lördag 24 oktober 2009

Förfatare Rolf Kratz. Jag moste läsa 8sidor varje dag. Jag hade en bok hemma som jag fick av min farbror. Han tyckte att jag skulle läsa den.

fredag 23 oktober 2009

Om jag kunde drömma

Min huvudperson heter Isabella Swan, men föredrar att kallas Bella. Isabella har långt brunt hår, ganska lång, och bruna ögon (i mitt huvud). Isabella är bra på att lista ut saker hos personer som dem försöker dölja. Isabella är oftast glad, men hon kan också bli ledsen. Hon råkar ofta i trubbel; ramlar, blir påskörd, skrapar i knäna, m.m. Jag gillar Isabella och skulle gärna ha henne som vän, men kanske inte... för hon är ju kär i en vampyr, och man vill inte att hon eller jag ska råka illa ut. :P


I min förra bok hade jag fyra huvudpersoner. Dem skiljer sig ganska mycket ifrån Isabella. Jag tror att dem skulle kunna blivit kompisar, om dem inte hade vetat att hon älskade en vampyr, då skulle dem nog avråda henne att se honom! Jag vet inte vem jag gillar mest? dem fyra bästisarna? eller Isabella? svårt val, kan inte bestämma mig. Dem stora skillnadera mellan böckernas tema är att dem handlar om helt olika saker! den jag läser nu handlar om vampyrer, dem förra handlade om fyra vänner.

Spejarens Lärling Krigarkungens Sal av Ludde

Huvudpersonen i den här boken heter Will, precis som i den förra. Han är ca. 17 år gammal, och han har ganska långt rufsigt hår, och är liten till växten, men snabbtänkt och smidig. Han är lärling hos spejaren Halt, och får lära sig en massa saker. Som att kunna röra sig osedd, sjuta bra med bågen, allt det för att kunna ta reda på mer om fienden. Som person är Will snäll, hjälpsam, envis, och har lätt för att lära andra personer. Will ändras inte så jättemycket genom alla böcker, men eftersom han blir tillfångatagen av skandier, och försöker rymma, så blir han lite modigare och bättre på att klura ut ideér. Jag gillar Will som person, för att han verkar, snäll och rolig. Jag gillar hans utseénde som det beskrivs i boken, förutom håret, det passar liksom inte in.

Läxa 7 till 5/11-'09

Hej på er alla och en var!

Hoppas du gillar din nya bok. Det är två veckor kvar till denna läxa ska vara klar. Se till att läsa varje dag!

Du får nu en gammal uppgift i kombination med en ny; det handlar om huvudpersonen.

1. Gör ett karaktärsbeskrivning på huvudpersonen/-personerna. Hur ser personen ut (i ditt huvud)? Hur känner personen ofta? Egenskaper? Tycker du om personen? Ja du vet...

2a. Jämför huvudpersonen i din nya och i din förra bok. På vilka sätt har de något gemensamt? Vilka är de stora skillnaderna? Vilken gillar du bäst?

2b. Till dig som läser en serie: strunta i 2a! Istället kan du svara på hur du tycker att personen ändras? Mognar personen? Utvecklas den? Gör personen något annarlunda än förut?

Hoppas det går bra!
Later, alligator!

// Martin

torsdag 22 oktober 2009

Vem älskar Prue?

Hejsan hejsan!

Jag har lånat en bok som heter Vem älskar Prue?, även den är skriven av Jacqueline Wilson. Min förra bok jag läste var också skriven av henne. Men hon skriver väldigt bra böcker!

Den här boken är 239 sidor lång. Alltså måste jag läsa ungefär 7sidor per dag. Fast jag har inte så mycket brådska med att läsa, imorgon fredag den 23e är det sista dagen jag går i Årstaskolan. Sen blir det ny skola!

Jag valde den här boken för att den verkar bra. Det är ju Jacqueline Wilson som skrivit den, och jag gillar alla andra böcker hon skrivit (som jag läst).

/JULIA 6A

http://www.haganasskolan.se/Biblioteket/Bokbilder/Vem%20alskar%20Prue.gif

Dårarnas ö

boken jag har valt heter dårarnas ö. Det är Martin Widmark som har skrivit den. Boken är 174 sidor så jag måste läsa ungefär 5 sidor per dag. Jag valde den här boken för att den är en bok i en serie som är väldigt bra.

//Alva

ökenblomman återvänder fortsättnigen följer

Waris Dirie är den somaliska fotomodellen som efter sin bok en blomma i afrikas öken blivit symbol för kampen mot kvinnlig könsstympning. I ökenblomman återvänder berättar hon om sitt ursprung i somalisk nomadkultur och om en resa tillbaka för att träffa sin mor, sin far och dom människor hon en gång växte upp med. på ett smärsamt sätt konfronteras hon med det samhälle som bär skulden till att hon liten flicka könsstympades på grymmaste vis.
/steffi ;)

onsdag 21 oktober 2009

Oi!

Jag har valt en bok som heter "Skuggan ifrån norr", den e fortsättningen på en bok som heter Rubinen i dimman. Huvudpersonen heter Sally Lockhart o e 17 år. Hennes pappa drev ett stort företeg som hette Lockhart o Cellbys som drev transport mellan China o London. Men när dom handlade med varor som Mr Lockhart inte ville handla med (alltså opium) så vägrade han. Men sedan på skonaren Lavinia överfalldes dom av ett pack pirater som sänkte skeppet. Sally bor tillsammans med syskonen Garland: Rosa, 19 o Fredrick, 22. Och så har dom en assistent som heter Darren. Dom driver en fotosalong eller va det nu heter. Den här boken e en blandning av deckare o äventyrsbok. På baksidan står det: Högt tempo, mystiska människor, svarta hemligheter, kärlek och ond bråd död. Det verkan lovande =D

Ok, tja!

årstamördaren av magnus nordin

hej allihopa! Nu ska jag läsa årstamördaren. Inledningen är lite skum efter som att det är två killar som ska kolla på årstavikem & hittar en död kropp. Sen blir det helt plötsligt två dagar tidigare & två helt andra personer så i början fattar man inget men sen blir den nog bra. Jag måste alltså läsa hmm få se 287 delat på 35=ungefär 8. Alltså egentligen 8.2 men palla vara exakt.Jag valde den här boken för att den utspelar sig i boken så jag känner hela tiden igen var de är. de till och med är på vårat fritids ungdomsgården. // MC

årsta mördarn

Min nya bok heter "Årstamördaren" Magnus Nordin är förfataren i den har boken. Jag måste läsa 9 sidor om dan om jag ska hinna läsa ut den. Jag valden den har boken för den utspelas i årsta. //Nemanja

Tam tiggarpojken. Simon Edbom 21/10

Jag läser Tam tiggarpojken. Författarna heter Jo Salmson och Åsa Ekström. Boken har 118 sid.
Så jag måste läsa 3,5 sid om dagen. Jag valde den den här boken för den hade lite text på varje sida och jag +) att läsa.

Magikerns Hus - Dörren i trädet

Hej hopp gummigalosh!





Min bok heter Magikerns Hus - Dörren i trädet. Boken är skriven av William Corlett. Boken är 264 sidor och jag måste läsa ca: 8 sidor per dag. Jag valde den här boken för att det är andra delen på Magikerns Hus - Den hemliga trappan och jag tyckte att den var väldigt bra.



Hejdå stortå!

ARVID INLÄGG AV BOKEN BILBO

Min bok heter BILBO den är skriven av J.R.R.TOLKIEN...Den har 229 sidor så jag måste läsa 6,5428571 sidor per dag eller 7 sidor. jag vet att den här boken är bra för jag har läst den. Men då var jag mycket yngre så jag kommer inte ihåg så mycket av boken..


hoppas ni har bra böcker...ARVID

första läxan

Hej:) jag valde Alla för en Bengt-Åke Cras har skrivit den. Jag valde den p.g.a jag har läst den första och den är bra jag måste ungefär läsa 5-6 siodor per dag//kappe:)

hedi,Indigos stjärna:)

HALLÅ!

Jag läser Indigos sjtärna av Hilary McKay. Den är 173 sidor lång så det petyder att jag ska läsa 5 sidor varje dag. Jag valde just den här boken för jag inte har läst den och jag orkar inte ta en lång bok den här gången.
HA DET GOTT IGELKOTT!!!!!!!!!!//HEDI:)

tisdag 20 oktober 2009

Meriem, fotoalbumet

Hejsan allehoppa!

Jag läser en bok som heter fotoalbumet. Det är del 1 av den här Gilbert som huvud person i "dagboken".
Det är Laura Trenter som har skrivit boken. Jag moste läsa 6 sidor varje dag för att jag ska hinna läsa ut den. Jag tycker det är lite för lite men jag läser tills jag inte orkar mer. Jag fick ett tips av min kompis som heter Noha, hon sa att dagboken var en bra bok fast jag var inte säker på om jag skulle läsa den men sen sa alla mina andra kompisar att den var jätte bra(okej inte jätte da) och då tänkte jag att jag lånar den i allafall och läser den. och jag tyckte den var bra fast det var ju del 2 och jag ville veta hur del 1 skulle se ut(eller vad man ska säga..)så då lånade jag den här boken "fotoalbumet" och den börjar faktis ganska bra för laura har skrivit lite halv läskiga saker och jag gillar när det börjar lite läskigt i blamd och slutar lyckligt i slutet.

/Meriem

slutspel i helsingfors

Min nya bok heter slutspel i helsingfors.
Jag har läst 6 kapitel i boken och jag tycker att den är bra så länge jag har läst.
Adam som serien hndlarom har spelat vm final i helsingfors.
Dom har vunit vm guld mot finland i finland men Adam sat resärv på bengken när dom tog guld och snart ska dom fira på sergels torg och festen ska burga klokan 16.oo och håler på till 23.30.

Jag tycker att boken är jätte bra.

Huset vid vägens slut

Hej alla..

Nu har jag valt min andra bok som heter "Huset vid vägens slut" av Magnus Nordin.
Jag har börjat läsa lite i den och den verkar vara rätt så bra.

Boken är 166 sidor lång så jag behöver läsa ungefär 5 sidor per dag för klara det..Så det kommer att bli lätt :D.

Jag hoppas att den är bra och spännande fast den verkar vara det...

//Simon

Vargbröder (igen) Del 2

Hej hopp!
Nu är det dags igen. Förra boken jag läste var ju Vargbröder del 1, och eftersom att den var så bra ska jag läsa den igen. Inte samma bok såklart men del 2. Fortsättningen. Boken är 357 sidor lång och om jag ska hinna läsa ut den på 35 dagar så måste jag läsa 10 sidor per dag. Nu är det ju så att jag har lånat boken på bobloteket så dom vill ha tillbaka boken om 28 dagar. Det betyder att jag måste läsa 13 sidor per dag om boken ska vara inlämnad i tid. Jag tror att ag kommer hinna, annars får man väll låna om. :D

//Lina

Tjuvarnas herre

Jag ska läsa tjuvarnas herre och den är 388 sidor lång. Det betyder att jag måste läsa 11 sidor varje dag och det kommer jag luungt att klara. Jag kanske hinner läsa klart boken jag läser nu vem vet. Jag valde boken för att jag vet att den är bra men jag tycker att den är ganska mystisk och det är lite svårt att hänga med. Författaren heter Cornelia Funke. Jag har sätt en film av Cornelia Funke förut som heter Bläckhjärta. Den var bra så jag tänkte att den här boken kanske skulle vara bra för att filmen var det



// Johanna6b

R0B!N.D Läxa 6

Hej



jag har valt en bok som heter " Supersnuten Sune med rätt att snoka". Författarna heter Sören Olsson och Anders Jacobsson. Den här boken har 158 sidor. Jag ska läsa 5 sidor om dagen eller så läser jag 20 sidor varanan skoldag = 40-60 sidor i veckan. Jag valde denna bok för att jag har set/hört många läsa Sune böcker.

måndag 19 oktober 2009

"Kort kjol" av Christina Wahldén.

Min nya bok heter "kort kjol" av Christina Wahldén. Jag behöver bara läsa ungefär 4 sidor om dagen, den är 131 sidor lång jag har 31 dagar på mig att läsa boken för att jag börjar i dag ;). Jag valde den här boken för jag ville ha en bra spänannde bok, som den andra jag läste, "spela falskt".
Jag frågade bibliotekarien om en bra bok. Hon gav mig den här boken för hon tror att den skulle vara bra.

//Jessica

ett ufo gör entre

Ankan ( pappas tjej) tipsade mig om den här boken. Den är skriven av Jonas Gardell.
För att läsa ut den i tid måste jag läsa 9, 0571429 sidor om dan.
Den här boken är ganska svår , egentligen är det en vuxenbok men jag valde den ändå och jag tror inte att nån annan kommer att välja den.
Jag hoppas att jag kommer förstå och förhoppningsvis tycka om den ändå.
/ Tyra KORV-KORV

söndag 18 oktober 2009

meriems inledning.

hejsan! jag viste inte att vi hade inledning som läxa för jag hadde inte hittat den på bloggen. men jag gör den nu i stället och boken jag läste är utläst men jag skriver om den ändå. hihi.. inte mitt fel att läxan blev sen..

jag läste dagboken, den är skriven av laura trenter.
laura trenter är född den 29 maj 1961 i stockholm. hennes föräldrar är de kända deckarförfattare stig trenter och ulla trenter. boken börjar med att gilbert blir väckt av sin mamma, dem måste vakna tidigt för att dem ska åka till usa/ st:barth och han tycker att micke är lite skum för att han gömmer saker när folk kommer in där han siter, han svarar inte på vissa frågor. sen kommer jag inte i håg så mycket för jag har lämnat boken.
boken började lite sådär efter som att jag inte viste vilken del det var. det var del 2.
det är huvudpersonerna är med i inledningen plus lite fler, som micke och mamman(namnet på mamman stog inte)

jag tycker inledningen var lite bra, alltså dem berättade liksom vad de skulle göra, och så.
det bästa i inledningen(om ni menar boken) va när de berättade att dem skulle resa, efter som att det är så, skönt.
jag tror inte att jag skulle vilja ändra på något.

//meriem