lördag 28 november 2009

Om jag kunde drömma

Jag läser helst på kvällen, innan jag går och lägger mig. Om man läser mycket varje dag så hinner man. Det är ju läxa att läsa varje dag, så man vill väl inte få skäll av Martin heller? tänk om han gav oss en MA-läxa, och sen så orka vi inte göra den? aja... Eller så kan man inte läsa något en dag och läsa dubbelt så mycket nästa dag. Så har jag gjort ibland när jag har varit för trött för att läsa. Det är ju nackdelen med att läsa på kvällen, att man inte orkar läsa lika mycket. Så ibland läser jag på dagen också. Och på SV-timmarna. Jag trodde att jag inte skulle hinna läsa ut boken. Men jag läste 24-7 så jag han tillslut. Mitt bästa läs ställe är när man är hemma ifrån skolan och är sjuk tar man sitt täcke och kudde och lägger sig i soffan med TV på lägsta volym (jag tycker konstigt nog att det är lättare att läsa med lite ljud.). då blir det mysigt. Man behöver ju inte göra det när man är sjuk, man kan göra det på helger, hos en kompis, efter skolan också. Ja, det var väl allt... ;D

fredag 27 november 2009

Läxa tio av Ludde

Hej! Jag läser mest Fantasy. Jag brukar inte vara sen att hinna med att läsa ut min bok innan lästiden är slut. Om jag ligger lite efter brukar jag bara läsa ganska länge någon dag, så att jag kommer ikapp och inte behöver läsa på några dagar. Jag läser bra nästan överallt. När det är väldigt stökigt runt om brukar det vara svårt ibland, men oftast går det bra. Mitt bästa läsställe är kanske på SV-lektionerna när vi ska läsa, för då är det tyst. Mitt bästa lästips är; läs inte så snabbt så att du förstår allting. Jag tog inte hem min bok så mycket, men när jag var på ett bibliotek så hade de den boken som jag läste. Då läste jag ut den där istället. Jag läste inte så mycket mellan läslektionerna, men jag hann ändå.

Simon Q, bokrecention...

HEJ ALLA!!

min bok heter Huset vid vägens slut.

Det handlar om 4 grabbar som hittar på massa olika äventyr. En av dom brukar berätta spökhistorier t.ex. berättade han om ett hus där en familj bor, som fanns i skogen nära dom..Men pappan är en mördare så han dödar hela familjen.Sen vill alla gå ditt och så händer det olika saker....

Och det roliga är att författaren bor i årsta!

Jag tycker boken är lite läskig ibland.Men den är väldig spännande.

Temat i boken är nog bus för dom brukar alltid hitta på bus saker.

jag ger den här boken 5/5 poäng för att den är bra och sännande.Jag rekomenderar den här boken till många som tycker om spännande och lite läskiga böcker.

hej då!!

torsdag 26 november 2009

Läxa 10 till 3/12-'09

Tjena alla monsterdiggare!
Kanonfina recentioner allesamman. Hoppas ni har tyckt om era böcker och att det har gått bra att läsa denna period. Nästa bok kommer efter jul. Veckorna innan jul ska vi göra lite småuppgifter här på bloggen.

Läxan denna vecka består av två delar:

Hur läser du? - Berätta hur, när och var du läser. Berätta hur du hinner med i god tid tills lästiden går ut. Vad gör du om du håller på att bli sen? Tala om när du tycker att det går som bäst att läsa? Tala om var ditt bästa läsställe är och varför. När är det som mysigast att läsa? Berätta ditt bästa lästips, dett bästa läsmellanmål eller något annat intressant. Berätta allt om hur du läste den här boken, helt enkelt.

Kommentarer - Ni ska skriva frågor och åsikter på 15 st bokrecentioner. Fråga om böckerna eller tala om vad du tycker. Vidare måste man svara på alla kommentarer.

En lättviktare till läxa, men ack så viktig.

onsdag 25 november 2009

Hedi,Bokrecention Indigos stjärna:)

Boken känns inte så viktig för mig för att handlingen inte är så spännande. Boken handlar lixom om en familj och vänner. Jag rekommenderar den om man inte gillar svår lästa böker;)
Därför får boken 3 stora poång:)
Jag var ärligare i detta recention.

HA DET GOTT IGELKOTT//HEDI!!!!!!!!

Bokrecention Magikerns Hus - Dörren i trädet

Min bok heter "Dörren i trädet" och är den andra boken i "Magikerns Hus" serien. Jag tycker att den här boken är väldigt viktig. Den är viktig för att den handlar om att man inte ska döda djur för nöjes skull (som i det här fallet var grävlingar). Man blir på många olika humör när man läser den här boken. Man blir glad, ledsen, arg m.m.

Temat i den här boken är nog att de kämpar för att rädda ett grävlings gryt och grävlingarna som bor där från onda män och deras argsinta hundar som dödar för nöjes skull. Den enda svårigheten med boken är att den var lite förvirrande, man hänger inte riktigt med i allt som händer.

Jag rekomenderar alla att läsa den här boken.

Av mig får den här boken värdering 4/5.

Jag försökte göra den här recentionen bättre än min förra recention. Jag tycker att den blev lite bättre än den andra. Det hände mer i den här boken så det var lite lättare att skriva om den.

Resentio Vitula

den här boken handlar om en liten kille ock hans konstiga kompis som vill koma till Kina det smiter in i ett plan och börjar resa

boken är inte så viktig för not men det är riktigt kul=)

när jag läser boken blir jag full av skratt

temat i min bok är några busiga ungar som vill upp tecka värden

jag rekommenderar boken till dom som verkligen vill skratta

jag jer den här boken 5/5 i betyg

Av Artur

tisdag 24 november 2009

R0B!N.D Läxa 9 24/11-09

Jag tycker att den här boken är rolig, ibland blir man glad och skrattar. Jag känner inte igen mig så mycket i boken. Det finns två teman i den här boken. Kärlek för att Sune blir typ kär i alla tjejer han ser och detektiv-tema för att han ville bli polis så han gick runt och spionerade på olika saker. Jag rekommenderar den här boken för dom som gillar humor. Jag ger den här boken 5 av 5 möjliga för att den var rolig som jag har beskrivit. Jag tycker att jag har skrivit bättre på den här recension en än min förra.

Hej då.

Bokrecension"Tjuvarnas herre"

Min bok handlar om två bröder som heter Prosper, som är äldst och Bo som är yngst. De rymmer hemifrån till Venedig i Italien. Där träffar de andra barn som också har rymmt hemifrån som bor i en övergiven biograf.

Boken känns lite viktig för att man får veta lite granna hur det är att rymma hemifrån och att bo ensam utan vuxna.

Jag kan inte känna igen mig i boken, bara att flickan Geting älskar böcker och läser typ 24 7 som jag också gör.

När jag läser boken ändras mitt humör beroende på vad som händer. T.ex när en gubbe ger barnen falska pengar så blir jag ledsen och arg på gubben som gjorde det. Det var också en gång när barnen som bor i biografen lyckas lura detektiven, som letar efter Bo och Prosper då blev jag glad att de kom undan.

Temat i min bok är barn. Lite underligt tema men det beror på att det bara handlar om barn . Det handlar också lite om detektiven som letar efter Bo och Prosper.

Omslaget på boken är blått och så är det en pojke med en fågelmask som står på en bro.

Jag rekommenderar boken till dem som gillar lite äventyr och till dem som kanske har rymt en gång. Jag tyckte inte att boken var så bra så den får bara 3/5 i betyg.

Det jag har förbättrat är nog att jag har skrivit lite mer än förra gången. Jag har också skrivit lite mer om varje punkt. (Tack Julia för tipset att skriva om omslaget!!:)

Av Johanna

måndag 23 november 2009

bokrecention tuffa tider teodor av marko

jag tycker inte att boken känns viktig. jag känner igen mig i boken. jag är som vanligt när jag läser boken. Temat i boken är kärlek för Teodor är kär i 2 tjejer. Jag rekommenderar inte boken till mina vänner för de tycker nog att den är tråkig. Boken får 3 av fem i betyg för den är helt okej fast inte bra. jag lämna min bok i biblan därför vet jag inte om jag gjorde den bättre.