lördag 14 november 2009

Spejarens Lärling Kigarkungens Sal av: Ludde

"De skulle alltså skiljas åt trots allt, tänkte Will när Evanlyn leddes bort." Jag valde det här citatet för att det är spännande just där i boken, och för att de två viktigaste personernas namn står i citatet. Innan citatet står så har vännerna Will och Evanlyn blivit bortförda av skandier, som bor i ett kallt land uppe i norr som kallas Skandia. Wills mästare Halt och krigarlärlingen Horace är i Gallien vilket, vad jag tror är nuvarande Frankrike. Halt och Horace är på väg att rädda Will och Evanlyn. Will och Evanlyn ska bli slavar åt Skandierna, men senare så rymmer de upp i bergen. Det jag tänker på när jag ser citatet är att det är sorgligt att de ska skiljas åt, efter attt ha hållit ihop under halva förra boken och hela den här, och för att de är så goda vänner.

fredag 13 november 2009

Vargbröder del 2 av Michelle Paver (citat)

Hej kompisar!
Detta är det sista inlägg jag skriver på 2 veckor. Imorgon drar jag till Thailand och tar semester, soft! Aja, här kommer mitt citat:

"Och värst av allt, inga människor. Inte förrän det har glömt bort hur mammans hand kändes, glömt sitt eget namn."
sid:103

Det här citatet är ganska långt fram i boken. När jag läste det tänkte jag bara: Det här citatet måste jag ta! Citatet är lite av en beskrivning av en tokoross. En tokoross är ett barn som har blivit taget och instängd i en grotta eller så. Där få dom sitta tills dom, som det står, glömt bort allt om sig själva och sin familj, och när dom har gort det stänger man in en demon i dom så att dom blir onda. Det är hemskt att en människa kan göra något sådant, även om det bara är en bok blir jag lite ledsen när jag läser det. Jag kan inte låta bli att tänka på alla människor i värkligheten som är helt vrickade och skadar andra människor med vilja. Jag gillar inte det här citatet, men ändå gör jag det. Det är nog det som gorde att jag blev så fäst vid det.

Hejdå! Jag kommer att sakna er!!
Kram Lina.

torsdag 12 november 2009

Läxa 8 till 19/10-'09

Oj oj, man kan verkligen inte planera sin tid som färsk pappa. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att läxan läggs upp sent. Läxan är att ta ut ett citat och att skriva om det. En klassisk läslogg helt enkelt. Enjoy!

  • Citatet: Ta ut ett citat från det du läst denna vecka och skriv det med citatationstecken (= "citat") runt om. Det får max vara tre meningar långt, men helst en. Skriv ut sidnumret som avslutning.
  • Skriv varför: Skriv under citatet varför du valde det. Det är sjukt tråkigt om du väljer ett citat bara för att du måste, så gör helst inte det. Välj ett citat som är snyggt, fult, dåligt, spännande, coolt, trött, glatt..... vad du vill. Men förklara varför du varlde just det du skrivit här.
  • Skriv vad du tänker på: Det här är det viktigaste! Skriv ned det första du kommer att tänka på när du läser citatet. Det kan vara vad som helst: Det kan påminna något din mamma säger ofta, det kan vara att du sett samma sak i en superbra film, du kanske tycker att det är sorgligt för att det påminner om när din katt dog för två vintrar sedan. Dela med dig en tanke. Nu säger jag det igen, alla tänker på något. Det behöver inte vara kopplat till boken. Ta bara det första du tänker på. Bara kör!
  • Kommentera: Det har varit lite lamt med kommentarer här, både från er och från mig. Det ändrar vi på. Sista deluppgiften är såklart 15 rykande heta, djupa och givande kommentarer på polarnas inlägg.

Nästa vecka ska ni vara klara och ni kommer att behöva skriva en recention. Den måste vara vassare än er förra, såklart. Därför kan du redan nu börja spana in vad andra skrev för recentioner förra gången. Finns det någon du kan härma/sno/ispireras av?

Hoppas allt funkar. Nu ska jag byta blöjor. Fridens liljor, kids.

//Martin

onsdag 11 november 2009

Karaktärsporträtt - Dårarnas ö

Hejsan allihopa!

Huvudpersonerna i den här boken heter David och Larissa, så jag skriver om båda två. David och Larissa är bästa vänner och löser övernaturliga fall tillsammans och de är kära i varandra.

David

David har kort ljust hår och blåa ögon. David brukar ofta känna sig glad för att han är så kär i Larissa, men när de blir till fångatagna av någon brukar de så klart vara rädda. Jag vet inte riktigt vad David har för egenskaper egentligen för hans egenskaper framkommer inte i boken så mycket. Jag tycker inte om David jättemycket för jag tycker inte att han är så intressant. Om man jämför David med Lotte (som var huvudperson i min gamla bok) så är de inte lika. Lotte sitter i rullstol och älskar hästar och David är mer en detektiv av något slag och han gillar inte hästar vad jag vet. Jag gillar Lotte mest av David och henne för jag tycker att hon är mer intressant.

Larissa

Larissa har långt mörkt hår som hon brukar ha uppsatt i en tofs. Larissas egenskaper är att hon är väldigt smart och kan jättemycket om datorer. Jag gillar Larissa bäst av David och henne för hon är smart och gillar att hålla på med datorer. Larissa och Lotte har nog inget gemensamt direkt. Jag kan inte välja mellan Lotte och Larissa, för jag tycker lika mycket om båda två.

Hejdå och ha det bra!

/Alva

tisdag 10 november 2009

karaktärsporträtt av marko 10/11 sorry är sen

hej. Min huvudperson heter Teodor. Han är tretton år gammal. Han älskar att cykla. Han vill va med i Tour de France. Han brukar ha på sig svarta skor å strumpor, han brukar ha på sig blåa jeans och en cool tröja som är röd. Han skiljer sig mycket från killen i min första bok. Teodor är feg medans killen från min första bok vågar göra saker. vet inte mer.

måndag 9 november 2009

Simon Q, huset vid vägens slut...

HEJ ALLA!


Jag ska berräta om dom 4 huvud personerna Dagge, Pierre, Larsa och (en jag).



Dagge: Dagge är bra på biljard och gillar att vara för sig själv. Han är också väldigt modig av sig, han har brunt kort hår och ett silver halsband på sig.


Larsa: larsa vet jag inte så mycket om. Men han är ganska rädd när det blir mörkt ute.


pierre: Pierre har ljusa blåa ögon och så brukar han ha en grön tröja på sig. Han brukar oftast berräta olika spökhisotier när han är bland kompisar.


(Jag):han gillar tuffa saker som bilar och sånt och han brukar ha tröjor med bilar på..

//Simon!!!!

söndag 8 november 2009

Hedi, Karaktärspoträtt Indigos stärna:)

HALLÅ!

Indigos är huvud rollen i min bok det finns inte så mycket att säga om honom men han är inte direkt nån av de populära i skolan han är lixom ett offer för mobbarna annars har han det bra hemma. Han har brunt hår, bruna ögon och är ganska lång.

HA DET GOTT IGELKOTT//HEDI!!!!!!!!!!