fredag 18 september 2009

Jonathan karaktärsporträtt Varg bröder

Huvudpersonen i min bok varg bröder är Torak. Han bor i storskogen för några 1000 år sen och är jagad av maktgalna schamaner som försöker döda honom och ta hans makt. Han har bruna ögon och svart hår och de är gansa långt. Torak är väldigt bra på att spåra djur och människor. Torak brukar ofta va ute i skogen och jaga. Jag tycker torak är en bra huvudperson

dylan inlägg

Jag läser Bert och ryska invasionen författare Sören Olsson och Anders Jacobsson. Det börjar med att det har regnat i 5 dygen sen ringde Berts pappa till försäkrings kassan och krävde ett halvt belopp. I ersättning för bortregnade semester dagar. Inledningen började bra jag tycker det började direkt ihandlingen.

Systrar i jeans, tredje sommaren, Karaktärspoträtt


Lena, Tibby, Carmen och Bridget heter huvudpersonerna. Lena har ganska långt brunt hår och är ganska lång, med bruna ögon och lite brun hy, för hennes föräldrar är från Grekland. Lena älskar att måla. Hon går på nakenporträtt kurser fast än hennes pappa har förbjudit henne. Och hon ska börja på ett konstgynasium. Lena brukar vara med sin familj och sina vänner mycket. Lena brukar även bara tänka. Tänka på sin familj, Kostas (en kille), Grekland, farmor, pennor, hundvalpar, ja allt! Lena är en väldigt lugn och klok tjej. Nu över till Tibby. Tibby har långt mörkt hår,med blåa slingor i, gröna ögon och lite punkig stil. Hon är ganska kort. Tibby älskar media. Förra året gjorde hon dokumentär filmer. Nu har hon börjat jobba på en biograf, men börjar nu bli lite trött på det. Tibby förlorade en nära vän för två år sedan, så hon tänker mycket på det. Nu över till Carmen. Carmen har ganska långt mörkbrunt hår, med chokladbruna ögon och lite mörk hy för hennes mamma är från Spanien. Hon är lite rund och ganska kort. Carmen bor med sin mamma som är gravid med hennes kille David som bor hos Carmen och hennes mamma. Det tog Carmen ganska hårt förra året. Carmen gillar lite allt möjligt. Hon sommarjobbar med att ta hand om Lenas farmor Valia under sommaren. Hon hjälper även Tibbys lillasyster Katharine, för hon måste till sjukhuset ganska ofta för hon har ramlat ut ur ett fönster. Carmen kan bli väldigt arg, men är oftast glad och lugn. Hon gillar att hjälpa folk. Sist men inte minst har vi Bridget. Bee, som hon även kallas hon har långt honungsblont hår, med blågröna ögon. Hon har en sommarbrun fin hy, och hon är lång. Bee är väldigt speciel. I första boken var hon full av liv och sov inte ens på nätterna och var bäst på fotboll. I andra boken färgade hon håret brunt och gick upp i vikt, och näst in till slutade med fotboll! men nu är hon mer "normal".


Jag tycker om alla huvudpersoner lika mycket. Det blev en väldigt lång text! jag hoppas iallafall att några orkade läsa allt! hejdå! / Julia ss, 6b

torsdag 17 september 2009

Bert+ Samira=sant?(Sören Olsson,Anders Jacobsson)

Jag tycker att boken börjar direkt man förstår direkt vem det handlar om och vem han är.
"Mitt namn är Bert Ljung. jag har precis börjat sexan.
ALLT händer då. Jag får förmodligen mustach.
Det jag nu kommer att berätta om är helt sant. Jag lovar till 743 procent vid mitt heligaste namn -Lars Lysander.
Och sen får ni andra läsa rästen.
Bert,Lill-Erik och Samira är mäst med i inledningen.
Det bästa med inledningen är att hann säger att det är sant till 743 procent så som hans namn är Lars Lysander.
Jag skulle inte vilja ändra på något för den är bra som den är.

Bert+ Samira=sant?(Sören Olsson,Anders Jacobsson)

Bert har glasögon och blont hår och ganska kaxig men men samtidigt töntig.
Jag har inte kommit så långt in i boken men jag tycker bert är en tjejtjusare(eller hur det stavas).
Bert tittar ofta på Samira och snackar med Lill-Erik.
Bert känner sig ibland klantig och ibland väldigt kär.
Jag tycker både om Bert och ändå inte jag vet inte hur jag ska förklara.

Spela falsk av Anna Vikström

Spela falskt handlar om Kim, en 14 årig tjej. Hon har varit på kompisen Loppans fest, som slutade med att hon föll ner på golvet och svimmade. Kompisen Sassa ringde till Kims föräldrar.

Nästa dag vaknar Kim i sin säng. Hennes mamma och pappa sitter brevid henne vid sängen. Hon tror att någon la droger i hennes dricka så att hon ramlade i hop på festen. Så Kim och hennes föräldrar åker till polisen för att göra ett DNA test.


Jag tyker att inledningen är bra och spännande.

//Jessica

SagaCarolin "Skuggömman" Maria Gripe

Hej!
Nu ska jag skriva om Saga...eller egentligen heter hon Carolin-SagaCarolin

Carolin är i själ och hjärta skådespelerska, och det säger ju en hel del. Hon har gjort sig bekant med sin halvsyster Berta under namnet Carolin, och hennes två andra halvsyskon Arild och Rosilda under namnet Carl. Hennes mamma Ida, eller ska vi säga Lydia. Hur som helst, hennes mamma döpte henne till SagaCarolin för att hon inte kunde bestämma sig för om hon skulle heta Saga eller Carolin. Carolin har alltid varit född som skådespelerska, fast hon inte vetat om det själv. När hon reste till Rosengåva och träffade Arild och Rosilda så tog dom henne för att vara Carl. Nu bor Carolin i stockholm och jobbar helt och hållet på en teater. Förut reste hon med ett teatersällskap som hette Willanderska teatersällskapet och dom lärde också känna henne som Carl. Saga däremot vet man inte så mycket om, hon är mycket tystare och ödmjukare än Carolin, och hon finns någonstans i bakgrunden och styr över Carolin, det är i alla fall vad Carolin tror. Jag är inte riktigt säker på om jag tycker om Carolin. Hon driver med folk, förvirrar och sårar deras kännslor, men hon beskriver livet som ett ända långt skådespel och att man måste utnyttja den tid man har. Så hon skaffar sig nya identiteter och därmed nya liv. Men efter att det gått för långt på Rosengåva och att dom kom på henne så har hon gett upp alla dessa idéer.

/Moa

Vargbröder del 1 av Michelle paver

Hej alla där ute!!
Jag läser en bos som heter Vargbröder. Jag tror att nästan alla har hört talas om den boken. Jag har läst del 3 och nu håller jag på att läsa del 1. Boken börjar med att Toraks pappa blir dödad av en demon björn. Innan Fa (pappan) dör ber han Torak lova en sak. Han ska leta upp världsandens berg, ett berg som ingen någonsin har hittat. Det är det som boken handlar om. På sin långa resa dit träffar han Ulv (en vargunge) och Renn. De blir hans följeslagare. Det jag gillar med Vargbröder är att det händer något spännande hela tiden. Jag tycker att inledningen är bra och jag skulle inte ändra något om jag fick.

//Lina

Skuggömman av Maria Gripe (inledningen)

Jag börjar med ett brev fån Carolin till Saga:
Kära Saga,
du och jag har inte haft mycket med varann att göra på sista tiden, srängt taget ingenting alls. Jag förstår att du knappast räknar med mig längre. Men i så fall ska du veta att jag har dig i tankarna varje dag. Jag glömmer dig inte. Jag behöver dig. Som barn hörde vi ihop, då var vi helt enkelt oskiljbara. Men tyvärr har vi under åren lopp glidit ifrån varandra, och ibland tycker jag att du har blivigt mer eller mindre främmande för mig. Liksom jag för dig antar jag. Kanske är det mitt fel. Då och då hör jag ditt namn nämnas, liksom jag fårstår att du måste höra mitt-förmodligen betydligt oftare än jag hör ditt förresten. Vad känner du då, när du hör mitt namn? Själv känner jag mig litet beklämd när någon säger Saga till mig. Det händer inte så ofta nu för tiden, men Hedda gör det ibland i sina brev. Säkert med avsikt. Hon vill väl inte att jag ska slarva bort den delen av mig som är du. Den viktiga delen. Det vill inte jag heller. Ditt namn påminner mig nämligen om någonting som jag fruktar att jag håller på att förlora. Jag vet inte riktigt vad, men det är bland annat detta jag vill försöka reda ut nu. Eftersom det är en förlust som blir mer och mer smärtsam. Kan det vara så enkelt, Saga, att du på något vis representerar den del av mitt jag som jag blivit tvungen att avstå ifrån? Hur kunde vi i så fall låta det ske? Eller är det så att du inte vill veta av mig mer? Nej det vägrar jag tro. Vi är visserligen mycket olika, du och jag, egentligen är det ofattbart att båda vi två ryms i samma kropp, men vi hör ihop, vi två.
Farväl Saga-
Din Carolin.

Julia Englund, Om jag kunde drömma

"Min mor körde mig till flygplatsen med fönsterrutorna nervevade. Det var tjugotre grader varmt i Phoenix, och himlen var molnfri och klarblå. Jag var klädd i min favoritblus - ärmlös med vita dekorsömmar - och jag hade valt den som en avskedsgest. Mitt enda handbagage var en parkas. På halvön i delstaten Washingtons nordvästra del ligger en liten stad vid namn Forks under ett nästan konstant molntäcke. Denna obetydliga lilla stad får mer regn än någon annan plats i landet. Det var från den här staden och dess evigt dystra dunkel som min mor flydde med mig när jag bara var några månader gammal. Det var i den här staden jag tvingades tillbringa en månad varje sommar tills jag fyllde fjorton. Det året sa jag slutligen ifrån, och de senaste tre åren har min far Charlie i stället tagit med mig på två veckors semester i Kalifornien."

Jag läser boken "Om jag kunde drömma" av Stephenie Meyer.
I inledningen så nämns inga namn men man fattar att det handlar om en tjej, & i inledningen är även hennes föräldrar med.
Jag tycker att inledningen är bra. Man fattar vad den handlar om men det står ändå inte så mycket.
Jag tycker att man skulle kunna skriva hur gammal hon är för det har ganska stor betydelse.. Annars är den superbra & en bok jag tipsar andra att läsa:)

//Julia E 6b

Marko Slam (av Nick Hornby) skrivet 17/9

Karaktärsporträtt
Sam heter huvudpersonen i boken Slam. Han är 16 år gammal. Han brukar ha jeans och en hoodtröja på sig. Han har skejtar skor och en keps på sig också. Han har mellan långt brun hår och hans hudfärg är ljusbrun. Han är 180 cm lång. Sam är bra på att åka skateboard. Sam tänker mycket. Han blir inte arg lätt fast han blir lätt glad. Alicia hans flickvän gör honom glad fast ibland uttråkar hon honom. Jag tycker att Sam är cool och schyst.

SÅLD

SÅLD
Lu si-yan är en elvaårig tjej som bor i en liten och fattig stuga med sin familj
En dag helt plötsligt så dör hennes älskade pappa som tog hand om familjen.
Lu si-yans farbor som är väldigt rik men snål och sur som bor ensam i en
villa. Lu si-yan är en mörkhårig flicka som är kines. Lu si-yan gillar att vara skolan som hon längre inte får gå i hon gillade att vara med sin pappa och så gillar hon att leka med sin lillebror.hon brukar vara för det mesta glad.just nu känner hon sig väldigt orolig om vad som ska hände eftersom hennes pappa är död.



tanke: jag tycker boken är väldigt bra eftersom den är väldigt spännande och lite sorlig.
//kubra

RobinK, sune och tant tonåring 17/9-09

Jag läser en bok som heter Sune och tant tonåring.
Den är skriven av Sören Olsson och Anders Jacobsson.
Boken börjar med att Sune är livrädd!!!
Han bor tillsammans med ett monster...

Jag tycker att inledningen är bra man kommre direkt in i texten.



Det finns inget jag vill ändra på.

dagboken, Meriem

Hejsan alla bloggare. jag läser en bok som heter dagboken. i början så fattar jag ingenting, den börjar ganska krångligt, men den kommer säkert att bli bra i mitten av boken. det handlar om gilbert som typ vill åka på kryssning eller något fast hans mamma vill inte det, jag fattar inte riktigt handlingen så jag kan inte förklara så jätte mycket. aja jag vet inte vad jag ska skriva mer om boken. hejdå

//merre

En blomma i afrikas öken titel 2

Hej!
jag läser en bok som heter en blomma i afrikas öken.
den börjar så här: Waris Dirie är född i Somalia. vid sex års ålder vallade hon getter i den Somaliska öknen, när hon var tolv år skulle hon giftas bortmen en okänd sextonårig man. Hon flydde då till Mogadishu och lyckades ta sig vidare till London där hon fick arbete som oavlönad piga hos en farbror, den Somaliska ambassadören. I London "upptäcktes" hon som fotomodell och inledde en sagolik karriär som toppmodell med hela den rika värden som arbetsfält.
författaren: Waris Dirie
klart!
//Steffi

Läxa 2 - Till kl.18:00 23/9 - '09

Karaktärsporträtt - Huvudpersonen i min bok
  • Berätta vad huvudpersonen heter. Har du flera i din bok? Beskriv alla eller en. Du väljer!
  • Beskriv hur huvudpersonen/-personerna du valt ser ut. Kom ihåg att alla som läser en bok tycker olika. Berätta vad du tycker.
  • Berätta något om egenskaperna hos personen/personerna du gör ett porträtt av.
  • Vad gör huvudpersonen ofta? Berätta t.ex. om han/hon/den ofta blir arg eller skojar mycket eller kliar sig i huvudet.
  • Hur känner sig huvudpersonen/-personerna du beskriver? Om det ändras genom boken, berätta varför.
  • Tycker du om huvudpersonen? Varför eller vaför inte?

Dessutom måste du kommentera minst tre andra inlägg. Positiv och konstruktiv. Vi bygger upp varandra på det här bygget.

Lycka till!

//Martin

onsdag 16 september 2009

SOCKERVADD OCH SVÅRA VAL

Jag ska läsa en bok som heter sockervadd och svåra val av Jacqueline Wilson.

Inledningen börjar såhär:

Min födelsedag firades två gånger på en och samma vecka. Första gången var på fredagen. Mamma och Steve väckte mig med "Ja må hon leva". De hade stuckit ner ljus i en stor, bullig croissant och satt ett litet pappersparasoll och en cocktailpinne med körsbär i min apelsinjuice.

Jag tycker att boken börjar pang i handlingen men också gradvis, lite svårt att förklara. Steve är hennes mammas nya pojkvän, "mamma" är hennes mamma, och Tiger är hennes halvbror. Personen som fyllde år (huvudpersonen) heter Floss. Floss fick reda på att hon och hennes mamma, Steve, och Tiger skulle åka till Australien och bo där i ett halvår om två veckor, men det vill inte Floss. Hon oroar sig för hennes bästa vän som heter Rachel ska bli bästis med Margot istället.

Jag tror att boken är bra, för det har alla andra böcker av Jacqueline Wilson varit. Nu blev inlägget ganska långt så jag säger hejdå!

//Julia 6a

http://www.bok.nu/img.php?imageid=114208&width=150

Simon Qvint - Spöket i källaren

INLEDNING
''Mickser Lawless slöt ögonen och tryckte pannan mot den gamla, gistna trädörren och bad till den Gud som han inte längre visste om han trodde på.
-Gode Gud, låt inte min pappa dö.''

Boken handlar om en kille och en tjej. Tjejen heter Sophie och lever på 1700-talet. Killen heter Mickser och lever på 1800-talet. Trots att dom inte lever i samma århundrade kan de mötas.
Killen och tjejen bor i samma hus fast vid olika tillfällen. Mötet mellan de båda kan endast ske om, dom samtidigt, vidrör en magisk grillgaffel.
Deras liv skiljer sig väldigt mycket åt, sophia kommer från en rik familj medans Micker lever ett väldigt fattigt liv och hans pappa är väldigt sjuk.


Jag tycker inledningen är okej, men boken var lite tråkig i början men blir roligare och roligare....//Simon

Magikerns Hus - Den hemliga trappan

- Järnvägsstationen i Durce Coven verkade ödslig. Den enda tåglinjen som trafikerade den var enkelspårig nästan hela vägen från Manchester i norr till Bristol i söder. Den slingrade sig fram genom det vackra landskapet vid gränsen mellan England och Wales, genom avfolkade byar och förbi folktomma anhalter där ibland bara en smal plattform och en grönmålad väntkur visade att det faktiskt fans en hållplats. William hade tagit tåget i Manchester och var den första som klev av i Durce Coven. Hans småsystrar Mary och Alice kom från London och hade fått byta i Bristol. De skulle vara framme tio minuter senare. Deras morbror Jack skulle möta dem och köra dem de tre milen till Gyllene huset. Men när William hade klivit av tåget, släpat med sig den tunga resväskan och smällt igen vagnsdörren efter sig upptäckte han förvånat att han var ensam på perrongen. Jack hade inte kommit och inga andra passagerare hade stigit av. Det fans ingen stins på plattformen och inte ens någon biljettlucka, för tåget fungerade på samma sett som en buss - man köpte av konduktören ombord.



Jag tycker att inledningen är ganska bra, det blir lite kuslig stämning och själva boken är lite så. Jag skulle nog inte ändra nogonting.
/ Linn

En blomma i afrikas öken.

Hej!
jag läser en bok som heter en blomma i afrikas öken som jag fått i present.
Jag har inte läst så mycket i boken ännu men jag kommer snart igång. Mer kommer jag inte på :)
//Steffi

MOMO eller kampen om tiden

  1. Det börjar med att det handlar om förritiden när de hade några så kallade amfiteatrar. Det var som små teatrar som folk gick till på helgerna eller kaske efter jobbet. De var byggda avstora stenblock. Det fanns amfiteatrar som var lika stora som fotbollsstadion. Den har gradvis handling. Handlingen börjar inte efter några sidor. nu ska jag skriva den första meningen. För länge, länge sedan, när människorna fortfarande taldade helt andra språk, fanns det redan stora, fina städer i de varmare länderna.

tisdag 15 september 2009

handlingen om narnia häxan och lejonet

Min bok är Narnia häxan och lejonet. Det handlar om 4 personer som heter Lucy,Peter,Susan och Edmund. Dom flyr ifrån London ut till skärgården för London blir flyg anfallet! Dom kommer till en gubbe som är rik. Det är ett lyxigt hus! Första dagen kollar dom bara i huset och bekantar sig. Andra dagen leker dom kurra gömma Lucy gömmer sig i ett klädskåp sen backar hon så långt det går. Tillslut känner hon att det inte pälsarna längre. Taggit kan det vara granar ? ja det är granar ! Lucy kommer till Narnia hon träffar faunen Tomnus som säger att hon har kommit till Narnia ! Nästa vecka får ni hör fortsättningen tror jag X) ses !


Kasper Danielsson 6B

Om jag kunde drömma

Hej alla!!
Det har är inledningen av boken Om jag kunde drömma av Sthephenie Meyer.

Boken börjar med att Isabella swan som kallas för bella är på väg till sin pappa charile som bor i Forks som ligger på halvön i delstaten washingtons nordvästra del.
Bella brukade bara vara hos hennes pappa en månad vargje år men nu ville hon bo där permanent nu.
Bella bodde i Phoenix med sin mamma och hennes mammas kille Phill.
Hon älskade Phoenix och solen och den stekande hettan, men i Forks rengnar det hela tiden och var rätt kallt hon avskydde Forks.
Charlie hadde redan köpt en gamal skruttig bil av Billy Black som var en kompis till Charlie och skrivigt in Bella på Forks High school. Det gick 357 elever på skolan 358 med henne men på hennes gamla skola i Phoenix gick det 700 elever bara i hennes årskurs.
Inledningen är bra i boken och det är en direkt inledning.
P.S:läs boken tips!
//BEA

Sagan om Isfolket del 7&8- Inledningen

Författaren är Margit Sandemo. Född i Norge 1924. Hennes böcker har sålts i 37 miljoner exemplar där Sagan om Isfolket står för 25 miljoner. Den första boken kom ut 1982 och den sista 1989.
Hela berättelsen är uppdelad i 47 böcker.

Inledningen
Efter kung Christians död stundade hårdare tider för hans barn med Kirstin Munk. Han hade ju så omtänksamt gift bort dem till män som han satsat på som rikets toppar. Sin äldsta dotter Anna Catherine hade han lovat bort till Frans Rantzau, som han upphöjde till rikshovmästare. De han inte ens gifta sig, förrän de båda rycktes bort, mycket unga.
Inledningen handlar om det Danska hovet. En av Isfolkets ättlingar arbetade som barnflicka åt barnen när de var små.
Jag tycker att inledningen är ganska tråkig och om jag fick bestämma så skulle jag börjat med en direkt handling.

Lotte möter Russen - Inledningen

"Vägen gick i krökar genom skogen. Natten var mörk. klockan var över midnatt. Plötsligt dök två strålkastare upp i en vägkrök. På ett backkrön avtecknade sig nästan spökligt konturerna av en lastbil. I bilens förarhytt satt två män. Han som körde var liten och tjock med ett brett ansikte. Mannen som satt bredvid var raka motsatsen, lång och gänglig med en keps nerdragen över pannan. Ögonen flackade hit och dit i bilens strålkastarljus. Han rökte den ena cigarretten efter den andra. Det syntes att han var nervös."

Boken är skriven av Sven Martinson. Huvudpersonen heter Lotte och är förlamad i benen.

Jag tycker att inledningen är ganska bra, men man får inte veta så mycket om handlingen så ibland blir det lite långtråkigt.

/ Alva

Inledning; Med VM i sikte

Seattle Wonders åkte ur NHL i kvartsfinalen mot colorado men vann i åtondelsfinal mot st:Louis blues. De tycker att dom är som vinnare för dom är nykomlingar i NHL men inte mästare.
Huvudpersonen är en målvakt, han heter adam och han är från kiruna i norra Sverige.
Han är 19 år gammal, han spelade i modo i elitserien i 1 år och vart draftad som andra spelaren.
Det är den femte boken i serien av ca 20 böker. Jag tycker att det är en bra serie om ishockey.
Den är ca 160 sidor i varje bok, det räcker för mig tycker jag i alla fal.
Jag tycker att den här boken är bra, jag har inte läst så mycke just nu men jag tycker att den är bra, för att man förstår vad det handlar om och det är lätt att hänga med i handlingen.
MVH/ Jimmy
Den här boken hter Spejarens Lärlig Det Övergivna Landet, och handlar om spejarlärlingen Will som tillsammans med spejaren Gilan och krigarlärlingen Horace till celtica som är ett grannland till kunga riket Araluen där de bor, efter att ha fått sin mästare Halts tillstånd.Det här händer i början av boken, där man kastas rakt in i ett Spejar uppdrag innan de åker till celtica. Will och Halt är på väg att stoppa en grupp wargaler, som är den onde Morgaraths soldater. Jag skulle helst inte ändra på någonting i början eftersom att den är väldigt bra.

Om jag kunde drömma 15/09-2009

Inledning på Om jag kunde drömma, av Stephenie Meyer: Min mor körde mig till flygplatsen med fönsterrutorna nervevade. Det var 23 grader varmt i Phoenix, och himlen var molnfri och klarblå. Jag var klädd i min favorit blus - ärmlös med vita dekorsömmar - och jag hade valt den som en avskedsgest. Mitt enda handbagage var en parkas. På halvön i delstaten Washingtons nordvästra del ligger en liten stad vid namn Forks under ett nästan konstant molntäcke. Denna obetydliga lilla stad får mer regn än någon annan plats i landet. Det var från den här staden och dess evigt dystra dunkel som min mor flydde med mig när jag bara var några månader gammal. Det var i den här staden jag tvingats tillbringa en månad varje sommar tills jag fyllde fjorton. Det året sa jag slutligen ifrån, och de senaste tre åren har min far Charlie i stället tagit med mig på två veckors semester i Kalifornien. Det var till Forks jag nu förvisade mig själv - ett beslut jag fattat med förskräckelse. Jag avskydde Forks. Jag älskade Phoenix. Jag älskade solen och den stekande hettan. Jag älskade den stora, energiska stadskärnan.
"Bella" sa min mor för tusende och sista gången inann jag klev på planet. "Du behöver inte göra det här." Min mor ser ut som jag, förutom att hon har kort hår och skrattrynkor. Jag kände ett hugg av panik när jag såg in i hennes stora, barnsliga ögon. Hur kunde jag lämna min kärleksfulla, excentriska, dumdristiga mor ensam? Hon hade förstås Phil nu, så räkningarna skulle antagligen bli betalda, det skulle finnas mat i kylskåpet, bensin i tanken och någon att ringa när hon råkat gå vilse, men ändå... "Jag vill åka" ljög jag. Jag hade alltid varit dålig på att ljuga, men den här lönen hade jag upprepat så ofta på sitone så att den nästan börjat låta övertygande.

Huvud personen heter Isabella (kallas för Bella).
Jag tycker att inledningen är bra, för att den är väldigt detaljerad.
Hon hade kunnat beskriva Bella lite mera, det ända hon skriver om henne var vad hon hade på sig, så jag tycker att hon hade kunnat berätta mer om Bella.
//Hanna

måndag 14 september 2009

Robin Dahlqvist "Hunden som sprang mot en stjärna" 09/09/16

Hej! Jag läser en bok som jag fick i julklapp av min farmor.
Boken heter "Hunden som sprang mot en stjärna". Han som har gjort boken heter Henning Mankell. Han är en känd författare i Sverige. Han har skrivit ungerfär 40 böcker sedan 1973.

Boken börjar direkt med inledningen.
"Hunden. Det var med den allting började. Hade han inte sett den ensamma hunden kanske ingenting hade hänt. Ingenting av det som sedan blev så viktigt att det förendrade allting. Ingenting av det som först var spännande och sedan otäckt."
Det är en kille som heter Joel som bor ensam med sin pappa Samuel i en liten stad. Joel har en kompis som heter Ture. På natten letar Joel och hans kompis Ture efter en hund som springer mot en stjärna. Dom har skapat en klubb som heter "Det Hämliga Sellskapet". Jag tycker att inledningen känns konstig för historien handlar egentligen inte om hunden utan om Joels liv.

Jag tycker att inledningen är bra och jag vill inte ändra på något.

Simon Edbom. Kriget kommer

14/9
jag läser boken kriget kommer, den är skriven av Torsten Bengtsson 2007.
Inledningen: Vinden var svag, men vi var på farligt vatten. Mitt i sundet passerade det riktigt stora fartygen. Far stod bredbent med rodret i handen. Han verkade lugn och säker, men jag såg att han var orolig. Det kändes inte bra att vara så långt från land nu när kriget härjade för fullt. Nästan varje dag kunde vi se tyska fartyg passera ut och in genom slussen. Hakkorset på flaggan fladradde i aktern på skeppen.
- Olof ! sätt fart, skrek far och lät motorn gå ner i varv.
Trotts den tjocka ylletröjan frös jag. Kvällen och mörkret var inte långt borta. Näten skulle ha varit i vattnet för länge sedan.
Jag tycker att man kom in i boken direkt. I inledningen var Olof och hans far med, Olof är huvudpersonen i boken. Jag tycker att inledningen är bra, man förstår vilket krig det handlar om på en gång. Jag vill inte ändra på någonting.

Elin Järfalk 14/9

Hallå där ute, nu kommer min inledning av boken "om jag kunde drömma"

"Min mor körde mig till flygplatsen med fönsterrutorna nervevade. Det var tjugotre grader varmt i phonix, och himmlen var molnfri och klarblå. Jag var klädd i min favoritblus ärmlös med vita dekorsömmar och jag hade valt den som avskedsgest. Mitt enda handbagage var en parkas.
på halvön i delstaten washingtons nordvästra del ligger en liten stad vid namn Forks under ett nästan konstant molntäcke."

Det är inga nämda namn, och det handlar om en tjej som åker till en flygplats med sin mamma.

Det börjar dirkekt, det tycker jag är mer intresantare när man börjar läsa en bok. Det är bra förklarat i inledningen med till exempel hur hon är klädd.

Jag har inget direkt att ändra för jag tycker inledningen är bra, börjar direkt och ja.. :)


Det va väl allt, tjoohej.

Oskyldigt Dömd? 14/9-09

Boken jag ska läsa heter Oskyldigt Dömd? av Norah McClintock. Den värkar mycket spännande och den börjar såhär: Att leta efter en ledig plats i skolcafeterian är inget brott så vitt jag vet.
- Är den här stolen ledig? frågade jag helt vänligt. Jag hade aldrig sett killen förut, men han blängde på mig som om jag var en kackerlcka i en människokropp. Sedan sa han... han sa faktiskt något som fick mig att rodna, vilket är ett konststycke i sig. Jag har bott i storstaden nästan hela mitt liv och kan svära så det osar om det. Vem hade trott ätt en kille i en liten håla som heter East Hastings- skulle få mig ur balanse.

dem som är med i inledningen är en flicka och en pojke, men man får inte veta vad dem heter (jag har ju läst lite längre så jag vet nu: Chloe och Jonah).

Jag tycker den värkar bra, det ska bli roligt men framför allt spännande att läsa den.

Jag vill inte ändra något i början, Norah McClintock har värkligen gjort en bra start på en bra historia.

MVH// Edith6A

Arvid Liljebjörk, "Den skrattande polisen"

Boken jag läser heter "Den skrattande polisen" och är skriven av Maj sjöwall & per wahlöö.
Martin Beck och Gunvald Larsson är två poliser som arbetar på en polisstation vid Kungsholmsgatan i Stockholm. De är både kollegor och vänner trots att de inte alltid kommer överens.
En natt får de en rapport om att det har begåtts ett massmord i en dubbeldäckar buss. Martin och Gunvald måste nu ta sig an uppgiften att lösa brottet och hitta den skyldige.
Här följer ett stycke taget precis ur bokens början.
"Kvällen den trettonde november ösrengande det i stockholm. Martin Beck och kollberg satt inbegripna i ett parti schack i den senares lägenhet inte långt från tunnelbanestationen Skärmarbrink i de södra förorterna. Båda var lediga så till vida att det inte hade inträffat någonting speciellt under de senaste dygnen. Martin Beck var en usel schackspelare men spelade i alla fall. Kollberg hade en dotter som var lite mer än två månader gammal. Denna speciella kväll var han tvungen att agera barnvakt och Martin Beck hade å andra sidan ingen större lust att gå hem förens det var absolut nödvändigt. Vädret var vederstyggligt. Drivande regnridåer svepte över hustaken och smattrade mot fönstren och gatorna låg i stort sett öde, befolkade endast av ett fåtal människor, som ansågs sig ha grava skäl att vistas där."
Här kommer några beskrivningar på personer i boken.
Martin Beck: Han är alltid behärskad och lung typ vad som än händer, han är chef för en grupp poliser men han har också en chef som bestämmer över honom. Även fast han bryter mot reglerna då och då så är han en väldigt bra polis,
Gunvald Larsson: Han är en väldigt envis människa och han brukar alltid ha något att säga oftast med fula ord och han avbryter andras meningar väldigt ofta men som tur håller Beck koll på honom men Gunvald är en väldigt bra polis.
kollberg:Vet inte så mycket om honom men han verkar vara viktig i boken han har koll på allt som behöver göras.

Jag tycker inledningen är väldigt bra, jag fattar allt som händer jag tycker inte nåt behöver ändras i inledningen.

Arvid skrev den här texten även känd som arre97

marko, Slam, 14/9

Inledning

Jag ska läsa Slam av Nick Hornby. Den är 309 sidor lång. Det betyder att jag måste läsa ca 10
sidor lång om jag ska bli färdig till fredagen den 9/10.
Boken börjar med att en skejtare berrättar om sitt liv i skolan och på fritiden. Huvud personen är skejtaren. De andra är hans mamma, hans kompis Rabbit och hans flickvän Alicia. Inledningen är bra för att han berättar lite om sitt liv. Jag skulle inte ändra på något för inledningen är bra

Systrar i jeans-tredje sommaren, Indledningen




"okej, Bee med Greta och Valia och Lena", beordrade Carmen och föste fram en bortkommen mormor med ena handen. Bee och Lena satte krokben på varandra medan Carmen klickade med digitalkameran.

Boken börjar ganska rörigt. Det har de 2 förra böckerna också gjort. Det tar ungefär 40 sidor innan man riktigt kommer in i boken. Det finns 4 huvudpersoner. Dem heter: Lena, Tibby, Carmen och Bridget. Alla dem är bästa vänner. Indledningen är sådär. Man kastas direkt in i en scen, det är lite jobbigt. Men man blir ändå nyfiken på vad man har kastats in i. Om jag skulle få ändra något i indledningen så skulle jag göra det lite mindre rörigt. Jag rekomenderar att man ser dem 2 första filmerna innnan man läser böckerna, så man förstår lite bättre och får en bättre bild i huvudet hur det ser ut. / Julia ss, 6b