torsdag 18 februari 2010

Läxa 17 till 25/2-'10

Hej hej hallå dagboken!

Nästa vecka är det finaldags, alltså ni ska läsa klart era böcker tills tors 25/2. Då ska ni skriva recensioner till torsdagen efter lovet. Ni får naturligtvis massor med övning i skolan och har gjort halva jobbet här redan med läxorna. Men mer om det tills nästa vecka.

Veckans läxa är enkel:

Kommentera 15 inlägg från kompisar. Det ä det enda ni behöver gära, så se till att göra det bra. Läs och ställ smarta frågor, ge positiv kritik och peppa varandra.

Sov gott!

Karaktärsporträttet.....

Hej, hallå, tjabba, tjena och alla sätt man kan säga hej på. Har ju läst samma bokserie hela tiden så tänkte skriva om någon annan en Ulv, Renn och Torak, det börjar bli lite tjatigt Jag tänkte skriva om Fin-Kedinn som är korparnas ledare, Renns farbror och fosterfar. Han har rött hår och skägg men jag har aldrig kunnat föreställa mig honom med det. Det förekom ganska sent i första (om ens det!) boken att han hade det och jag hade liksom tänkt mig honom med grått, tunt hårt och med bara skäggstubb och inte skägg. Det går liksom inte att ändra den bilden. Han har också indian-näsa enligt mig :). Fin-Kedinn är väldigt lugn och svår att tyda, han visar sällan känslor men är väldigt snäll och respekterad.

LinaFlina:)

Simon Q, karaktärpoträtt.

Hej alla!

Jag ska beskriva huvudpersonen i min bok.Han heter Sune och dom flesta av er vet nog lite om hur han ser ut och vad han gillar.
Han är ganska smal, och han har kort ljust hår.
Hans egenskaper är att han är modig och att han tycker om kärlek(pussar). Det som är roligt med Sune att han gör så konstiga och tokiga saker nästan hela tiden.
//Simon!

Ondskan alla ni är döda moahahaa

Huvud personen i min bok heter Erik kan är 14år och är väldigt tuff.
Han har det väldigt jobbigt hemma hans pappa slår honom typ hela tiden.
han blir skickad till en skola där han slår ner alla som kommer i hans väg


Get a Voki now!

RoB!:D läxa 16 18/2-10

Hej!


Min huvudperson i min bok heter Sofia. Hon är mörkhyad och har lite svart hår. Sofias egenskaper är att sy. Hon har alltid velat sy och nu har hon lärt sig det. Hon sydde väldigt mycket för hon jobba hos en tant i staden. Jag tror hon känner sig ledsen för hennes pappa och syster Maria är döda och hon tror att det är hennes fel. Jag tycker hon är snäll och jag gillar att hon aldrig ger upp när hon håller på med något jobbigt. T.ex när hon skulle gå hem då gick hon i 2-3 dar och i slutet av boken när hon sydde varje dag.


Extra fakta : Sofia och Henning Mankell är vänner på riktigt.


Hej då

onsdag 17 februari 2010

dylans läxa

Huvudpersonen heter Sofia. Hon är small, har inget hår, hon är liten och en envis tjej.
Jag tycker att hon är modig, står för det hon har gjort och en snäll tjej.
Hennes egenskap är att hon aldrig ger upp. Sofia tänker mycket på saker.
Jag tycker om huvudpersonen för när hon bestämer sig för not så gör hon det.

Karaktärpoträtt av Ludde Midnattsstjärnan


Huvudpersonen i min bok heter Peter. Jag tror att han är Svarthårig, för att hans tvillingsyster Petra, som också är en av huvudpersonerna , är det. Jag vet inte hur han ser ut annars, för det beskrivs inte i boken. Men på framsidan ser man lite av honom, och där har han kort hår och en stor näsa. Jag vet inte så mycket annat om hur han ser ut, så jag vet inte riktigt vad jag tycker om honom. Han är bra på att lista ut saker, och är ganska smart och modig. Ibland brukar han bråka med sin tvillingsyster. Jag tror att han känner sig ganska nervös inför sin stora TV-sända pjäs, och lite orolig, för att det är en Tomteliga som försöker sabba pjäsen...

Jag tycker nästan om honom. Han beskrivs som "Jag" i boken, och ibland beskrivs hans tankar för dåligt.

Simon Edbom läxa 16 (karaktärsporträtt)

Jaha vad ska jag skriva då. Hej jag heter simon, skoja bara..... x)
Huvudpersonen i min bok är Tam det är inte en flicka. Tam har svart krulligt hår med brun svarta ögon tror jag. Det står inte i boken hur gammal han är och ingen (ta 2 betala för 1) vet heller hur gammal han är i boken för han hittades som lliten av en fattig kvinna (Grattis). Han bor i staden Demar, han bor brevid kungen för att bli drakriddare. Tams egenskap är att kunna prata med drakarna, men han pratar mest med draken Sky för dom andra drakarna tycker det är svårt att utala dom språk vi talar. Tam känner sig ensam där han bor den enda vännen har bor långt bort så han hinner inte träffa honom så ofta. Hans nya vän blir draken sky som är ???? år gammal men säkert över tusen år. Bra text va eller? ..(-(-(--)-)-)..

Karaktärsporträtt


Huvudpersonen i min bok heter Charlotte Blackburn. Hon har brunt hår och bruna ögon. Hon är väldigt smal. Efter explosionen har hon även ett stort ärr på kinden. Hon har en tvillingbror som heter Duncan, två storasystrar som heter Ruth och Edith, en storebror som heter Luce och en mamma och pappa. Hennes mamma tjatar alltid på henne att hon äter för lite. Charlotte är ofta orolig och bekymrad, hon har nästan alltid en rynka i pannan. Hon är orolig för Luce som är med i kriget och bekymrar sig över en massa onödiga frågor. Men trots det skojar hon ganska mycket, men hon skrattar nästan aldrig. Efter explosionen ändras hon nästan helt. Hon är fortfarande orolig , men hon bekymrar sig inte längre. Hon skrattar mer och rynkan i pannan slätas ut ,såsom hennes sorg. Jag tycker om huvudpersonen för att hon... Tjaa... Jag vet inte. Jag tycker om henne bara...

eldens hemlighet

Det handlar om en flicka som heter sofia och bor i afrika och är fatig.
sofia har plastben efter att hon har trampat på en land mina och henes syster dog efter några dagar på sjukhuset. sofia lär sig att sy och får en egen sy maskin och ett hus nära henes mamma och henes lilebror.

Läxa Nemanja

hej
I min bok är en kille som heter Habib huvudperson. Martin det finns ingen stans där han beskriver sig. Habib gillar fotboll och en tjej som heter Paris, och han hatar sin brorsa. Habib spelar ofta fotboll. Han känner sig samma i hela boken eller han känner sig mycket bättre när han har sportlov vid sida 55.

Karaktärsporträtt - Flykten till järnets land

Marie Biilor
Marie har långt brunt hår och bruna ögon. Hennes egenskaper är nog att hon är försiktig och snäll. Marie blir ofta irriterad eller arg för att hennes edans hon måste städa och laga mat och sånt. Jag gillar nog Marie, för att hon är så snäll och står ut med att vara tjej på 1600-talet :)
tvillingbror Jean alltid får göra en massa roliga saker för att har är kille, m

Jean Biilor
Jean har kort brunt hår och bruna ögon. Han och Marie är väldigt lika, så om Marie hade kort hår så skulle de se likadana ut. Jeans egenskaper är att han är stark för att han jobbar i en smedja och det är väldigt jobbigt. Jean brukar ofta längta efter att få åka och fiska med sin vän Mårten. Jean är oftast glad, men han blir arg och ledsen ibland när det händer tråkiga saker. Jag gillar Jean lite men han är lite dum för han har typ glömt Marie.

//Alva =]

karaktärs porträtt av marko 17/2-10

Huvudpersonen i min bok Heter Tommy som är 13 år. Tommy har brunt hår som är krulligt. Han är 1.60 m lång. Han har bruna ögon och hans hudfärg är ljusbrun. Han brukar ha på sig blåa jeans, en svart t-shirt och 2 svarta sneakers på sig. Tommy är bra på att lösa mysterier. Tommy har löst flera mysterier i sitt liv som när hans skola hade inbrott(jag skulle inte bry mig då), när vissa kidnappare lurade barn på internet och när de var skyldiga pengar. Tommy tänker mycket och hänger med sin bästa kompis Flisen. De har känt varandra nästan hela deras liv. Tommy känner sig oftast bra fast när han ska lösa mysterier blir han rädd ibland och arg om han inte får bra på prov och sånt. Jag skulle vara kompis med Tommy om han inte hjälpt skolan med inbrottet fast det är bra. XD

Karaktärsportret.

Hej alla bloggläsare. Här kommer min läxa!

Jag har många huvudpersoner men jag ska bara skriva om en.
Min huvudperson heter Habib. Han har rakt och svart hår. Jag vet inte riktigt vilken ögon färg han har men om jag får gissa så tror jag blå, för det såg ut så när jag tittade på en bild på honnom. Jag tror att han är snäll och ärlig. Han är snäll i boken. Han är lika lång som en som går i åk 6 fast kanske lite längre. Jag tycker att det är bra att vara snäll för då går alla runt glada men inte om man är taskig då blir man ledsen och tror att man kanske inte är värd något.

Hans egenskap är fotboll, och om ni undrar hur jag vet det så har jag läst lite i en annan Habib bok att han är bra på fotboll. Han bryr sig också om folk, fast jag vet inte om det är en egenskap fast man kanske kan vara bra på att bry sig om folk, vissa personer bryr sig inte ett skit!(Ursäkta om jag svär..)

Habib brukar oftas vara med kompisar och göra roliga saker eller så skriver han i sin dagbok(och det är självaste boken som är skriven, förstår ni hur jag menar? kanske inte, men det är jätte svårt att förklara!..)
Han brukar ibland vara med sin " tjej" Paris. Ibland gör dem till och med läxor tillsammans.
Habib skojar ganska mycket iboken, ibland om alvarliga saker och det kan vara rätt så jobbigt när han skojar, men om man är uttråkad så kanske det är bra om det kommer ett skoj i boken.

Jag tror att Habib känner sig lite ledsen i boken för att hans tjej(Paris) Ska kasnke flytta till Eritrea om hennes pappa hittar ett jobb för han har inge jobb i Sverige och Paris mamma börjar längta till hemlandet Eritrea.

Jag tycker om huvudpersonerna ibland, men inte när han ska skoja så himla mycket. Vissa huvudpersoner i boken kan vara taskiga mot varandra och då slutar jag gilla dem på ett litet tag och sen när dem är snälla mot varandra så börjar jag gilla dem igen.

Nu är jag klar min läxa.
Hejdå!
/Meriem

Karaktärsporträtt- Utvandrarna

Hejsan! Hejsan!
Huvudpersonen i min bok är nog Karl Oskar, men det finns inte så mycket att skriva om honom så jag har valt två andra.

Robert
Robert är Karl Oskars lillebror. Robert är 15 år. Han har brunt hår och bruna ögon. Han är normal i storleken, inte för lång eller för kort. Han är snäll och vänlig, men han kan vara väldigt envis. Han har jobbat som dräng, men gav sig iväg efter ett tag för han hade blivit slagen. Han tycker inte om när någon säger åt honom vad han ska göra. Han vill göra saker själv. Han är bra på att läsa. Han är den ända som kan det i familjen.
Robert har tre böcker. Den första är en bibel. Den andra är en bok om naturen och den tredje en bok om Förenta Staterna.
Robert läser mycket på fritiden, hur mycket fritid som helst har han inte. Han är ju en bonddräng.
En mening han säger ofta är " Det är bra att kunna läsa", och det har han rätt i. Jag tycker om Robert. Han skulle säkert vara en bra vän,
Just nu så är han ute på däck och känner sig glad, men han är även lite rädd att båten ska sjunka.

Kristina
Kristina är Karl Oskars fru. Hon har fött fyra barn,men bara tre lever. Hon har bra självförtroende, och vet vad hon vill.
Kristina tycker mycket om att gunga. Hon har en på logen.
Kristina är ganska smal. Hon har blont hår och blå ögon,som jag!
När hon är med barn blir hon ganska grinig, så Karl Oskar måste tänka sig för med vad han säger.
Hon tyckte först inte om det här med att resa till Amerika. Var skulle hon bo om alla flyttade? Men hon följde med för hon ville vara med Karl Oskar och barnen.
Både hon och Robert tycker att alla är lika mycket värda, och de tycker inte om orättvisor. Jag tycker Kristina verkar snäll. Jag kanske skulle kunna tänka mig att ha henne som mamma.
Just nu känner sig hon sig sjösjuk. Hon är ute till havs, med en båt som ska föra henne till Amerika.
//Johanna

Hedi, karaktärsporträtt EVA & ADAM JUL JUL PINSAM JUL:)

HALLå!

Jag har två huvudroller i min bok det är Eva och Adam. Eva är blond och Adam är mörkhårig, både Eva och Adam är ljus hyade. Båda blir svartsjuka väldigt lätt och de flörtar väldigt bra och adam är bra på att spela gitar. Eva brukar bada i en kompis bubbelpol och adam brukar spela gitar. Både Eva och adam känner sig kära under hela boken. Jag tycker om både Eva och Adam men jag känner inte de så bra efter som att de är i en bok.

HA DET GOTT IGELKOTT//HEDI!!!!!!!!

tisdag 16 februari 2010

Karaktärsporträtt Dorian Grey

Oi!

Dorian Grey är nog ett enda karaktärsporträtt. Boken heter "Dorian Greys porträtt" och handlar om ett porträtt av Dorian Grey. Dorian Grey blir avundsjuk på porträttet för att det aldrig skulle åldras och dö ut, medans han dag för dag kommer att åldras och åldras så att han tillslut bara kommer att bli som en torkad aprikos. Dorian Grey är alltså en väldigt fåfäng och lättlurad pojke. Hans bäste vän bearbetar honom till att bli mer och mer egoistisk och känslokall. Dorian Grey önskar att porträttet och han kunde byta plats så att han kunde förbli ung för alltid, och så blev det. När han hade lett sin flickvän till självmord började porträtett förändras och fick onskefulla och giriga drag.

Hur som helst, jag och Dorian är raka motsatser. Dorian är ofördärvad, ytlig och lätt att bearbeta. Dorian blir bearbetad av sin onskefulla vän poeten Lord Henry. Jag hatar Dorian, dels för att han går med på allt som hans vän säger till honom, och som sagt att han e så j*vligt ytlig hela tiden. Men då är det nog mer Lord Henry som man borde hata ännu mer.

Slutsats: Dorian Grey var en oskuldsfull, förvirrad och fåfäng pojke som blev bearbetad och lurad till bedrägeri, mord och svek.

...Karaktärsporträtt...

Huvudpersonen i min bok heter Allie Finkle. Hon är ganska mesig men det var hon inte i den förra boken jag läste om henne. Det är en bild på henne på fram sidan av boken men där ser hon inte ut som jag tänker på henne. Enligt mig har hon jätte stort krulligt neon grönt hår,liten röd näsa och en rosa stor kjol. Men enligt boken så ser hon ut som vilken människa som helst ( också har hon en onaturligt liten katt i handen) . Allie är typ 10 år tror jag, hon är ganska snäll men jag skulle inte vara kompis med henne om hon gick i min klass . Hon tänker ofta på sin katt som hon ska få. det står över allt i boken att hon är lustig men jag tycker inte det,jag tycker att hon är ganska normal. Hon är sressad för hon har en sur mobbare efter sig och en rättstavningstävling att vinna och sin katt som ligger på sjukhus.

Silmarillion

Min bok har inte någon direkt huvudperson så jag tar bara någon det står ganska mycket om.
Han heter Morgoth han är typ mörkrets herre,som vill härska över Midgård. Jag vet inte hur han ser ut för han kan anta många skepnader. Han är hatar på alla som finns men allra mest hatar han Valar som är gudar. Han var också en gud men han blev förvisad och vill hämnas på allt och alla. Min person är alltid arg, sur och tänker väldigt mycket. jag vet inte om jag tycker om min huvudperson. Min persons största egenskap är att han är ond och inte tycker om någon inte ens sig själv. Han törstar alltid efter mer makt.

måndag 15 februari 2010

Bryta om


Huvudpersonen i boken heter Minna.
Det är ingen direkt beskrivning på hennes utseende
men man får veta hur fattig och att hon har trasiga
eller baxade kläder.
Hon är ganska osäker fast ändå på nått sätt inte.
Har inte kommit så långt menhon är ganska aggressiv av sig.
Hon känner sig liksom ledsen man får veta vad
som hänt tidigare i hennes liv,
hennes pappa har lämnat henne och hennes mamma e på psyket.
Tycker inte direkt om henne, hon e lite konstig sån man inte förstår sig på.

söndag 14 februari 2010

jonathan karaktärs portträt

En huvud person i min bok heter Will men han skrev jag om förra gången när jag läste den första boken i den här serien så nu skrivar jag om den andra som är Wills bästa kompis Chester.

Jag vet inte hur chester ser ut men han brukade hjälpa Will i skolan när han blev retad. Han blir ofta sur på Will nr han hela tiden håller på och pratar om sina fossiler och för att det var vill som gjorde så han kom ner i underjorden och nu är de jagade av folket som bor där. Jag tycker Chester är en ganska bra huvud person men Will är bättre.