fredag 9 oktober 2009

med vm i sikte

den här boken hanlade om en 19 årig hocky målvakt.
Han heter adam och spelar i NHL.
Sen fick han spela i Vm i helsingfors och dom gick till Vm final.
nästa bok spelar sverige VM final.

jag tycker att den här boken är jätte bra.

Hedi,Bokrecention Om jag kunde drömma:)


HALLÅ!


Boken var bra om jag skulle va nån i boken så skulle jag nog vara Jessika det är Bellas (nya) vän som hon fick när hon flytta till forks. Jessika är ganska nyfiken och det är jag med:)

Boken kändes ganska viktig för mig för det var en läxa. Jag blir både glad och ledsen som alla andra böcker det änras hela tiden. Temat är ju kärlek och om vampyrer det är väldigt spännande bok när man kommit in i den världen. Jag rekomenderar den här boken till en som läser ofta för den var ganska lång;)
BETYG:
4,5 efter som att den var lite lång men annars var allt annat bra.

HA DET GOTT IGELKOTT!!!!!!!!//HEDI:)

torsdag 8 oktober 2009

Recention - Sockervadd Och Svåra Val

Förlåt, är 2½ timmar sen med läxan!!! Hade mycket kvar att läsa... Och ingen utom Martin kommer orka läsa allt detta?!?!

BOKRECENTION - SOCKERVADD OCH SVÅRA VAL

Boken handlar om en tjej som heter Flora (kallas för Floss) och hennes mamma, styvpappa, och lillebror åker till Australien i ett halvår. Det var egentligen meningen att Floss skulle följa med, men hon ville hellre stanna hemma med sin pappa eftersom han bor ensam. Hennes pappa har inte alls mycket pengar och bor i en väldigt skruttig lägenhet. Hans kafé går inte bra, det kommer inte många kunder dit. Sen är det en massa annat som händer men det får ni läsa själva.

Boken är ganska viktig, det beror egentligen på vem man frågar. Jag känner inte igen mig i boken, men jag kommer in i huvudpersonens situation. De som kan känna igen sig är kanske de som inte har så mycket pengar, och måste tänka mycket på vad de har råd med och vad de inte har råd med. Eller de som har en familjemedlem som åkt till ett annat land, en helt annan världsdel.

Jag blir både glad och ledsen när jag läser boken. Det beror liksom på vad som händer just då. Men jag har aldrig varit så ledsen så att jag haft lust att gråta. Jag tycker att Jacqueline Wilson som skrivit boken borde skriva om mer sorgliga saker. Allt löser sig alltid tillslut i hennes böcker, men det blir mer intressant när saker och ting går fel!

Jag vet inte riktigt vad själva temat är i boken. Men det är väl att den som läser ska försöka leva sig in i hur det känns att inte ha speciellt mycket pengar, och att en familjemedlem som står en nära reser långt bort och t.o.m bor där.

Jag rekommenderar den här boken till 10-12 åringar. Mina bästa vänner Moa och Steffi har redan läst den tror jag, och de tycker lite samma som jag om boken. Men jag rekommenderar boken till de som är lite flickiga, den handlar om en tjej och det är ganska mycket pyssel och söta små gosedjur osv...

Boken får 3/5 stjärnor av mig. Mer sorgliga saker behövs, och så tycker jag det är så jobbigt när Jacqueline Wilson ska beskriva allt så mycket och detaljerat, och det händer då & då att jag hoppar över ett visst textstycke.

//JULIA 6A

ÄNTLIGEN!

boken var jätte bra!
och sorglig men den ändå en sån bok man mår så bra av!?
Den var väldigt berörande eftersom att det var en sann berättelse.
Det finns en fortsättning på boken som jag defenitift ska läsa!
den får fyra stjänor av fem
//steffi
Recension Skuggömman av Maria Gripe

Den här boken är fjärde boken i en serie av Maria Gripe. I serien finns böckerna: Skuggan över stenbänken, …..Och de vita skuggorna i skogen och Skuggornas barn. I den här bokserien får man lära känna många människor, och det är en stor del av historien, att lära känna olika personer, försöka förstå dom och deras situationer och deras sinnelag. Carolin citerar ofta sin käraste vän och syster Berta när hon har sagt något bra. Carolins arbete (som skådespelerska) går före allt annat när hon flyttar ifrån sina syskon, sin mamma och sin bästa vän….Hon flyr till teaterns värld. Hon hade alltid skämtat om att hon var född som skådespelerska, men nu helt plötsligt, blev skämtet allvar. När alla hennes skådespel var avslöjat så såg hennes syskon henne som en bedragerska en känslolös robot, hennes mor lämnade Carolin för att kunna vara med sina andra barn, och Carolin flyttar till Stockholm och blir skådespelerska. Där stöter hon på samma man, samma Adam hela tiden, hon känner honom inte och det verkar vara en ren slump när dom möts för Adam ser alltid besvärad ut vid åsynen av henne……Han förekommer också i Carolins drömmar, Carolin kommer inte ihåg drömmarna men hennes andra jag, Saga, hon ,minns. Tillexempel har Adam förekommit i en dröm där han går och plockar ut blommor ur olika tavlor på en konstutställning och ger dom till Carolin. I slutet av boken flätas deras öden ihop och…….Och mer får du veta om du läser den själv, men om du läser den måste du läsa dom tidigare böckerna först annars fattar man ingenting. Ok, tja =DDD

Vargbröder del 1 av Michelle paver (Bokrecention)

Författaren Michelle Paver har ängnatt sig åt arkeologi och studerat hur forntidens jägare levde för att kunna ta oss 6000 år tillbaka i tiden då människor fick jaga för sin föda ...

I boken Vargbröder lär vi känna personerna Torak, Renn och vargungen Ulv. Tillsammans ger dom sig ut på ett farofyllt äventyr där hela Storskogen står på spel. Vargbröder är en jätte bra bok som utspelar sig långt bak i tiden. Bokens tema är nog historia. Liksom en gisning på hur folk tänkte och trodde på den tiden. Därför känns den lite viktig. Boken innehåller okså lite fantasy, för det finns demoner. Demoner är typ något slags andeväsen som hatar allt levande. Jag recomenderar värkligen den här boken! Betygsmessigt får boken en stark femma av fem möjliga.

//Lina Flina :)

sista läxan !!!!<3

Min bok handlar om fyra syskon under andra världs kriget som flyr ut på skärgården deras mamma stannar i london. Jag vet inte om hon dör elr inte det säger dom inte. sen kommer dom till en vila på skärgården och sen kommer Lucy det ungsta barnet till Narina. Sen säger alla i Narnia att det hon är dotter av eva och sånt sen kommer alla till Narnia och sen träffar dom aslan kung av Narnia typ...



jag tkr den har boken suger jag ger den 1 av 5...

Läxa 5 till 15/10-'09

Den här veckan består allt av efterarbete:

  • Skriv: Skriv kommentarer på minst 15 inlägg, helst fler. Formulera gärna en fråga i dina kommentarer eller skriv en åsikt annat än "bra". Du kan t.ex. fråga vad läsaren tror om handlingar eller personer eller så kan du skriva "jag tycker att det du berättar om påminner om...".
  • Läs och svara: Gå in på alla dina inlägg och läs kommentarerna du har fått. Svara på alla. Jo, alla!

Se till att du gjort alla fyra läxorna också:

  1. Inledningen
  2. Karakrärsporträttet
  3. Citatet
  4. Recentionen

Vi ska välja nya böcker till måndag v.43.

Bra jobbat, allihop.

//Martin

onsdag 7 oktober 2009


MOMO eller kampen om tiden var inte så Men ibland var den bra.


Det var en filosofisk bok. Den handlar om tiden och att tiden sitter i hjärtat och hjärtat är livet och blablabla. de gråa herrarna kom till staden och var kalla och fick människorna att spara tid. tiden omvandlade de gråa herrarna till död tid som de levde på.(som var cigarrer) Fast den känns lite viktig ändå. för att de gråa herrarna fick de vuxna att vilja bli av med sina barn. och barnen blir ledsna och det betyder att vuxna ska va snälla mot barn och inte våldta de och såna saker. jag känner inte igen mig i boken för ena har världens tålamod och ena babblar hela tiden och så vidare. Jag rekommenderar denna bok till de som gillar filosofi. när jag läser den här boken blir jag trött av all filosofi och konstigheter som jag inte fattar. den här boken får: ðð=2

Meriem, Bokrecention: Dagboken

Boken "Dagboken" handlar om Gilbert och Linn som åker på semester med sin familj till st barth, det är en ö som ligger någon stans vid USA. De hade besökt massa ö:ar innan de kom till st barth och Linn och Gilbert har på de här olika ö:arna hittat massa ledtrådar och mistänker att Micke är en pirat. en av ö:arna heter" dog island". Boken känns lite viktig efter som det finns lite ord som jag inte viste vad dem bettyde så förklarade dem samtidigt på ett vis va ordet betyde och det är ganska bra.
Jag känner i gen mig i boken som Linn, för hon gillar äventyr, det gör i för sig gilbert också men så lik honnom är jag inte direkt. Linn är lite piggare än Gilbert på vissa lägen. Eller vad man ska säga. I boken kom det lite läskiga meningar så jag blev lite rädd men i bland när dem hade kul i boken blev jag glad och började tänka att jag också vill åka till den ön , för boken verkar så värklig. I bland i boken brukar dem bråka och då blev jag ledsen fast dem blev vänner på direkten nästan och det är ju bra. Bokens tema är äventyr och kärlek. det är mycket äventyr och det gillar jag fast det är kärleken som jag gillar mest. hihi.
Jag rekomenderar att ni ska läsa boken för att den är bra, spännande och lite sorlig för min del. Jag tror at alla som gillar äventyr och kärlek skulle gilla denna bok. men den börjar lite krånglit efter som det finns tre såna här "Dagböcker" har jag hört det här kanske va den andra eller den tredje. kanske därför den börjar lite krångligt.
Betyg från 1-5: en 4.
//merre

Bokrecension - Lotte möter Russen

Den här boken handlar om Lotte som har polio i benen och hon skulle mest av allt i sitt liv vilja lära sig rida. En dag hittar hon och hennes kompis Lasse ett russ i en vägkrök, och det är den händelsen boken bygger på. Jag kan kan känna igen mig lite i boken för jag gillar också att hålla på med hästar. Temat i den här boken är förstås hästar men också hur Lotte känner sig när en av hennes livs största önskan går i uppfyllelse. Jag rekommenderar den här boken mest till hästälskare för boken handlar mycket om kärleken till en häst.

Jag ger den här boken betyg 5 av 5
//Alva

dylan läxa 4

Jag känner inte igen mig i boken. Handligarna började tidgit i boken så man fattade inte så mycket vad det handlar om. Det handlade om en kille som heter Bert och han måste låna ut sitt rum till en rysk tjej han gillade inte henne från början men sen blev han kär i henne. Ni som gillar kärleks böker kan låna den här boken. Den här boken får 2plus.

Recension, Sagan om Isfolket..

Den här boken, rättare sagt de här böckerna är viktiga i serien. För om man hoppar över någon bok i en serie kan det vara svårt att förstå vad som hänt. Jag kan inte känna igen mig i boken. För det mesta så känner jag mig glad när jag läser boken. Jag lever mig värkligen in i handlingen när det händer något spännande. Temat i min bok är flera t.ex äventyr, kärlek, magi och historia. Mycket saker. Den här serien är nog igentligen för lite äldre barn men jag skulle rekommendera den till folk som inte hoppas att det bara är äventyr utan blandade saker. Ett tips bara om ni vill läsa denna bok läs den från början. Alltså del 1. Den här boken får 4 av 5 stjärnor men om jag får sätta betyg på serien än så länge ger jag 5 stjärnor av 5.

// Johanna 6b

tisdag 6 oktober 2009

En bra dagbok

Den här boken är bra men den käns bara lite viktig därför att man får veta hur personerna mår men det är inget superviktigt som man måste veta för att kunna växa upp till en bra människa.
Det är ingen humorbok men den är aldrig tråkig. Den är ganska lättläst och innehåller inga svåra ord.
Jag rekomenderar den här boken för 10-13 åringar. Det bästa med boken är att man kan verkligen tycka att den är bra även om man inte känner i gen sig.
Det som var dåligt var att den tog slut så fort. Eftrersom det inte är några kapitel blev det svårt att hålla reda på hur mycket man läst.
Jag ger boken en stark fyra för att den var väldigt bra men det var ändå något som saknades för att kunna ge den femma. Men läs ändå den här boken , särslit om du läst de andra böckerna Tracy Beaker och gillat dessa. Den här är lite annorlunda än de andra men det är ändå samma stämning.
Jag blir för det mesta glad när jag läser den här boken.

Ett tips; Läs den på kvällen eller en vanlig dag i skolan för det är bäst att läsa då.
/ Tyra

Bok recention, Spöket i källaren.

I den här boken får man lära känna två familjer. Micksers familj som lever underväldigt fattiga förhållanden medans Sophie lever i en rik familj.

Trots att Mickser lever fattigt verkar han ha det bättre än Sophie. Hennes föräldrar är döda så hon bor hos en styvfamilj.
Sophies styvföräldrar är dumma med henne. Sophies styvmamma planerear till och med att döda henne för att få ärva sophies förmögenhet.

Även om mickser och Sophie inte lever under samma århundrande kommer de ändå träffas.


Den här boken är väldigt bra och spännande och lite sorlig.Jag rekomenederar den här boken. Jag tycker att den ska få 5 av 5 stjärnor.

RD Bokrecention 6/10- 09

Jag känner inte igen mig så mycket men jag blir nyfiken och jag tycker att det blir spännande när dom gör intressanta saker (t ex bus) i boken . Boken har äventyr och mycket känslor mellan Joel och pappa Samuel men dom visar inte det till varandra . Jag rekommenderar den här boken till dom som gillar spänning och äventyr men den kan vara lite krånglig i början.

Den här bokens betyg blir +++ 3 plus av 5 möjliga för att den var ganska bra men lite svår att förstå ibland.

måndag 5 oktober 2009

En spännande bok om andra världskriget, bokrecention, Kriget kommer 5/10

Boken handlar om Olof som lever under andra världskriget. Han hjälper sin far som är fiskare. Dom fiskar i sundet mellan sverige och Danmark där de Tyska fartygen passerade det leder till en spännande handling. Boken känns viktig för att man får reda på hur det var under andra världskriget och hur man levde då. Dom som levde under andra världskriget skulle säkert känna igen sig i boken. Temat i boken är krig och om att vara kompisar. Jag skulle rekomendera alla som har tålamod att läsa den, för det tar lång tid innan det spännande börja. Jag ger boken 3 ½ stjärnor av 5. :)

Simon. E

Citat från Kriget kommer 3/10

"Han blev träffad av ett skott i benet, förklarade Larsson" sid 67. Jag valde det här citatet för att jag tyckte att det var just i det kapitlet som det började bli spännande, det var Olofs kompis Nisse som blev skjuten i benent av tyskarna. =)

Simon. E

BOK RECENTION (såld)

hejsan hejsan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Här kommer min bok recention.
Boken heter Såld. Jag vet inte om boken känns viktig för mig , men
jag känner inte igen mig i boken. Jag gillar verkligen boken eftersom att den
är bra och handlar om problem som vissa kan ha i familjer och länder!
Boken är ganska sorlig och ändå ganska spenande.
Den handlar om att det är en fattig familj som inte har råd med att försörja sin älsta dotter.
Dom väljer att "sälja henne". Hon kommer till en annan familj och kommer dom såklart behandla henne som en slav. Varför det är "självklart" så får du veta i om du läser den :P
Jag lovar den är super. Hon kommer att ha många problem och kommer lösa dom i egen hand. Alltså aldeles själv. Hon är stark och känner sig säker! (i alla fall ibland)
Om man kommer in i "temat" så är den ganska "ensamm", och sorig som sagt. Men allt kan ju lösa sig.

Jag ger antal stjärnor: 10 av 10
Jag lovar att du kommer inte kunna släppa den om du verkligen börjar läsa.
Inte så tjock och inte så smal bok. Lagom heltenkelt, vad sägs om det?!?

byebye! <33

söndag 4 oktober 2009

``En spännande bok om en tjej som blev drogad.´´ Spela falskt.

Boken är ganska viktig för det handlar mycket om vad som är rätt och fel. Det
är mycket spännngar och faror. Boken handlar om en tjej som blir drogad.
Jag tycker att bokens tema handlar om vänskap och faror.
Jag känner inte igen mig i boken, men jag kan förstå att det kan vara svårt att göra rätt ibland.Det behöver inte vara droger, det kan vara vad som helst.
Jag blir glad och ledsen när jag läser boken. Jag rekommenderar den här boken för att den är spännande och bra.Jag tror att den passar från 11 års åldern.

Jag ger den här boken betyg 4.
Av Jessica ;)

MOMO eller kampen om tiden ``citat´´

``Motorbullret tonade så småningom bort bland de mörka gatorna & det blev tyst´´

Jag valde det här citatet för att det lät läskigt & att MOMO inte vet att hon blir iaktagen hela tiden & nu har hon förlorat sina vänner. Hejsvejs //MC

tyra-citat

"jag kommer bli berömd en vacker dag" från boken ,Tracy Beaker i huvud rollen, av Jacquline wilson. jag valde det här citatet för att det finns ganska många som tänker så. Det visar att huvud personen i boken har drömmar och det ska man ha. Jag valde det här citatet eftersom jag också kommer att bli berömd nån dag. //Tyra