandalf gående, han är en FRIDSTÖRARE för det är han som lockat ut alla Tookar på äventyr. Men man hyser stor respekt för honom för han är en trollkarl en väldigt mäktig en också. Men när Gandalf frågar Bilbo om han vill följa med ut på äventyr säger Bilbo nej. Men när Gandalf tar med sig 13 dvärgar hem till Bilbo så blir han helt förvirrad och följer med fast han inte ens har sagt ja. Det blir hans livs äventyr...
Jag tycker den här boken är väldigt bra.......

Läxa 7 "Ett ufo gör entre"

Huvudpersonen i min bok heter Juha (ganska konstigt namn). Det står i boken att han har svarta ögon och råttfärgat hår. Han går i nian.
Det står inte så mycket om hans egenskaper men jag tycker att han är ganska dum för att han tjuvröker och dricker. Det ganska konsigt för först var han mobbad, men nu har han börjat vara med dom populära människorna. Boken beskriver ganska mycket om hur det är att tappa bort sig själv och att inte kunna stå för den man är utan bli någon annan. Det är nog det han gör, för han verkar rätt osäker.
Jag tycker bättre om huvudpersonen i min förra bok. I den boken fick man veta mer vad huvudpersonen tänker, kanske beror det på att den är skriven som en dagbok.

/Tyra

slutspel i helsingfors

Min karaktärsportret heter Adam och är 19 år gammal och är NHL spelare.
Han har vunnit VM guld i ishocky i finland och mot finland.
jag tycker att min bok är jätte bra tycker jag.

Magikerns Hus - Dörren i trädet

Hej!



Jag tycker inte att mina karaktärer har ändrats så mycket. Men jag skriver lite om de i alla fall...



William: Tjaa... Det finns inte så mycket att skriva om honom. Han är 13 år (eller äldre jag vet inte) och han har bruna ögon och brunt hår. Han gillar fortfarande att vara ensam och lösa mysterier. När han kom tillbaka till skolan kunde han inte tro på allt som hade hänt i gyllene huset när de hittade den hemliga trappan. Han trodde inte/var rädd att tro på allt som hade hänt sist de var där. All magi som hade hänt sist de var där, han trodde inte på det.



Det är väl det som har hänt med honom. Annars är han samma gamla självsäkra William.



Mary: Mary är 11 år (?) och har brunt hår och bruna ögon. Hon gillar också att vara ensam och hon blir ofta irriterad på sina syskon. Hon är fortfarande galen i att spegla sig och hon blir fortfarande kär i typ varje kille hon ser! Hon tyckte som William att det var svårt att tro på det som hände i gyllene huset.



Nu kommer jag inte på något mer att skriva om henne.



Alice: Alice är 8 år(?) och har blont hår och bruna ögon. Hon är den ända av de tre syskonen som tror på det som hände sist de var i gyllene huset. Hon blir arg och irriterad på sina syskon som inte verkar bry sig om att leta upp magikern Stephen Tyler, som hon blir riktigt arg på, men som hon snart ångrar...

Alice är fortfarande min favorit karaktär.


Pricken: Är den herrelösa hunden som Alice blev väldigt bra vän med och tog med och tog med till gyllene huset.


Jesper: Är ugglan som är vän med Mary.


Cinnabar: Är räven som William träffade på perrongen i första boken.

Alla tre djuren är vän med trollkarlen.

Hej dååååååå!!!!!!!

Karaktärsporträtt "Tjuvarnas herre"

Ni kanske tror att jag tänker skriva om Tjuvarnas herre och det ska jag också men jag tänkte börja med detektiven i denna bok.
Huvudperson 1
Han heter Viktor och har kort, mörkt, svart hår, han är ganska kort och tjock. Jag tror också att han har lite skäggstubb på hakan. Hans jobb är detektiv och just nu letar han efter två försvunna arnvid namn Bo och Prosper. Just nu känner sig Viktor nöjd och belåten med sig själv för han har lyckats rymma ur badrummet där några barn har låst in sig. Du kanske undrar hur det gick till? Viktor har alltid lite ståltråd och annat krafs under sulorna i sina skor ifall något skulle hända honom. Han har också 2 sköldpaddor som heter Lando och Paula. Paula är förkyld. Viktors egenskaper är nog att han är så bra på att klä ut sig och hitta försvunna grejer. Enligt mig är hon ba på att skriva och läsa. Han är också bra på att laga saker t.ex radioer som blivit paj. Viktor har också lätt att bli arg, en gång när han fick syn på Prosper och tappade bort honom blev han så arg att han gick in i en lyktstolpe. Jag vet inte om jag tycker om honom eller inte, men jag tycker att en person som han, detektiv, borde vi ha här i Stockholm också.

Viktor och Tancred är ganska olika på ett sätt genom att Viktor är detektiv och bor ensam medan Tancred är rik och många tjejer tycker om honom. Jag tror inte att Tancred skulle bry sig om två helt främmande barn var försvunna. DetViktor och Tancred har gemensamt är nog att båda tycker om att läsa och prommenera runt i staden eller i skogen. Jag gillar nog Tancred bäst för att han tycker om djur precis som jag och så är han väldigt hjälpsam och trevlig.

Huvudperson 2
Han heter Scipio och kallas Tjuvarnas herre. Scipio enligt mig är lång, lika lång som Lina. Han har också svart, kort och rakt, blankt hår. Han är 14 år.
Just nu känner sig Scipio( Tjuvarnas herre) sig ledsen för att han inte har klarat att sno en gammal trävinge av en tant som heter Ida. Men han är också nyfiken på en gammal karussel som Ida berätar om och om man sätter sig på en av hästarna blir man barn om man är vuxen och vuxen om man är barn. Scipio( Tjuvarnas herre)s egenskaper är nog att han är så bra på att bryta sig in hos folk och stjäla grejer. Inga bra egenskaper. Enligt mig är han också bra på att bygga ihop grejer och ting som blivit förstörda eller gått sönder. Jag tycker att Scipio verkar som en trevlig pojke förrutom att han stjäl och ljuger för sina vänner , Riccio, Mosca, Geting, och o och Prosper.

Scipio och Tancred är inte lika varandra förratt Scipio är ett barn och han är duktig på att stjäla. Tancred är trevlig och vänlig och bra på att sköta jordbruk. Likheterna mellan de båda är nog att båda är rika och bor hos förnäma människor. Båda tycker även om att utforka.
Jag tycker om Scipio och Tancred lika mycket.

tisdag 3 november 2009

Vargbröder del 2 av Michelle Paver (karaktärsporträtt)

Hej hopp!
Nu är det dags för karaktärsporträtt igen. Jag ska berätta om mina huvudpersoner Torak, Renn och Ulv. Jag skrev om dom förut när jag läste del 1 i serien Vargbröder. Det betyder att mycket kommer bli samma = tråkigt. Men jag ska försöka skriva det på ett nytt sätt och lägga till lite saker. :)

Torak: Han har inte ändrats från förra boken. Han har ju bara blivit tre månvarv (detas ord för månad) äldre och man hinner inte ändras så mycket på den tiden. Han är fortfarande samma Torak. Den där Torak som spårar jätte bra och som kan vargspråket. Den där Torak som har mörkbrunt hår som räcker ner till axlarna. Den där Torak som har den där makten som ingen annan har. En sak som jag stör mig lite på är att han är lite för, ja vilket ord passar, hjältemodig? Aa, hjältemodig. Visst är det en bra egenskap, men jag tycker endå av någon anledning att det blir förmycket, det skulle varit mer intresant om han "fegade ut" någon gång. Åandra sidan skulle boken vara lite tråkig om han inte var den där modiga typen.

Renn: Hon är också fortfarande samma gammla rödhåriga Renn. Nu förtiden är hon schamanens lärling och har blivit mycket bättre på magi, men det betyder inte att hin har lagt pilbågen åt sidan. Hon är fortfarande en utmärkt bågskytt. Jag gillar nog Renn mäst. jag förstår henne mycket bättre en dom andra och hon är den som är "normalast". (Typ) :P

Ulv: Ulv är nog den som har förändrats mäst. Han har gått från vargunge till nästan fullvuxen. Han har blivit mycket visare och ståtligare.

HHEEJJDDÅÅ!! //Lina Pina Flina :D

söndag 1 november 2009

Bye

Jag har byt skola nu, det kom ganska plötsligt så jag han inte seja hej då till mina vänner. Fast jag kommer sakna er mycket, och gratttis till bebisen martin ;),bye!

Simon. Edbom 1/11, karaktärsbeskrivning, Tam tiggarpojken

Min huvudperson heter Tam han är ung 14 år han är lång, har svart hår och bruna ögon. Han är föräldrarlös och han bor i en koja utanför den andra stadsmuren. För att överleva får han tigga eller stjäla trotts det är han mycket snäll. Tam är smart det måste han vara för att överleva. Han drömmer om att bli drakryttare. Han har en kompis som heter Indre, Indre har en pappa som inte är snäll. Ibland har Tam sprängande huvudvärk då kan han höra röster i huvudet.

Huvudpersonen Olof i den andra boken jag läste har en del likheter han var ungefär lika gamla, han var också fattiga, men han hadde en familj. Dom gillar äventyr båda två. Det är svårt att jämföra böckerna eftersom den här boken är en fantasybok och den andra var mer verklig eftersom den handlade om andra världskriget. =)

ROB!N D läxa 7 1/11-09

Hej!

Jag läser en bok som heter " Supersnuten Sune - med rätt att snoka". Huvudpersonen i min bok heter Sune Andersson. Han är 10 år gammal och har kort ljust hår och är ungefär 140cm lång. Han känner sig glad för att han har fått en detektivlåda i födelsedags present . Sune vill bli polis när han blir stor men nu har han fått sin detektivlåda och kan lösa egna brott/fall . Jag tycker om Sune för att han är konstig och knasig när han ser en tjej som han gillar. Jag har sett på tv när Sune ser en tjej som han gillar så får han hjärtan istället för ögon. Jag tycker att Sune och Joel har ingenting gemensamt. Jag gillar Sune mer än Joel för att Sune är mycket roligare.

hej då..

Meriem, karaktärsportret/beskrivning: Fotoalbumet

Hej!

I min bok är Gilbert, Linn, mamma(stog inge namn) och Greta huvud personerna(och några fler).
Gilbert är 10 år, han har mörkt hår(brunett) och det är kort. Han har mörk gröna ögon, han är kort och smal och han är snäll. Hans kompis Linn är också 10, hon har blont och kort hår. Hon är lång(inte jätte) och har ljus blåa ögon och hon gillar sport och hon är också snäll. Mamman: (nu hittar jag på ett namn: Sara).
Sara är snäll och gillar att laga mat, hon har ljusbruna ögon. Hon är lång och hennes hår är svart-brunt och långt. Greta är snäll men lite läskig för hon pratar läskigt och och ser lite läskig ut(men hon e fortfarande snäll). Hon har grått och kort hår, hon har blåa ögon. Greta är bra med örter och vilka som är bra för förskyldningar och sånt.

Ibland när gilbert har hört något om sin pappa(som tydligen är död) blir han lite ledsen och rädd för att han kanske saknar honnom. Linn är mest glad fast om någon är taskig mot henne så är hon taskig tillbaka. Sara (mamman) är glad men om gilbert frågar saker om sin pappa blir hon tyst, och kanske lite orolig. Greta är i bland glad och ledsen.
Gilbert läser mycket kanske för att han blir lungn om det har varit en jobbig dag i skolan.
Linn är bra på fottboll och gymnastik och hon går på båda aktiviteterna.
Sara(mamman) är bra på..? laga mat.
Greta vet vilka örter som behövs till vissa saker.
Jag tycker om personen för det är roligt att läsa om personen.

Gilbert är lite ledsnare än vad han var/är i den förra boken och hade inte så mycket kontakt med Linn som i den andra boken.
Linn bråkade oftas med Gilbert när de skulle lösa mysterim i "Dagboken".
Greta verkade inte lika läskig och Sara(mamman) var gladare och inte så orolig.
Gilbert och Linn gillade att att lösa mysterium tillsammans.
Gilbert gillar inte lika mycket sport som Linn.
Jag gillar Gilbert och Linn för dem är omtänksamma och snälla.
//merre