onsdag 9 december 2009

tja
Min insändare handlar om : vi ska få mer raster och mindre lektioner. Man borde ta bort två no lektioner och sätta in raster eller nödvändiga lektioner. För man lär sig inte så mycket på no:n men man kan ha en no lektion det räker tror jag för man behöver luft för att fungera anars blir man sur och förstör lektionen inte för jag gör det men ändå. Mem om man vill kan man ta bort någon annan lektion om det går bra för Martin eller Victoria. det va min insändare.
//Nemanja

Alla resturanger...

Oi!
Det finns resturanger som inte tar in svarta o såna som inte ser helt vanliga ut. Det har gjorts undersökningar på det. Det va 6 st tonåringar som va lika gamla , 3 av dom va svarta o 3 vita, det va dom vita som blev insläppta flest gånger (och dom gick poå exakt samma resturanger). Det e fan sjukt! Så om ja skulle komma till typ nån snobbresturang med en halvmeter långa, blåa spikes (typ som tuppkam ;D) o trasiga jeans o en lång kappa med en massa A:n på. Ja skulle säkert inte ha blivit insläppt. På gondolen t.ex så finns det låne-kavajer som dom lånar ut till folk som dom inte tycker e "smakfullt klädda". FY FAAN ASSÅ! Det e så aplågt av dom!

*blyg* det va typ va ja tycker

Insändare av Arvid

Man borde ta bort läxor,för många andra skolor har inga läxor och får ändå lika bra betyg. De har typ lika långa dagar och allting men inte läxor. De gör allting på lektionerna istället. Jag vill mest ha bort läxor för man får mer fritid. Men också för man behöver inte oroa sig lika mycket
t.ex. "nej jag har varit sjuk måste göra läxan till imorgon"eller "har vi läxa idag?". Helt enkelt, man får mer fritid och behöver inte oroa sig lika mycket.
jag vet inte vad ni tycker men jag tycker att läxor ska bort.....

Mikael insändare. Varför har vissa bättre?

Jag tycker att det är dåligt att vissa har det bättre än andra. Alla säger ju att alla är lika värda och så. Det tycker jag också. alla borde ha lika mycket pengar men det har vi ju inte. Så att det betyder att ingen bryr sig för om nån hade gjort det hade alla haft lika mycket pengar. Eller?

rika och fattiga

hejsan!
dom fattiga borde dö eller så och dom rika borde erövra värden och dom fattiga kan försvinna
dom fattiga är så äckliga dom bor i äckliga små hålor, att dom ens klarar av det.
och uteliggare kan sättas i fängelse dom borde bli torterade.
dom rika kan man ha som förebilder (fast bara om dom rika ser ner på dom fattiga såklart).
(alla vet ju att fattiga är äckliga) men vad ska vi göra åt det, jo
dom fattiga länderna borde bombas eller bara gå under, det hade varit bra.

själv är jag emot mitt inlägg, usch tänk att vissa människor ser ner så på folk. är det någon som håller med?

hejdå

Alla borde ha tillgång till vatten!

Jag tycker att det är så himla dåligt att i vissa fattiga länder är det bara de rika som får tillgången till rent vatten! Alla är ju lika mycket värda. Men vissa inser inte det och behandlar andra som smuts och tvingar de till slavar och tar allt till sig själva. Jag tycker inte att det är rätt! Jag tycker att alla borde få ungefär lika mycket pengar, att ingen ska få jätte lite och ingen jätte lite. Alla borde ha råd med vatten och mat och någon stans att bo! Ingen ska behöva leva med att inte ha någon stans att bo, knappt någon mat alls och absolut inte få leva utan tillgång till vatten!

/Linn

...

I
I
I
V

Lägg ner djurplågeriet på svenska gårdar!

HEJ ALLA!

jag är emot djurplågeriet väldigt mycket.
Jag tycker iallafall djuren är ganska lika värda som vi människor. Jag tycker djuren ska ha det bra inan dom blir slaktade. Dom ska ha bra mat och tillgång att få gå ut.
Jag tycker att dom ska få leva tills dom blir vuxna och får barn så dom får leva sitt liv!
//Simon!

jonathans insändare

Jag tycker reklam är väldigt dåligt. Jag tycker de borde ta bort den eller åtminstonde att de gör den kortare. kollar man på en film som kanske startar nio och slutar tolv så är kanske 20 minuter eller mer reklam. Skulle de säga på reklamen att det var halva priset på kött på ica skulle nog ingen bry sig. Ibland(inte ofta) kan reklam va kul om man får veta att nån ny film eller nåt annat kul. Måste man ha reklam kan man kanske bara ha reklam mellan filmerna och inte när man kollar på den. REKLAM ÄR ONÖDIGT!!!!!!!

Sluta tjata om nyainfluensan!

Det är en sak jag stör mig på, det är att om man lyssnar på radio nyheter, läser tidningen eller kollar på Tv nyheter så finns det nästan alltid något om svin.. oj förlåt, NYAinfluensan.
Varje år kommer en ny influensa så varför så speciellt med den här? Är det för att den smittar många barn och inte äldre som dom andra influensorna? Det är ju ändå OLIKA influensor varje år, så varför så himla förvånad att dom är olika.
Nu ska di INTE tro att jag gåt runt och struntar i nyainfluensan och inte vill att någon ska vaxinera sig, TVÄRTOM! Jag tycker att det är viktigt att vaxinera sig och inte ta risken att bli sjuk. Det som jag stör mig på är tidningens eviga tjat. Nu har det lungnat sig, men det var värre förut och man kan fortfarande höra prat om det på radio eller så. Det behöver inte ens va viktigt. Dom kan säga något i stil med: Vissa tycker att Sverige har mycket vacksin. Ensänn! Allt detta "onödiga" prat bara för att tjäna pengar. Jag säger INTE att vi ska ta bort allt prat om detta, men snälla tjata inte så mycket om det! Diskutera något annat viktigt ibland för jag tror att alla har förstått vad det handlar om.

tisdag 8 december 2009

insändare johanna 6a

Sluta köra bil för en bättre miljö?

Ska vi sluta köra bil för en bättre miljö? Jag tycker det,för att jorden kommer bli varmare och varmare av alla avgaser..Jag vill ju att jag,djuren,människor och jorden ska må bra.......Så sluta köra bil..Det kanske blir bättre?Vem vet!!!!! /johanna 6a

Min insändare. Av Johanna

"Marsvinen kan dö ut!"
Om alla barn hade marsvin skulle det bli konstigt. Tänk dig att varje barn du ser på 2,3 miljoner (gissar jag) i Sverige skulle gå runt med ett marsvin eller kanske två, för marsvin tycker inte om att vara ensamma. Det skulle bli hel-knäppt. Alla marsvin skulle helt enkelt dö ut när man tröttnar på dem. Ja alla djuraffärer skulle sluta sälja dem och då blir det inga kvar. Maten kanske också skulle ta slut. Om den skulle göra det skulle bönderna bli tvungna att torka mer gräs, som blir hö till dem. Det skulle också bli tråkigt ifall alla barn bara hade marsvin och inget annat djur. Tänk alla program om hästar tex skulle försvinna om ingen hade en häst. Det skulle bli tråkigt för dem som tycker om hästar.Alla barn kanske inte ens vill ha ett. Marsvins-utställningarna skulle bli propp fulla om alla skulle ställa ut dem, men alla vill inte ställa ut sina heller så det kanske skulle ordna sig.
En hel korkad ide' helt enkelt.
P.S Jag har två marsvin som heter Wille och Sune.

Låt bli vårt Årsta fält

Årstafältet är en härlig plats där fok går ut med sina hundar och vart folk idrottar TILlS NU! .
Årstafältet kommer att bli en storstan med en massa hus. Inte nog med det så kommer det ta hundra mijoner år att bygga det. För oss som bor på sandfjärds gatan och östbärga kommer det aldrig att sluta låta det kommer att bli som om vi bor på en arbetsplats vart ska vi då rasta hunden?

bussar

Jag tycker att man ska ha mer buss linjer i stockholm. I innerstockholm finns ca 30 busslinjer just nu. Det är lättare att bygga ut bussar än spårvangnar eftersom man behöver inga spår i gatan. Bussar går på biogs och etanol. Det är miljölvänligt. Man kan få fler jobb som bussförare eller mekaniker. Det blir färre olyckor i stockholm, folk kan träffas mer och staten får mer pengar. Mera bussar nu!

Hundbajs

Hundbajs är äckligt det luktar och det är svårt att få bort. Någon vecka sen var jag och en kompis ute och gick plötsligt råkar hon trampa på bajs. Hon försökte tvätta bort det och ta bort lukten men det gick inte. Hon var tvungen att köpa nya skor med sina egna pengar bara för att en lat människa inte orkade plocka upp efter sin hund. Jag förstår mig inte på människor som väljer att ha hundar och sen så tar dem inte ansvar för dem. Att ha hund betyder inte bara att man kan leka med den och att va med på dem söta stunderna , det är också att ha ansvar. Jag har själv en hund och plockar alltid upp efter honom. Jag menar man ska väl inte behöva sätta upp skyltar överallt där det står plocka upp efter din hund. Eller kanske lägga påssar bredvid papperskorgar till de som har glömt att ta med sig.Jag anklagar inte hundar bara deras lata ägare.

måndag 7 december 2009

Insändare: Remsor...

Det är svårt att förklara det här nu men hoppas ni fattar vad jag menar.

Jag är arg på SL! Ni vet remsor.. Dem hoppar alltid över en stempel när dem ska stempla och det tycker jag är riktigt dåligt! Om ni inte fattar så kan jag visa nedanför:
16"STÄMPLAR"
15
14"STÄMPLAR"
13
12 "STÄMPLAR"
11
10"STÄMPLAR"
9
8"STÄMPLAR
7
6"STÄMPLAR"
5
4"STÄMPLAR"
3
2"STÄMLAR
1

Så där är en remsa från 1-16. Det dem gör när dem ska stämpla är att dem hoppar över en hela tiden!(Ni kan titta ovanför hur jag menar)Innan dem hoppade över en så stämplade dem alla, men NU stämplar dem hälfen, alltså 8 gånger och då kommer remsan inte räcka så länge! En stämpel räker bara i 1 timme och varje helg när jag ska till koran skola(En moske i st: Eriksplan) då måste jag alltid stämpla två gånger för jag måste ju komma hem också, så en stämpel dit och en stämpel hem och koran skolan är i 4 timmar.(Jag har inte pluskort heller! ) För det andra är remsaorna för dyra, jag menar 110 kronor för 8 stämplar, jag säger bara DYRT! I så fall kan dem väl sänka priset till typ 55 eller 60 kronor! Eller så kan dem höja timmarna, i stället för 1 timme så kan dem väl höja till 2 timmar eller så! Jag får pengar av pappa för att köpa remsa (I bland mamma men mest pappa för jag brukar alltid fråga honnom) och på en månad slösar han kanske 220 kronor bara för att jag ska köpa en remsa!!(Min bror brukar oxå använda min remsa, och min remsa brukar ta slut fort i bland) I bland brukar jag också stämpla 2 gånger om jag ska till koran skolan med min kusin(alltså om hon/han inte har hunnit köpa stämpelkort eller något liknande!)
Jag tycker dem borde ändra lite!
/Meriem


PS: Hoppas ni fattade vad jag menar!

Varför damlag?

När killar spelar fotboll så säger man inte herrlag, men när tjejer spelar så säger man damlaget inte vad laget heter.Det tycker jag är orättvist och onödigt... Varför ska killar ha det bättre?? Tjejer kan kämpa lika mycket och det viktigaste är att ha kul.Små killar som spelar fotboll är mycket sämre än damlandslaget men även det behöver det inte kallas pojklaget... Man borde bara nämna lagetsnamn.

ps.jag har inget emot killar.

terminskort

Jag tycker att terminskort ska gälla över klockan 7 för att då kan man vara ute med sina kompisar längre och man kan tågluffa längre. Skolan borde betala för de för att dom påstår att dom bry sig om barn.Det är hälsosamt för barn att ha det kul med sina vänner och jag tycker att om man har träning kan man inte vara med sina kompisar så tidigt på dagen. Det borde gälla på helger också. Barn bode få åka gratis på kollektivtrafiken. Vi jobbar inte och vi har inte så mycket pengar.

söndag 6 december 2009

insändare av marko 6/12

Jag tycker att man borde få ta mat hemifrån till skolan. Man kanske är allergisk eller man kanske inte tycker om maten. Om man fick det tror jag att eleverna skulle bli piggare och sånt. Man borde också få äta i matsalen när man har rast inte bara när man har lunch. Det kanske blir fullt fast istället för att köpa bänkar i skolan borde man göra matsalen större. Jag brukar höra att vissa är hungriga så de borde få gå och äta på rasterna.

Insändare - Mer ovanliga sporter på svenska kanaler

Man borde ha mer ovanliga sporter som kampsport, ridsport och sånt på svenska kanaler. Nu visas det mest fotboll och hockey. Men det är många som gillar andra sporter än de mest populära sporterna, och därför borde man visa andra sporter också. Så att alla blir nöjda.