fredag 22 januari 2010

TRICKS

Hej,jag har valt boken Tricks med författern:björn sortland.Eftersom boken har 76 sidor så jag behöver bara läsa ca 10 sidor per dag.
Jag förväntar mig att boken åtminstånde ska vara lite rolig och spännad,jo för då skulle det vara kul att läsa den man vill ju inte ha en tråkig bok eller?
författaren björn sortland är född i bergen i Norge.
Han har skrivit en hel del böcker för barn,unga och vuxna, och är utgiven i 14 länder.fast han är utbildad till socionom, Han har mottagit den norska och internationella litteraturpriser flera gånger. //Kubra

torsdag 21 januari 2010

Ljudet av ditt hjärta, Stephenie Meyer

Jag ska läsa Ljudet av ditt hjärta av Stephenie Meyer. Jag måste läsa 13 sidor per dag för att hinna. Jag hoppas att boken är bra och har mycket spänning i sig som i alla dem andra böckerna. Det här är den tredje delen i Twilight-serien. Andra delen läste Jag ut på en vecka och den var ca 400 sidor! Så Jag hoppas att den här är lika spännande. Jag har valt den här boken för att man inte kan sluta läsa mitt i hela historien! Man måste ju läsa alla böcker när man väl har börjat.

Författaren heter Stephenie Meyer och är 36 år. Hon slog igenom med Twilight 2006. Hon har skrivit Om Jag kunde drömma, När Jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta och så länge vi båda andas. Det är dem böckerna i Twilight-serien. Sen har hon skrivit Genom dina ögon som kom ut 2009. Nu håller hon på med sin sjätte bok som ska heta Midnight sun.

Midnattstjärnan av Ludde

Jag ska läsa boken Midnattsstjärnan, en del av serien Petrinideckarna, av Mårten Sandén. Jag måste läsa ca. 6,5 sidor om dagen. Jag tror och hoppas att boken är spännande och bra. Serien har fått mycket beröm, och den borde vara spännande eftersom det är en deckare. Jag valde boken för att den verkar bra och spännande, och för att jag inte har läst så många deckare förut.

OM FÖRFATTAREN:

Namn: Mårten Sandén

Född: 22 Augusti 1962

Mellannamn: Björn

Ögonfärg: Blå

Han är känd tack vare Petrinideckarna. Alla böcker i den här serien är skrivna på 2000-talet.

Så här ser boken ut:

Läxa 12 till 28/1-'10

Välkomna till ett nytt år med bokbloggen. Vi ska sluka nya böcker och jobba för att utveckla både läsning och språk. Heja oss!

Nu när alla valt en bok börjar vi med veckans läxa:

- Tala om vilken bok du valt och vad författaren heter.
- Boken ska läsas klart till vecka 8, tors 25/2. Räkna med division ut hur många sidor du behöver läsa per dag och skriv det här på bloggen.
- Berätta vad du har för förväntningar på boken; Tror du eller hoppas något på läsupplevelsen? Vill du att den ska vara bra, spännande, vacker, rolig, galen, konstig, ledsam, sorglig, något annat? Varför vill du att boken ska vara så? Kort sagt, varför har du valt den här boken?
- Ta reda på något om författaren. Berätta när och var denne är född. Berätta vad författarens debut (=första bok) är samt hur många böcker författaren skrivit. är författaren känd eller okänd? Hur kan man ta reda på det?

Lycka till mina vänner. Kul att vara tillbaka.