fredag 11 september 2009

Hedi,Inledningen Om jag kunde drömma:)


HALLÅ!

Jag läser en bok som heter "Om jag kunde drömma" av Stephenie Meyer.
Inledningen börjar med att huvudpersonen Bella skulle åka till sin pappa Charlie som bodde i en liten stad Forks. Nästa dag skulle hon till skolan med sin gamla bil som hon fick av sin pappa, som kommer ifrån från slutet av femtitalet.I skolan gick det bara 357 elever med henne blev det 358 elever det är många som välkommnar henne och det är väldigt många som tittar på henne.
På biologi lektionen sitter hon brevid en kille som heter Edward, och han beter sig väldigt konstigt först lucktar han på Bella som hon lucktade illa fast hon egentligen luktar jordgubbar det är hennes favorit shampoo sedan satt helt stilla hela lektionen. Jag skulle inte vilja ändra nåt på inledningen.

HA DET GÅTT IGELKOTT!!!!!!!! //HEDI :)

Jonathan Stenvall, Vargbröder

Jag läser jagad av klanerna som är den 4 delen i serien vargbröder av Michelle Paver. Den har 336 sidor.handlingen börjar direkt. inledning:Huggormen gled nerför flodstranden och förde sitt blanka huvud till vatten ytan. Torak stannade några steg därifrån för att låta den dricka. Han hade ont i armarna och lade ifrån sig de tunga hjorthornen som han hade burit på. Sedan satte han sig på huk bland ormbunkarna och tittade. Ormar är kloka och känner till många hemligheter. Kanske kunde den här ormen visa honom hur han skulle handskas med sin egen hemlighet. Huggormen drack utan brådska. Den höjde huvudet och såg på torak och stack snabbtb ut tungan för att smaka på hans lukt. Sedan ringlade den smidigt runt och försvann in bland snåren. den hade inte gett honom några tecken. I inledningen var bara huvudpersonen Torak med. Jag tyckte allt i texten var bra och jag vill inte ändra på nåt.

Martin Fernström, Beatles, 11/9-'09

Hej alla!!! Jag läser en norsk bok som heter Beatles. Lite svårt med norska, men det går faktiskt. Ibland får jag fråga Lene om ord.

Inledningen börjar med att huvudpersonen (Paul) är gammal och sitter i sin sommarstuga och skriver om sin barndom. Det är väldigt vackert, men man förstår inte riktigt vad det har med boken att göra från början. När jag läste inledningen för Herman, Eminn och Axel på Möja hajade de typ zip zap nada. De somnade. Vet inte om det är ett bra eller dåligt betyg. Jag gillar inledningen även om den är lite otydlig så jag skulle nog inte ändra nånting.

Frid på jorden, alla sjörövare.

/Martin

Läxa till 18/9'09 - Inledningen

Varje bok börjar såklart med en inledning. Er uppgift idag är att skriva om och kommentera inledningen på just Din bok. Skriv ett nytt inlägg, döp det till dig till ditt namn, boktitel och datum (t.ex. Martin Fernström, Beatles, 20/9-09):

  • Skriv vilken bok du läser och vem författaren är. Om du vill kan du googla författaren och skriva två tre meningar om henne eller honom.
  • Inledningen - Skriv hur boken börjar. Känns det som att handlingen börjar "direkt" eller mer gradvis?
  • Skriv vilka personer som är med i inledningen. Är huvudpersonen med? Om inte, varför tror du denne saknas i inledningen.
  • Skriv vad du tycker om inledningen. Skriv vad som är bäst med den.
  • Tala om vad du skulle vilja ändra på.

Gå sedan in och kommentera minst två andras inlägg. Positiv kritik eller frågor är det enda som är okej. Fråga i skolan eller maila mig på martin.fernstrom@utbildning.stockholm.se om det blir svårt. Alla ska ha skrivit inlägg senast Fre 18/9.

Lycka till!!

/Martin