fredag 12 februari 2010

LÄXA
Huvudpersonen heter Johan och är 16 år och har ljus brunt hår, Han är ganska lång och gillar att spela basket, Spela tv spel, Vara med vänner osv...
Johan är envis, Ganska blyg, Känslig och han vet vad han vill ha men även det stressar han mycket.
Just nu känner han sig kär men vet inte riktigt hur han ska göra för att få Jancies uppmärksammhet.
Jag tycker att Johan är korkad och jobbig han är ganska konstig också, Boken kan jag inte heller säga något bra om den suger verkligen.

Ljudet av ditt hjärta, Porträttet

Mina huvudpersoner heter Bella Swan och Edward Cullen. Men jag ska skriva om Bella Swan.

Bella Swan -
I mitt huvud är Bella är lång och smal. Hon har långtvågigt hår och grön/bruna ögon. Men det är nog bara för att jag har sett filmen och då får man en annan blick i huvudet hur hon ser ut.

Bella är en lugn och stillsam person. Hon säger inte mycket, inte mer än nödvändigt. Hon är duktig på att lära sig nya saker/lära sig acseptera nya saker. Hon har b.l.a lärt sig åka motorcyckel.

Bella funderar mycket. Ibland pratas det inte i boken ett helt kapitel. Bara tankar. Det är kul, men kan också vara lite långtråkigt att läsa tycker jag. I filmen iallafall håller Bella mycket på med sina händer. Och drar ner tröjärmarna över händerna. Det gör att hon ses blyg i mina ögon.

Bellas humör kan svänga väldigt mycket och fort. Hon bråkar ganska mycket med sin pappa Charlie Swan som är Polis i den lilla staden Forks. Hon kallar sin pappa inte pappa utan hans riktiga namn Charlie. Varför vet jag inte. När hon träffar Edward blir hon glad och varm i kroppen skulle jag tro. Hon får nu träffa sin bästa kompis Jacob Black som Edward förbjöd henne att träffa förut. Det har nog gjort henne gladare som person.

Jag älskar min huvudperson! Bella äger! Kan inte förklara varför. Hon är bara bäst. Hon är snäll och envis.

torsdag 11 februari 2010

Läxa 16 till 18/2-'10

Vi har självklart glömt en viktig del av en ny bok; att lära känna en person i böckerna lite bättre. Ett hederligt karaktärsporträtt alltså.

Porträttet:
- Berätta vad huvudpersonen heter. Har du flera i din bok? Beskriv alla eller en. Du väljer!
- Beskriv hur huvudpersonen/-personerna du valt ser ut. Kom ihåg att alla som läser en bok tycker olika. Berätta vad du tycker.
- Berätta något om egenskaperna hos personen/personerna du gör ett porträtt av.
- Vad gör huvudpersonen ofta? Berätta t.ex. om han/hon/den ofta blir arg eller skojar mycket eller kliar sig i huvudet.
- Hur känner sig huvudpersonen/-personerna du beskriver? Om det ändras genom boken, berätta varför.
- Tycker du om huvudpersonen? Varför eller varför inte?
- Se till att ditt inlägg har punkt efter varje mening och stor bokstav. Tänk på att din text är offentlig här, alltså alla människor kan läsa den. Då vill man väl att allt ska vara korrekt.

Läser du en serie böcker som du läst förr? Tröttnat på att skriva om huvudpersonen i böckerna? Ta då en annan person i böckerna, de går att göra karaktärsporträtt på alla personer i böcker.

Vad tycker du om andras personer?
Utöver detta så kommenterar ni minst 5 andra personers porträtt och talar om vad ni tycker om deras personer, tycker ni att de verkar trevliga, elaka, coola, sorgsna , intressanta eller något annat?

80 romaner

hejsan! sagan om ringen
"frodo har fått en magisk ring men den onde sauron vill ha den. för då kan han styra hela värden"
jag valde detta citat för att det var dom menigarna som förklarade bäst vad boken/filmen handlade om.
när jag läser detta citat tänker jag på typ syrliga troll och berg, eller det var nog min första tanke.
jag tror det var allt
hejdå på er! :D

Mitt citat...

"Den värsta smärta som Ulv någonsin hade känt bet honom djupt inne i hjärtat. Inte ens när han var valp på berget och hade saknat Långe Svanslös förfärligt, inte ens då hade han känt så stor smärta. Långe Svanslös var inte-varg."
sid: 245 Vargbröder del 5

Okej... Jag ska förklara lite saker för er som känner er lite förvirrade. Ulv har alltid trot att Torak (Långe Svanslös) varit en varg. En väldigt konstig var som inte hade svans, päls, som gick på bakbenen och som hade ett konstigt platt ansikte, men han var en varg. Han hade vargögon, luktade varg och pratade som en! När Ulv kommer på sanningen blir han så ledsen att han överger Torak. Jag tycker synd om Ulv och Torak, men det var väl ändå Ulv som gjorde fel som övergav sin flockbror för att han inte var varg. Han är ju ändå samma Torak. Åandra sidan hade Torak inte sagt det till Ulv men man tar väll det för givet att han vet det? Vem tycker ni har rätt? När jag läste det här citatet tänkte jag på... något. Kommer inte ihåg. Man försöker väll tänka hur karaktärerna känner sig .

LINAFLINA:)

citat johanna 6a

"Se till att få upp lite prylar nu.Det ser ut som en fängelsecell"
jag valde den för den var rolig... Boken "Prinessan och mördaren"

onsdag 10 februari 2010

Mitt citat

"Bara eldarna inom henne kunde slockna"(sid,65)
Jag har valt det här citatet för att det var underligt.
När jag läser det här citatet tänker jag på att hon har så mycket bekymmer skulle bara försvinna.

Hedi, citat EVA&ADAM JUL JUL PINSAM JUL :)

HALLÅ!

Citat: "Eva vaknar av att hon är kissnödig."

Jag valde det här citatet för att det var roligt. Så fort jag läser det här citatet då tänker jag på toaletter.

HA DET GOTT IGELKOTT//HEDI!!!!!!
"jag mådde branär jag vaknade för det var fortfarande lov". Jag tog den här för det är lov och jag gillar lov det är höstlov i den här boken men jullov är bättre. Det första jag tänkte på var lov sköna lov när jag läste den här texten/citatet //Nemanja.

Läxa 15- Citat

"Döda aldrig en padda, viskade en röst strax bakom alsnåret. Det kan vara en förvandlad människa." Sida 180

När jag valde det här citatet tänkte jag att det lät lite spännande och mystiskt för att man inte vet vem som pratar. Jag tänker på svenskt skrock när jag läser citatet för att man trodde att det fanns troll och en massa tomtar överrallt som kunde döda en (kanske inte tomtarna)


Nu ska jag kommentera en massa inlägg ^_^

Citat av Arvid

"Där fjättrade Morgoth honom med sina krafter och stod bredvid och förbannade honom på nytt"
det här citatet var på sid 193. Jag tog den för den var bra. Jag tänker på fångenskap

Simon Qvint Citat Sune och syster vampyr

Hel alla!

"Karl Sune Rudolf Andersson. Så heter han fortfarande. Europas näst bästa tjejsusare".

jag tog detta citat från sida 5.Jag valde det för jag hittade det först och jag tyckte det var ganska kul. Jag tänker nog bara på Sune när jag läser det och att han gillar tjejes xD

// bye bye

Simon Qvint Citat!

Mina Citat "Utvandrarna"

" Du har slaet min bror din fegling! Vet du att han ä femtan år?"
Sidan 106
Karl Oskars lillebror har blivit slagen av sin husbonde (arbetsgivare) för att han tog en paus från sitt hårda arbete. Husbonden tyckte att han var lat och gav Karl Oskars lillebror en "hård" örfil.
Jag valde det för att jag förstår Karl Oskar. Jag skulle inte heller bli glad om någon slog min lillasyrra för att hon tog en paus ( inte annars heller)
Tänk dig om du grävde en grop nu som Karl Oskars lillebror (Robert) gjorde nu, så skulle du också bli trött till slut. Det skulle inte vara så kul om man fick en örfil bara för att man tog en kort paus.
När jag läste det tänkte jag på... Jag kommer inte ihåg för det var ett tag sedan jag läste det, men jag tror att jag tänkte att Karl Oskar är en bra store bror.
Jag tycker att citatet är bra. de pratar så roligt i gamla böcker!
Det finns till och med ord som jag inte förstår. Nu kom jag på en grej som jag tänkte på när jag läste citatet. Jag kom att tänka på när jag såg en film, som jag inte kom ihåg vad den hette. Då var det en kompis till en storebror som slog till storebrorsans lillasyster.
"Kristina ville stanna kvar i hemorten."
Sidan 126
Det här citatet sägs när Karl Oskar och hon pratar om att åka till Amerika. Hon ville stanna kvar för att det fanns vilda djur där, hon skulle kanske aldrig mera få träffa sin familj och hon tyckte om sitt hus.
Jag skulle inte heller bli så glad om jag skulle flytta till ett annat land. Tänk dig att kanske aldrig få träffa kompisarna igen. Det kanske talas ett annat språk där också, som man var tvungen att lära sig.Jag tycker att citatet är bra. För att hon tycker ungefär som jag.
När jag läste det här tänkte jag lite grand på när flickan från usa som bodde hos mig åkte hem. Vet inte varför. Tanken bara ploppade upp.
Hejdå!!

tisdag 9 februari 2010

simon edbom läxa 15 (citat)

"Nej" vårlade Sky som fortfarande svävade ovanför. "låt honom inte dricka! det kan släcka den sista elden inom honom." "sida 22"


Jag valde det här citatet för jag inte hittade någon annat som var bra. Jag tänkte inte på något särskilt när jag läste det citatet. Tam kan prata med drakarna med tanken han är den enda som kan det, därför kunde han höra vad Sky ropade.

``citat´´ eldens hemlighet (mikael)

``När hon hängde i luften var det många som såg att hon hade konstgjorda ben´´

Jag valde den här för att jag tycker synd om henne för att alla står där och glor för att hon har mist sina ben. Det kanske känns jobbigt för henne.

Jonathan djupare citat

''Därför att gräns vakterna har nåt stranden.
De skjuter på oss din korkskalle sa Cal.


Det här citatet var på sida 580 och jag tog det för att jag gillar det vet inte varför. När jag läser det så tänker jag på konstiga människor som står och skjuter.

måndag 8 februari 2010

8 dec måndag läxa
skulle du kunna tänka dig att ge mig en kram?


Kommentar:Janices hund har dött och hon skulle gärna vilja för hon är så ledsen.Det skulle jag också vilja ha om hade en hund som hade dött men hon säger det också för att få komma nära en kille som hon är kär i.

Läslogg Dorian Grey

Oi!

Här finns det mycke tänkvärda citat å sånt. Jag har inte valt så noggrant, men, aja.
" -Skratt är sannerligen inte nåtgon dålig början på en vänskap och det är absolut det bästa slutet på en sådan"
Tycker han har rätt, han som sa det heter Lord Henry.
Här kommer ett citat som jag har tänkt på länge. " - Dorian, Dorian! Innan jag kände dig var mitt liv på scenen den enda verkligheten för mig. Det var bara på teatern jag levde. Det kändes som om allt som jag spelade var sant. Jag var Rosalinde ena kvällen och Portia nästa. Beatrice glädje var min glädje och Cordelias sorger var också mina. Jag trodde på allting. De vanliga människorna som spelade med mig var gudomliga i mina ögon. De målade kulisserna var min värld. Jag levde ibland skuggor och jag trodde på dem. Tills du kom och befriade min själ från fängelset. Du lärde mig vad verkligheten egentligen är. Och att mina ord inte var det jag igentligen ville säga"
Det tycker jag e värt att begrunna. När hon blev kär i Dorian så upptäckte hon att skådespel inte var verkligt, inte ärligt, bara tomma ord utan innerbörd. Vissa har teorier om att skådespelare offrar sin personlighet för livet på scen. Att dom förblir tomma och uttryckslösa eftersom deras roller är deras själ. Det e skrämmande tycker jag.

Citat

"Varma mackor på fullkorns bröd är äckligt"

Jag valde det här citatet för att det är sant och för att det är bra.
Jag tänker på när jag åt det, det var inte gott

läxa 15 R0B!N:D

Hej alla!

Här är mitt citat.

"En silverglänsande duva satte sig på hennes axel och började noppa i hennes hår" sidan 132


Jag valde detta citat för den var bra och sagolik. jag brukar jag använda det citat som förklarar något. Då tycker jag dom är mycket bättre än bara ta någon text. Jag tänkte på filmen "Bröderna Lejonhjärta" Där är det en kille som är sjuk och så kom det en duva till fönstret och sen flög i väg .Hej då

söndag 7 februari 2010

bästa lovdagen nej,sämsta.nej,bästa kan inte bestämma mig för hur ja ska tänka känner mig konstig .det är som om hundra fjärilar flyger runt i magen på mig alex, dani , hakan ,fatih och jag hängde i centrum .nästa alla affärer va stängda efter som de va annandag påsk .men pizzerian hade öppet och det är fatih farsa som äger den och han bjöd på pizza fatih går i samma klass som jag .han ska bli pizzabagare när han bli stor precis som sin pappa jag vara mätt och det regnade och dte finns inte

Citat ur Midnattsstjärnan av Ludde

"Det enda som var sig likt i skolan var rasterna."

Sid.67


I Peter,Petras och Lucys skola är inget som det brukade vara. Deras skola i Lund ska spela upp en stor pjäs, Dickens En Julsaga, som ska vara med på TV. En av flera skådespelare är Hollywoodstjänan Sebastian Belbo. Jag valde det här citatet för att det handlar om en väldigt viktig del av boken, skolans pjäs. Det jag tänker på när jag läser det är att det borde vara väldigt rörigt i deras skola just då.

min läxa

Hej.
Nu passar jag på att göra min läxa, jag har ju inge annat att göra;)

Mitt "citat"
"Jag ska ut om en stund. Det är fredag. Paris ska ringa på och sedan ska vi till fitidsgården." Sida 41

Jag valde det här citatet för att det påminner mig om fredag, sissta dagen i veckan! Det är skönt och då kan man ju göra vad som helst efter skolan som t.e.x. gå till fritisgården med en kompis.(Fast det där var Habibs tjej:P)

Det första jag tänker på är ju såklart fredag, för då kan man(som sagt) göra vad som helst efter skolan, men när jag är hemma så brukar vi mysa och äta chips när klockan börjar närma sig sju eller åtta. Man kan sova över hos sina kompisar, eller kusiner, släktingar och så vidare.

Nu ska jag göra andra läxor,
Hejdå alla bloggläsare!!
/Meriem

citat av marko 7/2-10

''Bengt sträcker ut handen och ska precis ta kniven när Hanna plötsligt hugger honom i handen''

Jag valde det här citatet för det var bra när Hanna knivhögg sin styvpappa i handen som alltid slår henne och hennes syster. Hon hämnades på honom. Det var modigt av henne. När jag läser det hära citatet tänker jag på att hon är modig att våga göra något sånt fasst att hennes styvpappa är starkare än henne .Om jag hade någon styvpappa som misshandla mig då skulle jag hugga honom i magen:D OM STYVPAPPAN MISSHANDLA MIG!