lördag 3 oktober 2009

Spejarens Lärling, Ludde

Spejarens Lärling Det Övergivna Landet
Den här boken är spännande och väldigt bra. Den handlar mycket om vänskap. Budskapet i den här boken är att man måste vara tillsammans för att klara livsfarliga uppgifter, och för att kunna överleva fienden. Tillsammans är de tre vännerna Will, Evanlyn, och Horace, som med olika kunskaper t.ex. att kunna fäktas, vara bra på att hålla sig dold, och vara snabbtänkt. Med de talangerna försöker de tre vännerna förstöra den onde Morgaraths planer inför kriget, efter att ha hittat ett helt land som är övergivet. Den här boken änns inte jätteviktig, för att den utspelar sig på 600-talet e.kr., och för att det kommer förmodligen inte bli krig i Sverige på ett tag, jag känner inte igen mig i någon av karaktärerna. Det känns häftigt att läsa om andra som levde för ett tag sen, och hur de utförde sina uppgifter. Jag rekomenderar den här boken till alla som gillar fantasy och sånt. Betyg: ppppp

"En bok om syskonskap" Magikerns Hus - Den hemliga trappan

Den här boken handlar om syskonskap, tre syskon som får uppleva allt tillsamans.


Den här boken känns ganska viktig eftersom det är ganska viktigt med syskon (även om man gillar dem eller inte). Man har (nästan) alltid någon att prata med och även om dem är dumma ibland är det ändå ganska kul att vara med dem. Jag känner inte igen mig så mycket i boken. Man blir lite på olika humör när man läser den här boken, den är sorglig, glad, spänd och obehaglig. Temat i den här boken är syskonskap. Jag rekomenderar den här boken, den är väldigt bra. Jag tror att ganska många i min klass skulle gilla den här boken.
Jag ger den fyra av fem sjärnor för att den är väldigt bra, men inte den bästa jag har läst.

//Linn

fredag 2 oktober 2009

"En bok om systerskap",Systrar i jeans, tredje sommaren, Bokrecention


Den här boken handlar om systerskap. Den handlar om fyra bästa vänner som får uppleva allt tillsammans.


Jag tycker att den här boken känns viktig. Den är viktig för att det är viktigt med kompisar, som är budskapet med den här boken. Jag kan delvis känna igen mig i boken. Alla som läser boken känner nog igen sig i någon del av boken. Jag känner mig på olika humör när jag läser boken. Den är sorglig, rolig, gripande, spännande och mycket mer. Temat i den här boken är systerskap. Dem fyra bästa vännerna är som systrar. Deras mammor födde alla fyra dagarna intill varandra, och dem har delat allt. Födelsedsgar, Jul, sorg, ja allt! Jag rekomenderar alla att läsa denna bok (i.k.l killar!). Jag tror att alla tjejer i min klass skulle gilla den. Och kanske till och med några killar. den här boken får 41\2 stjärnor. Den får det för att den är så pass bra. Och den saknar den sista halvan fär att den kan bli lite förvirande och lite långtråkig ibland!

\ Julia ss

Meriem "citat" dagboken

"-Är du färdig? undrar Linn i andra änden.
-Färdig? uprepar Gilbert fövånat.
-Nej jag har några grejer kvar att packa. Jag blev lite försenad..
Vad kan det spela för roll om han har packat färdigt?
-Jag menar inte färdig så.
-Nehe säger gilbert ännu mer förvånat"

Jag valde de citatet för att den var bra och lite rolig för att han inte förstog vad hon menade. hihih. Hejdå.
//merre

meriem, karaktärsporträtt: gilbert

Min huvudperson heter Gilbert. Han är kort och smal han har mörk gröna ögon och är 10 .Han är kompis med en tjej som heter Linn. Hon är lång och smal har ljus blåa ögon. De tycker om julklappar och godis och kakor. Gilbert gillar att läsa och linn gillar att titta på tv. Gilbert och Linn ska gå till farmor greta och ska fira jul tillsammans. Gilbert får en tjock bok i julklapp och linn får en vetenskapskamera så hon kan fota all vetenskap.
Jag tycker: Gilbert e kontig och kan inte bestämma sig i bland. Linn är söt och begåvad och rolig fast hon blir lätt arg.
//merre

torsdag 1 oktober 2009

Hedi, Citat Om jag kunde drömma:)

HALLÅ!

Citat är en mening från en text eller bara från en person som säger det. Här är mitt citat:

"Maten hade redan börjat skickas runt och pojkarna skyndade sig att hugga in medan Eric presenterade oss allt eftersom vi satte oss runt elden." Jag valde det citatet för det lät bäst och jag tycker det låter mysikt att sitta runt en läger eld. Jag har hajkat några gånger och då är det mysikt att sitta framför en varm läger eld och lyssna på spökhistorier.

HA DET GOTT IGELKOTT!!!!!!!!!// HEDI:)

marko 1/10 sv läxa

RECENTION
Boken handlar om en skejtare som heter Sam. Han blir ihop med en tjej som heter Alicia. På något sätt börjar han åka in i framtiden. Alicia får barn fast Sam vet inte så mycket om det för han åker in i framtiden. Ibland åker han tillbaks lite grann och då börjar han veta mer om barnet och resten.

Boken var bra fast den var inte viktig. Jag kom in i den bra. Jag blev glad ibland när jag läste boken fast ibland var den tråkig. Om man är kär då ska man inte bråka med varandra så mycket som i den här boken. Boken får 4 av 5 i betyg och jag rekommenderar den.

dylan läxa 3

Citat "Ibland är livet fullkomligt orättvist"s.37


Jag har valt det här citatet för att Bert har inte ett eget rum men det har Lill-Erik. Och Bert tycker att det är orättvist.

Och jag tycker att livet inte alltigt är rättvist.

Citat - Sockervadd och svåra val

"Luckys kattmat såg rätt motbjudande ut, en brun sörja med klimpar i, men hon verkade entusiastisk."
sid 189

Jag valde det här citatet för att jag tänker på min mormors katter som hon hade förut. Jag brukade hälla upp maten åt dem när jag var där, och kattmat ser verkligen ut som kräk! Det luktar så äckligt också, och jag som verkligen hatar fisk. Jag tycker citatet är bra för att jag håller med Floss som tycker så i boken.

//Julia 6a

http://www.bok.nu/img.php?imageid=114208&width=150

Jonathan recention varg bröder

Boken varg bröder handlar om Torak som bor i stor skogen för några 1000 år sen. De bor i små grupper över hela stor skogen som kallas klaner och när de upptäcker att Torak har själ slukarnas märke så blir han fredlös och de betyder att han måste fly från de andra för om de ser han så måste de döda honom. Själ slukare är maktgalna schamaner som försöker ta över skogen och det är de som satt märket på Torak. Jag känner igen mig i den här boken och när jag läser den blir jag i bland glad. Jag skulle ge den här boken 4 i betyg och jag rekomenderar den.

med vm i sikte

Hans egna tränare försökte hindra honom från att åka till finland och spela vm.
Jag valde den här meningen föratjag tycker att tränaren är dum mot Adam.
Adam är jätte duktig målvakt. Han spelade i modo i ett år han spelade bra då.
jag tycker att den här boken är jätte bra den är ca 160 sidor och har 17 kapitel.

Läxa 4 - Till Tors 8/10-'09

Bokrecention

Nu är det snart torsdag 7/10, vecka 41. Tills 7/10, om allt går rätt, vara färdig med din bok. Att inte vara klar är inte ett alternativ. Läs, som vinden!

Nu ska du skriva en bokrecention. En recention är inte där du berättar vad boken handlar om. Du behöver bara berätta väldigt lite om handlingen, kanske tre eller fyra meningar. Resten är vad du tyckte om boken. Tänk på följande:

  • Känns boken viktig? Kan du känna igen dig i boken? Vem kan känna igen sig i boken?
  • Blir du på något särskilt humör när du läser boken; Ledsen, Glad, Arg, det känns coolt eller något annat.
  • Finns det något viktigt ämne i boken; ett TEMA? Teman i en bok kan vara: Ensamhet, Slaveri, Mobbning, Kärlek, Att tycka om Hästar eller Hockey, Att kämpa för att få bra betyg. Temat i en bok är inte alltid så mycket exakt vad den handlar om utan mer ett ämne den berättar om. Man brukar kunna lära sig något av ett tema i en bok. En bok kan ha flera teman.
  • Rekomenderar du dina vänner att läsa denna boken? Varför? Vem tror du skulle gilla boken?
  • Sitt betyg på boken från 1 till 5.

Här nedanför får du en film från Hubben som handlar om att skriva recentioner. Kolla på den, då blir allt mycket lättare.



onsdag 30 september 2009

EN BLOMMA I AFRIKAS ÖKEN

Det var khat, en narkotisk växt som män i Afrika tuggar som påminnerom kokain,och jag hade sett min far tugga det en gång.
Jag valde detta citat för det var den sista meningen jag läste sist. Jag tycker att boken är lite trög men det går väl bra ;D
//steffi

läxa 3 citat

"Tänk om jag inte är någon superhjälte? Tänk om det är jag som är skurken?" sid. 82

Jag valde de här citatet för att jag tycker att de gör att Edward vill ge sig själv en dålig bild av vad han är fast han innerst inne bara vill skydda Bella.

Av: Johanna, 6A.
Mitt citat är "LÄNGE LEVE DROTTNINGEN"





Jag tog citatet för att jag gillar när dvärgen i narnia säger det. För han säger det på så roligt sätt. Om man läser boken fattar man citatet.Och jag tycker inte om henne för att hon gör så att det alltid är vinter i narnia..

ARVID... CITAT

"Det innebär att det antagligen bara var en galning i alla fall sa Gunvald Larsson"Jag valde det här citatet för det inte finns så många bra mennigar för de pratar mest hela tiden. Jag tänkte på Hitler när jag läste det här för han var verkligen en galning. Det är ganska svårt att skriva något bra för de pratar hela tiden så det är jobbigt att komma ihåg allt som hänt...


det här var mitt citat

HA DET BRA HÄLSNIGAR ARVID

Citat - Lotte möter Russen

"Lasse stannade. Framför dem gjorde vägen en liten krök och mitt i kröken stod en häst. En livs levande liten häst!" Sida 51

Jag valde det här citatet för att det är en av de mest spännande händelserna i boken, alltså när de hittar Russen. Det första jag tänker när jag läser citatet är att "Nu kommer det nog bli spännande".

/ Alva

Simon Qvint, Citat

Hej det här citatet har jag valt från spöket i källaren,sida 134.

"Sophie kunde inte hålla värmen hur hårt hon än omfamnade sig själv. Hon ropade och skrek och bultade på dörren med knytnävarna tills de var blåslagna och blodiga, men ingen hörde henne."

Jag valde det här citatet för den är bra fast lite läskig.
När jag läste det här tänkte jag på nån som har blivit inlåst i en kall källare.

tisdag 29 september 2009

Jonathan citat varg bröder

citat"Långt i fjärran såg han den; en väldig vägg av vatten om kom varande över sjön-utplånade öar,ryckte upp träd med röttern," jag valde det här citatet för det var spännande och bra. När jag läste det här citatet tänkte jag på en tsunami.

R0B!N.D Citat 29/9-09

Hej! Här är mitt citat ur boken"Hunden som sprang mot en stjärna"


"Ljuset från en gatlampa faller över hans ansikte och Joel ser att han inte hånflinar."Sida 68


Jag valde detta citat för att jag tyckte att det var spännande och kändes bra på något sätt. När jag såg den meningen tänkte jag på vår berättelse som vi gjorde ett par gånger på svenskalektionerna.

Magikerns Hus - Den hemliga trappan - CITAT

"Ingenting hände i Gyllene huset utan att råttan fick veta det och försökte dra fördel av det. För råttan var en ondskefull varelse som känade en ondskefull herre, men det visste inte de tre syskonen ännu."

Jag valde det här citatet för jag tycker att det är väldigt spännande, och precis som Lina sa så går det inte att sluta läsa när ett kapitel slutar så här. Man sitter där i soffan och sträckläser i timmar, man glömmer bort tiden och helt plötsligt är det dags att gå och lägga sig. När jag läser det här citatet tänker jag på en stor, fet äcklig råtta som smiter omkring på golvet.

P.S. läs den här boken den är verkligen världs bra! Man kommer verkligen in i boken det känns som att Mary, Alice och Wiliam är ens egna syskon och man är med om allt som händer dem.

//Linn

Elin Järfalk 29/9 "citat"

Hej, nu kommer mitt inlägg om "citat" ur boken om jag kunde drömma.
Sida 238

"Jag var för rädd för att blunda, trots att den kalla skogsluften piskade mitt ansikte och fick mina ögon att svida"

Varför jag valde just detta Citat:
Jag hittade inte något bra, det var lite svårt för att det är på många ställen man måste ha läst några sidor innan för att fatta något. Och det är ju lättare att skriva om citatet om man vet vad som händer.

Min tanke om citatet:
Att vara så rädd så att man inte vågar blunda när man går i genom en skog eller bara på en väg, då är man nog ganska rädd! Men det värkar som om hon är i skogen för det står skogsluften. Så jag kan gissa att det är mörkt, rengnstorm och blåsigt.. Oväder helt enkelt...


Det är vad jag har att säga om mitt citat jag valde ut.

Ha det gött// Elin

Vargbröder del 1 av Michelle Paver (Citatet)

"Han fick ingen förvarning. Inget knakande i isen, inget ljud av snö som rasade. Det ena ögonblicket gick han, nästa föll han ner i tomma intet." sida: 223

Jag valde det här citatet för att det är spännande.Det går liksom inte att sluta läsa när ett kapitel slutar så där. Man måste ju veta hur det går. Grejen är att alla kapitel (i alla fall dom allra flesta)
i min bok Vargbröder slutar just på det viset = man sitter och läser flera timmar för att att det är så spännande.
Det är svårt att säga vad jag täker på när jag läset citatet. Jag tänker mig att Torak (det är han som faller) går på isen och att han helt plötsligt ramlar ner i en spricka eller något liknande i isen och att Renn och Ulv rusar fram för att se var som hände. Jag får okså en känsla av kallt, dom är ju ändå på en isälv.

//Lina

Citatet. Sagan om Isfolket

"Långt där bakom henne satt Eli och Gabriella i den sköna husvärmen." Sidan 164.

Jag tog det här citatet för att jag kommer att tänka på i fredags då jag stod skolpolis tillsammans med Linn. Det var rugit kallt så vi fick röra på oss för att inte frysa i hjäl. Så jag tänkte lite på de andra i klassen som säkert låg i sina sängar eftersom det var sov mogon. När jag hör den sköna husvärmen tänker jag på alla stackare som jobbar på julafton. I boken handlar det inte om det utan att Hilde ska gå i en mörk skog mitt i natten. Jag valde det här citatet för att jag tycker om den.
// Johanna

måndag 28 september 2009

Citat Skuggömman av Maria Gripe

"Kärlek är vår enda räddning när vi möter överlägsna förtjänster hos vår nästa. Hon blir stående där en stund i månskenet vid stenen. Det finns inte en levande själ förutom hon själv på kyrkogården. Stämningen är ljus och förtätad. Det är så oerhört romantiskt och inte det minsta skräckinjagande. Bara hänförande vackert."

Ok, jag vet att detta inte är tre meningar men jag hittade inget bra ställe att sluta på. Jag valde det här citatet för att det va så fint, det är ingenting att grubbla över, det är absolut inget intressant, men vackert. jag måste bara få skriva hur det fortsätter: "Helst skulle hon vilja stanna här tills solen går upp och intar månens plats. Men plikten kallar.. Satt upp Johanna! Känn mig! Lämna hjorden! Dig herren kallar till ett annat verv!" osv. Johanna är Carolins roll som hon ska spela på teatern hon jobbar på. Johanna från Lhotingen heter den pjäsen typ. När jag läser detta tänker jag inte på NÅGOT annat än vad det står, det e så svinit tydligt alltihop! Jag ÄR Carolin när jag läser det här. Citatet som hon citerade i början kommer från en gubbe som hette Stagnelius tror jag.

Systrar i jeans, tredje sommaren, Citat


"Lena, jag är rädd att det är jag som har gjort dig arg och besviken". Sid. 376

Jag valde det här citatet för jag tycker det är bra och gripande. När jag läser det här tänker jag på hur det ser ut när han ( pappan) säger det till Lena. Jag ser framför mig hur det ser ut. jag tycker att alla borde läsa den här bokserien för att den är så himla bra! man känner sig faktiskt som en 5:te kompis! så läs den så får du 4 nya kompisar! kram! / Julia ss

Ps: den blev väldigt kort denna gång!

Marko 28/9

"CITAT"
" Man räknar tiden mellan värkarna, och sedan räknar man centimeterna." -s 242.
Jag valde det här citatet för man får veta lite om hur man gör när man får ut bebisen från den gravida kvinnan. Jag tänker på hur bebisen kommer se ut när den kommer ut.