lördag 26 september 2009

Citat från Spejarens lärling, Ludde

"De var riktigt långt borta nu" . Will, huvudpersonen och spejarlälingen, blir bortförd av skandier som är vilda krigare från norr med hornprydda hjälmar. Skandierna har fört Will och hans vän Evanlyn ombord på ett vargaskepp och seglar bort mot Skandia. Spejarmästaren och Wills lärare Halt har förföljt Skandierna igenom sankmarkerna som leder till havet i hopp om att hinna fram i tid innan de åker. Men det är för sent... Det här citatet valde jag för att det står i slutet. det mest spännande har precis avslutats, men det är fortfarande spännande. Samtidgt som Will seglar iväg lovar Halt sig själv att han ska rädda Will. Det är det nästa bok handlar om.

Läxa 3 till 18:00 3/10-'09

Ett citat

Hej på er, mina kära adepter! Jag kom just tillbaka från Norge. Kolla klockan! :-O Här kommer veckans läxa: Du ska plocka ut ett citat. Följ listan nedanför så ordnar sig allt:
  • Citatet: Ta ut ett citat från det du läst denna vecka och skriv det med citatationstecken (= "citat") runt om. Det får max vara tre meningar långt, men helst en. markera med sidanvisning.
  • Skriv varför: Skriv under citatet varför du valde det. Det är sjukt tråkigt om du väljer ett citat bara för att du måste, så gör helst inte det. Välj ett citat som är snyggt, fult, dåligt, spännande, coolt, trött, glatt..... vad du vill. Men förklara varför du varlde just det du skrivit här.
  • Skriv vad du tänker på: Skriv ned det första du kommer att tänka på när du läser citatet. Det kan vara vad som helst: Det kan påminna något din mamma säger ofta, det kan vara att du sett samma sak i en superbra film, du kanske tycker att det är sorgligt för att det påminner om när din katt dog för två vintrar sedan. Dela med dig en tanke.
  • Fråga: Det sista du gör är att du kommenterar tre andra personers citat, helst med en fråga den här gången.

Det är allt. Visst är det grymt lätt? Det påminner lite om era gamla goda läsloggar, eller hur? Glöm inte att svara på undersökningen längst ned på sidan. För övrigt så tycker Mediateket på utbildningsförvaltningen att ni är så tunga på den här bloggen att de använder er som exempel när de ska visa andra skolor och biblotikarier och vad det kan vara hur man gör en läsblogg. Jag är sjukt stolt över er.

Nuuu.... sova ZZzzzZZZZzzzzzzz

//Martin

fredag 25 september 2009

med vm i sikte

Adam har fåt frågan om han vill spela vm i helsingfors av svenska hockeyförbundet.
Han vet inte om han vill spela vm i helsingfors än.
Han är ganska ung för att spela i NHL därför tror tränaren att nästa år kommer han att vara sämre än i år. Jag tror att han kommer att tacka ja.
Adam har utverdering med sin tränare och han har hört Adams befrågan av ishockey förbundet men vill inte att Adam tackar ja. Jag tycker att boken är fortfarande bra.

torsdag 24 september 2009

momo karaktärsporträtt

hej allihopa nu ska jag göra ett karaktärsporträtt om min huvud person momo. Hon är en liten flicka med mörkt hår. hon bor i en ruin av en amfiteater. Hon har inga föräldrar. hon får mat av sina kompisar. hennes bästa kompisar är Gigi guiden & Beppo gatsoparen. förut brukade det komma folk tilll henne varje dag och prata om saker för att hon kunde lyssna så bra. alla gillade henne & snart kom utrycket ifall man hade problem med någonting ``GÅ TILL MOMO MÄNNISKA´´. fast sen hände en dag att de gråa herrarna kom till stan & nu mera hade ingen tid för något. det kallades att spara tid. så här står det på baksidan. ``Ingen människa tycktes inse att det var något helt annat man sparade på, när man trodde att man sparade tid. ingen ville erkänna att hans eller hennea liv blev allt fattigare & enformigare & tristare & kallare. men barnen fick däremot känna av den saken hur tydligt som helst för numera hade ingen tid med de heller: Men tid är liv & livet bor i hjärtat. & ju mer människorna sparade in på detta, desto fattigare blev de.

Karaktärsporträtt - Robin.K

Huvudpersonen i min bok heter Sune.
I min bok ser sune ut så här, Blont rufsigt hår med röd tröja och blåa byxor men vite strumpor.
Jag tror att Sune är fundersam klurig och tänker mycket.
Jag tycker att Sune nästan aldrig blir arg eller sur men han retas mycket med sina syskon.
Jag gillar boken "Sune och tant tonåring" den är bra och rolig i alla fall vad jag tycker...



Jag tycker min text e bra och vill inte ändra nåt

dylan läxa 2

Huvud personen heter Bert och Darja. Jag tycker att Bert ser konstigt ut och Darja med Bert har glas ögon men inte Darja men båda är blonda. Bert egenskap är att han pluggar mycket och Darja egenskap äe att hon är snäll. Bert är mycket med kompisar och han är lite aggressiv och Darja är mycket nyfiken och hon är snäll. Bert käner sig arg för Darja ska bo i hans rum och Darja känner sig glad. Jag tycker om huvudperonerna för att dom är öppna.

Vargbröder del 1 av Michelle paver (karaktärsporträtt)

Hej igen!
I min bok finns det 3 huvudpersoner: Renn Ulv och framför allt Torak. Jag tänkte berätta lite om alla tre.

Torak har brun-svart hår som är ganska långt. Hab har lite brun hy och har skinnkläder efter som att boken utspelar sig ca 6000 år tillbaka i tiden. Torak kan prata vargspråket och är en duktig spårare.

Renn har rött långt ruffsigt hår och är som jag tänker mig henne lite ljusare änn Torak. Hon är en skiklig bågskytt och eftersom Saunn (korparnas schaman) vill att Renn ska bli ska schaman när hon blir stor kan hon lite magi.

Ulv är en liten vargunge som snubblar över sina egna tassar. Han har förlorat sin familj precis som Torak. I vissa kapitel är det Ulv som berättar Det är kul för han använder sina egna ord som t.ex: det snabba våta, svanslösingar och den Blänkande-Besten-som-Biter-Varmt.
Kan du gissa vad de betyder?

Jag tycker att Torak, Renn och Ulv är bra huvudperoner.

Den siste ridaren

huvud personen i min bok är Tristan
Han var den känsligaste och det olyckligaste av is folkets men
tills han träffade Hidegard.
jag tänker mig honom som en fattig person

en blomma afrikas öken

karaktärsporträtt:
Hon är en lätt färgad kvinna, hon har stora bruna ögon och höga kindben.
Hennes starka vilja har gjort hennes liv som startade redan i barndomen.
Waris Dirie är bosatt i Wales. hon arbetar fortfarande som fotomodell. men huvud delen av sin tid åt sin stiftelse Desert Dawn, som verkar för att skapa opinion mot kvinnlig könsstympning. hon usattes själv, som liten flicka, för könsstympning av grymmaste slag.
du kan gå in och läsa om detta på www.desertdawn.com
//steffi

En blomma i afrikas öken

onsdag 23 september 2009

Hedi, Karaktärspoträtt Om jag kunde drömma:)

Isabella Swan


HALLÅ!

I "Om jag kunde drömma" så är Bella huvudpersonen. Bella är snäll och nyfiken. Hon är bra i skolan. Hon är brunet i filmen och passar att vara brunet tycker jag, hon är ljus hyad och hon är 17 år. Hon tål inte att se eller känna lukten av blod för då svimmar hon. Hon är fin och har bra kläd stil. Hon tycker om solen inte reng eller snö. Hennes föreldrar är skilda och nu bor hon med sin pappa. Hon har en gammal bil som hon fick av sin pappa. Hon har det bra både hemma och i skolan hon har kontakt med sin mamma. Hon tänker på Edward ganska ofta eftersom att han beter sig lite kostigt.

HA DET GOTT IGELKOTT!!!!!!!!!//HEDI:)

Simon Qvint, Karaktärsporträtt

Jag har valt att berätta om Mickser.
Hans exakta ålder framgår inte i boken men jag skulle tro att han är ungefär 14 år.
Mickser är ganska modig av sig och snäll.
Hans familj är väldigt fattig så Mickser har enkla kläder på sig.
Han har brunt kort hår och blåa ögon han brukar också ha samma kläder på sig.
Han bryr sig om andra människor, och är mycket omtyckt av av sin mamma och pappa.

narnia läxa 2 ! :D:D

hej !:) jag har valt Lucy jag vet nt varför men hon är lätt att beskriva. Det står nt hur min huvudperson ser ut men jag har sett filmen... hon har brunt hår typ 135cm lång blå ögon tror jag. Lucy är minst och roligast hon är rolig för hon är ganska kaxig och sånt. Lucy pratar om Narnia mkt för hon vet att Narnia finns ingen annan tror henne. Lucy känner sig ledsen för ingen tror på henne att hon har kommit till "Narinia". Jag Gillar Lucy sådär Lucy är en muppton tkr jag ;D.

Arvid.liljebjörk.karaktärsportträt

Min huvudperson heter Martin Beck jag vet inte hur gammal han är för det står inte i boken. Han är kriminalinspektör,och chef för en liten grupp. Han är väldigt smart och är alltid lung förutom om han blir sur på Gunvald Larsson. Han har alltid en lång rock på vintern och hösten han gillar att knäppa upp rocken lite känna på den kalla luften. Han är typ flintskallig bara lite hår. Han gillar att ta långa promenader särskilt på hösten han tycker det är fint då, men gillar också att köra bil. Han kommer inte överäns med sin fru och han får sova i vardagsrummet men de älskar ändå varandra fast visar det inte. Det är det allt jag vet om Martin Beck det står inte så jättemucket om honom i boken men det är en väldigt bra bok tycker jag..........
Bella swan går i skolan i Forks,hennes ögon färg är brun som glittrar i solensljus.Bella var bäst på fysik ,hon jobbade med sin konstiga labbpartner Edward Cullen.hon var ganska blyg i skolan men hon svarde ändo på tilltal.Bella swan hade brunt hår och blek vit hud.i boken blir hon kär i sin labbpartner Edward Cullen, som är en vampyr.....

Elin Järfalk 23/9

Heej alla, nu kommer min läxa 2. [Vill bara säga grattis Hanna!<3]

Isabella som kallas bella, har ett mycket frmagångsrikt liv. Hon är ny inflttat och där skaffar nytt liv och nya vänner som livet fortsätter med.
Hon är ganska fundersam ver saker folk säger till henne till exempel säger Edward till hine " lova mig, gå aldrig till skogen ensam lova" men hon är väldigt orädd. Vilket kanske är tur i hennes sammanhang i denna bok (om jag kunde drömma)
Hon är inte något inriktat med mode, hon har den stil hon känner för till exempel nån skorta, blus, ljeans.
Hon är ofta tillsammans med Edward som hon möter i boken, han är en av de personerna som ahr gett henne ett ytt liv. Edward själv är en wampyr, vilket gör honom osäker. Han är rädd om Bella, vill inte skade henne!
Bella försöker förklara för Edvward att jag är inte rädd jag tycker om dig lika mycket som du gillar mig! Hon visar känslor väldigt bra.

Det tror jag va mitt.... Japp hejdå (lägg en komentar!)

tisdag 22 september 2009

karaktärsportsätt : Tracy Baeker i huvudrollen

Tracy är en kaxig tjej som har svart krulligt hår. Hon tycker mycket om hamburgare.
Det står inte hur gammal hon är men jag tror hon är 10-11 år.
Hon bor på ett barnhem för att hennes mamma är filmstjärna.
På barnhemmet bor också Tracys ärkefiende som heter Justine. Hon jävlas med Tracy hela tiden och blir jättesur när det är Tracy som får huvudrollen i skolpjäsen.
Tracy längtar efter sin mamma och mamman lovar att komma för att se julpjäsen som de sätter upp i skolan. Men hur ska det med skolans föreställning....egentligen?
Helt plöttsligt blir hon av med huvudrollen och tre andra vill jättgärna ha rollen men är inte särsilt duktiga.
Boken är skriven som en dagbok och är inte så lång.
Den är bra och underhållande.
Man kan känna igen sig ibland, men inte så jätteofta.
Jag rekomenderar denna bok.

/Tyra

Karaktärsporträtt Spela falskt

Min karaktär heter Kim och är 14 år. Man får inte veta hur hon ser ut.De beskriver inte det i boken.Men jag vet att hon har blåa ögon för det ser man på bokomslaget. Hon lirar basket. Hon är inte så glad i början, för hon får va med om mycket svåra och läskiga saker. Hon bor med sina föräldrar och är det enda barnet. Hon brukar vara med Sassa och Loppan.

Jessica x) . 22/9-2009

Karaktärsporträtt - Sockervadd Och Svåra Val

Huvudpersonen i Sockervadd Och Svåra Val heter Floss (egentligen heter hon Flora men alla kallar henne Floss, Flossie). Floss har stort, blont hår som växer uppåt, och det är krulligt. Hon tycker om att ha på sig lite mer "barnkläder". Som hästtröjor, jeans med små rosa dekorationer på mm. Just nu bor Floss hos hennes pappa (hennes mamma åkte till Australien), och pappan har inte så mycket pengar. Han är dålig på att stryka kläder och tvätta dem, så hon går oftast med skrynklig skoluniform till skolan och mörkblåa strumpor (fast man egentligen ska ha vita).

Floss egenskaper är att hon är väldigt kreativ (fast hon vågar inte riktigt erkänna det), snäll, omtänksam, bryr sig om andra och inte bara sig själv & bra på att ordna upp saker. Floss är ofta ledsen för att hon saknar sin mamma i Australien, men det var hon själv som valde att stanna hemma med pappa. Hon tänker väldigt mycket, och hon är väldigt klok.

Innan Floss fick reda på att hon, Steve (mammas pojkvän), Tiger (lillebror) och mamma skulle till Australien så var hon en väldigt glad och positiv tjej. Men nu är hon mest dyster och ledsen, det var ett svårt val för henne att bestämma sig för om hon skulle stanna hemma med pappa eller åka till Australien med mamma.

Jag tycker för det mesta att Floss är en bra tjej, men ibland håller jag inte riktigt med henne. Hon tycker att en tjej som heter Susan är snäll och ville bjuda hem henne, men hennes bästis Rachel hatar Susan och retar henne varje dag. Och om hon skulle få reda på att Floss tyckte om Susan så skulle hon inte vilja vara vän med Floss längre. Jag tycker Floss gör fel som inte säger som det är, det skulle absolut jag gjort.

//Julia 6a

http://www.bok.nu/img.php?imageid=114208&width=150

R0B!N.D Karaktärsporträtt 23/09-09








  • Huvudpersonen i min bok heter Joel. Han är 11 år gammal . Han bor i ett litet norrländskt samhälle.


  • Jag tycker att Joel ser ut som Kevin i filmen i "Ensam hemma" och han ser ut så här! Han har lust hår och bruna ögon.


  • Han är rolig och nyfiken för att han vill veta vad hans pappa gör om nätterna.


  • Han brukar träffa sin kompis Ture om nätterna för dom har en klubb som heter "Det hemliga sällskapet".


  • Han känner sig arg för att han har ljugit för sin kompis Ture .Han har sagt att hans pappa var kapten på en båt men han var en matros och massa andra saker.


  • Jag tycker att Joel är rolig och lite skum för han håller på med massa saker för att han spionerar på sin pappa och gör konstiga saker i hans klubb.




Karaktärsporträtt - Lotte möter Russen

Huvudpersonen i min bok heter Lotte. Hon har axellångt mörkt hår och bruna ögon. Lotte älskar hästar, men hon är förlamad i benen så hon kan inte rida. Därför blir hon ofta arg på sina ben för att de inte lyder. Men sen får hon en häst som heter Russen och då blir hon överlycklig. Jag tycker om Lotte för att hon älskar hästar precis som jag.

Alva

jag har läser på boken "om jag kunnde drömma" så här börjar den


Min mor körde mig till flygplatsen med fönsterrutorna nervevade.Det var tjugotre grader varmt i phoenix,och himlen var molnfri och klarblå.Jag var klädd i min favoritblus,mitt enda handbagage var en parkas.På halvön i delstaden Washingtons nordvästra del ligger en liten stad som heter Forks.Det var i den här staden jag tvingades att tillbringa en månad varje sommar tills jag fyllde fjorton.Det var forks jag förvisade mig själv-ett beslut jag fattade med förskräckelse.Jag avkydde Forks! Jag älskade phoenix.Jag älskar solen och den stekande hettan.


Jag skulle inte vilja ändra något.....

johanna 6a

Sagan om Isfolket del 7&8, Karaktärspotrett

Huvudpersonen i min bok är Tancred. Det är ett ganska ovanligt namn.
Han är 21 år och har svart hår som många ättlingarna av Isfolket har. Tancred är inte trollkunig som en i varje generation blir. Hans egenskaper är att han är ganska humoristisk och hjälpsam.
Just nu läser jag bok nummer 8 och då är huvudpersonen en annan som heter Hilde. Hon är dotter till Bödeln och är därför ganska illa omtyckt. Just nu har hennes pappa ( Bödeln) blivit allvarligt skadad.Hon känner sig ganska orolig för honom. Doktorn Mattias Meiden och Andreas Lind av Isfolket är hemma hos henne och tar hand om hennes pappa. Hon är ungefär 27 år. Hon har väldigt långt hår för hon har aldrig klippt det. Just nu vet jag inte vad hon har för egenskaper. Jag tycker om huvudpersonerna. För att de är snälla personer.

//Johanna 6b

måndag 21 september 2009

Simon. E, Kriget kommer; karaktärsporträtt 21/9

Huvudpersonen i min bok heter Olof han bor i en fiskeby, i början av boken är han 15 år. Han har blå ögon och brunt, kort lockigt hår, han är smal och ca 1,75 cm lång. Han har två småsystrar som heter Karin och Maria en far och en mor. Karin är nio år, hon är döv sedan födelsen så man måste använda teckenspråk för att prata med henne. Maria är sex och hon är aldrig tyst utan pratar morgon till kväll. Olof verkar juste, han hjälper ofta sin far med fiskenäten när dom fiskar. Han har en kompis som heter Nisse, Nisse har koncentrationsproblem och får ofta kvarsittning i skolan, han får inte ens gå till tandläkaren för han bet tadläkaren i handen. Jag tycker att huvudpersonen verkar vara en bra person. Om ni undrar varför Nisse bet tandläkaren i handen så var det för att tandläkaren är nazist. =) :)

Magikerns Hus- Den hemliga trappan karaktärsportätt


De tre syskonen William, Mary och Alice är huvudpersonerna i min bok. William är 13 år och har brunt ganska kort hår och bruna ögon. Han gillar när det händer saker och vill gärna vara ensam. Han blir ofta irriterad på sina små systrar. Mary är 11 år och har brunt kort hår och bruna ögon. Hon är bra på att lösa mysterier. Hon blir kär i nästan alla killar hon ser ( till och med sin farbror Jack!) och hon borstar ofta håret. Alice är 8 år och har långt blont hår och bruna ögon. Hon blir ofta arg och får små utbrott då och då. hon tycher att Gyllene dalen och Gyllene huset (huset och dalen där dem bor) är läskit (inte så konstigt eftersom allt och alla de möter förutom Jack och Pheobe beter sig som om de väntat på dem). Alice tror att Jacks fru Pheobe är en häxa.

Jag tycker bäst om Alice (jag vet inte varför), men jag gillar Mary och William också. XD
//Linn

P.S. Läs den här boken den är väldigt bra!!! (Man behöver inte förstås!) =-P

Elle,varulvar

Jag läser varulvar . Jag kommer inte ihåg vem som har skrivit den . jag skriver senare när har läst mera . tjarååååå

söndag 20 september 2009

Ludde, Spejarens Lärling, 20e Sep

Huvudpersonen i den här boken heter Will. Han är sexton år och i boken beskrivs han som smal och kortväxt,och med rufsigt hår. Jag gillar hur hans utsende beskrivs förutom håret. Will är spejarlärling och spejares uppgift är att samla information pm fienden till exempel inför krig. För att kunna det måste man vara bra på att; hålla sig gömd på synliga platser, ta sig fram ljudlöst vara bra bågskytt, vara bra på att använda kastknivar, rida, och vara väldigt uppmärksam m.m. Eftersom Will har en ganska vigtig roll i den här boken är han ogta allvarlig och eftertänksam, men han skämtar lite ibland. Will får ansvaret att bevaka den onde Morgaraths planer, med hjälp av de inte alls spejarkunniga vännerna Horace och Evanlyn. Därför känner sig Will väldigt allvarlig, försigtig och ansvarsfull. Wills egenskaper är just att kunna ta sig fram ljudlöst och osedd, använda sina vapen, och att rida. han är också väldugt beslutsam. Jag gillar Will för att han verkar vara en bra kompis, modig och smart.

Hanna, karaktärsporträtt, Om jag kunde drömma.

  • Huvudpersonen heter Isabella Swan (men hon kallas för Bella). Hon är 17 år och har bott i Phoenix i större delen av sitt liv.
  • Hon har mörkthår och ljus hy. Det står inte vad hon har för ögonfärg.
  • Hennes egenskaper är nog att hon är ganska smart och lite nyfiken.
  • Hon funderar och tänker på Edward ganska mycket.
  • Först är hon lite förrvirrad, för hon förstår inte varför Edward är snäll mot henne ibland och ibland verkar hata henne. Sen får hon reda på varför han uppträder konstigt och hon blir mindre förrvirrrad, men då märker hon att hon är kär i honom, och då undrar hon om han känner samma sak för henne. Jag vet, men jag säger inget för då avslöjar jag ju allting.
  • Ja, jag tycker om Bella, för att hon verkar snäll och är sig själv.

//Hanna.